Απάντηση Τσουμπλέκα στο δελτίο τύπου της πλειοψηφίας του Δήμου Μεγαλόπολης

0
1296

ΑΠΑΝΤΗΣΗ   Νο1  ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η ατολμία, η μυστικοπάθεια και οι προσωπικές διαβουλεύσεις της πλειοψηφίας του Δήμου ξεπούλησαν το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και το ενεργειακό κέντρο, που σαν αποτέλεσμα θα έχει την εργασιακή ζούγκλα και απέραντο σκουπιδότοπο.

Η αφασία της Δημοτικής Αρχής για ένα τόσο σημαντικό γεγονός και οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί παραιτήσεων οδήγησαν  την Αντιπολίτευση να υποβάλλει σύσσωμη την παραίτησή της γιατί δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συμφωνηθέντα για το πρόγραμμα δράσης ενάντια στο ξεπούλημα του 100% του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης.  Δράσεις όπως:

–  Να  συγκεντρωθούν υπογραφές από όλους τους πολίτες,

– Να  αποσταλεί η ήδη καταγεγραμμένη –εδώ και 3 μήνες- επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,

– Να αποσταλούν επιστολές διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές του νομού και των όμορων νομών,

– Να  ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και σύλλογοι του Καλλικρατικού δήμου Μεγαλόπολης, ώστε να συμμετάσχουν  στις κινητοποιήσεις.

Από όλα αυτά τίποτα! Μόνο ναρκισσισμός  από το Δήμαρχο –μετά τις πολλαπλές επισκέψεις των Υπουργών- μιλώντας πολλές φορές για εμπιστοσύνη και στήριξη προς την Κυβέρνηση «το απέδειξε και στο Περιφερειακό συνέδριο». Πρέπει να παραδειγματιστεί ο κ. Δήμαρχος από την στάση και συμπεριφορά των Μυτιληναίων κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, οι οποίοι έδειξαν αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική.

Όταν εδώ και ένα χρόνο μερίδα του σώματος των εργαζομένων  είχε συστρατευτεί  και προετοίμαζε την κοινή γνώμη και το δημοτικό συμβούλιο για τα αποτελέσματα του ξεπουλήματος, μερίδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, καθώς και ο Δήμαρχος, υποστήριζε ότι δεν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για αγώνα.

Όσον αφορά το συνδικαλισμό, κάποιοι αντιμάχονται στον αγώνα με άκαιρες επιχειρηματολογίες περί συνδικαλισμού. Η παράταξή σας, κ. Δήμαρχε αποτελείται από βαρώνους του συνδικαλισμού. Αυτούς τους αποδέχεστε;  

Ο συνδικαλισμός είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και ο συνδικαλιστικός αγώνας είναι διαρκής. Αναφορικά με τον  Καλόγηρο Σαμουήλ, ο ίδιος αυτοπυρπολήθηκε όταν οι Σουλιώτες συνθηκολόγησαν και παρέδωσαν τα όπλα στους Τούρκους, όπως κι εσείς τώρα «παραδίδετε» το λεκανοπέδιο στην Κυβέρνηση και εν συνεχεία στους «νέους ιδιοκτήτες».

Από την άλλη πλευρά, σχετικά με την επιστροφή σας στο 2014, αν έχετε στοιχεία δώστε τα στη δικαιοσύνη και μη στήνεται επικοινωνιακά παιχνίδια και μικροπολιτική.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να υποδαυλίσει την στάση της μείζονος αντιπολίτευσης με προσωπικές επιθέσεις. Η αντιπολίτευση δεν είχε δεσμευτεί  ποτέ για παραίτηση και   να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης όπως είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή. Αντίθετα, πήρε την πρωτοβουλία πιστεύοντας ότι η πρόταση του Δημάρχου για παραίτηση είναι σε ισχύ (απόφαση Νοεμβρίου 2017 καθώς και οι δηλώσεις του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης στο Συλλαλητήριο της Φλώρινας – δείτε τα σχετικά βίντεο).

Τέλος, μιας και αναφέρατε το γνωμικό του Βλαντίμιρ Λένιν για εντιμότητα και υποκρισία στην πολιτική, σε ποιους αναφέρεστε;

Υ.Γ. Τα περί εντιμότητας ψάξτε τα στην παράταξή σας  και αν δεν τα βρείτε θα σας τα γνωστοποιήσω εγώ με την απάντηση Νο2.

Ευάγγελος Τσουμπλέκας
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here