Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπάντηση του κ. Αντώνη Κυριακόπουλου στην επιστολή του κ. Δημήτρη Γιώτη

Απάντηση του κ. Αντώνη Κυριακόπουλου στην επιστολή του κ. Δημήτρη Γιώτη

Με έκπληξη διάβασα την Κυριακή 29/11/2020 επιστολή του κ. Δημήτριου Γιώτη, Δημοτικού Συμβούλου Μεγαλόπολης, η οποία αναρτήθηκε σε τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που απευθύνεται στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μεγαλόπολης και σε εμένα προσωπικά, έχοντας την ιδιότητα του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μεγαλόπολης.

Φρόντισε να δημοσιεύσει την επιστολή του πριν καν τη γνωστοποιήσει στους αποδέκτες της, μέσα από την προβλεπόμενη διαδικασία. Δε γνωρίζω για ποιο λόγο έκανε κάτι τέτοιο, αλλά είναι τουλάχιστον άστοχη η ενέργειά του.

Όσον αφορά στην πρότασή του για την προμήθεια περίπου 100-150 laptops/tablets για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων μας, πρέπει να γνωρίζει ότι οποιεσδήποτε ελλείψεις σε τέτοιο εξοπλισμό πρόκειται να καλυφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με μέριμνα του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έχουν λάβει οι οικείοι Διευθυντές και Διευθύντριες. 

Για αυτό το λόγο, δεν έχει λάβει η Σχολική Επιτροπή και ο Δήμος γενικότερα, σχετικά αιτήματα από τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας για την κάλυψη τέτοιων αναγκών.

Σε ό,τι αφορά στην προτροπή του, ως τέως Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να διατεθούν πιστώσεις της Σχολικής Επιτροπής για τον παραπάνω σκοπό, που δήθεν έχουν εξοικονομηθεί από τη μείωση λειτουργικών εξόδων της, κατά το τρέχον έτος, από τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

Όταν ανέλαβα την ευθύνη της Διοίκησης της Σχολικής Επιτροπής το Νοέμβριο του 2019, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις της, όπως προκύπτει από σχετικά τιμολόγια, για προμήθειες αναλώσιμων υλικών, κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, σταθερής τηλεφωνίας, υπηρεσίες τηλεθέρμανσης κλπ ήταν ύψους 60.000€ ενώ το υπόλοιπο ταμείου της Σχολικής Επιτροπής ήταν μόλις 20€ (!).

Ενδεικτικό της οικονομικής δυσκολίας που είχε περιέλθει η Σχολική Επιτροπή, πριν περάσει ένας μήνας αφ’ ότου ανέλαβα Πρόεδρός της, παρέλαβα επιστολές από τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, με τις οποίες γνωστοποιούσαν ότι επρόκειτο να διακόψουν τις συνδέσεις τους σε σχολεία του Δήμου μας, εφόσον δεν αποπληρώνονταν οι σχετικές οφειλές.

Ύστερα από συνεχείς επικοινωνίες με τους υπευθύνους των παραπάνω παρόχων, επιτεύχθηκε συμβιβασμός για την μερική εφάπαξ πληρωμή των οφειλών και την τμηματική εξόφληση του υπολοίπου τους.

Η εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται μέσα από τη σωστή διαχείριση και από στοχευμένες ενέργειες.

Δύο απλά παραδείγματα:

Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν λογαριασμοί σταθερής τηλεφωνίας ύψους από 150€ έως 300€ το δίμηνο. Ύστερα από εξέταση του χρόνου κατανάλωσης εντάχθη ως σε πρόγραμμα με περισσότερες ώρες και κοστολόγιο 90€ το δίμηνο.

Σε επικοινωνία με τους Διευθυντές των Σχολείων έγινε συνολική προμήθεια χαρτιού εκτυπώσεων για όλο το έτος και όλες τις σχολικές μονάδες, επιτυγχάνοντας σημαντικό οικονομικό όφελος.

Ο τελευταίος λοιπόν που θα μπορούσε να δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ο κ. Δ. Γιώτης.

Να είναι σίγουρος ότι και γνώση των πραγμάτων έχουμε και για το συμφέρον της σχολικής κοινότητας εργαζόμαστε, φροντίζοντας να μην επιβαρύνουμε το προϋπολογισμό της Σχολικής Επιτροπής με δαπάνες που δεν είμαστε σε θέση να καλύπτουμε!

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μεγαλόπολης
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια