ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπάντηση Δημοτικής Ενότητας στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης: Αλαζονεία είναι η συνήθεια να καμώνεται...

Απάντηση Δημοτικής Ενότητας στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης: Αλαζονεία είναι η συνήθεια να καμώνεται ένας για χαρίσματα που δεν έχει

“Αλαζονεία έξις προσποιητική αγαθού τών μη υπαρχόντων”
Αλαζονεία είναι η συνήθεια να καμώνεται ένας για χαρίσματα που δεν έχει.
(Πλάτων,΄’Οροι 525Α)

Η δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Ενότητας έκανε τον κ. Δήμαρχο να χάσει την ψυχραιμία του. Με το σύνηθες αλαζονικό του ύφος, με μειωτικούς χαρακτηρισμούς και με τη γνωστή του μέθοδο της συκοφαντίας και της λασπολογίας προσπαθεί να δώσει έμφαση στην ανυπόστατη επιχειρηματολογία του, αποφεύγοντας έτσι να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα.

Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος, κάθε φορά που επανέρχεται στο θέμα της μοριοδότησης των κατοίκων Μεγαλόπολης στο ΑΣΕΠ κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τον ίδιο και προδίδει ακόμα περισσότερο τις ευθύνες του. Θα μπορούσε απλώς να παραδεχτεί το λάθος, θα μπορούσε να παραδεχτεί ότι του ξέφυγε το θέμα και όχι να προσπαθεί με αλαζονεία, μειωτικούς χαρακτηρισμούς και ανακολουθίες να καλυφθεί.

Δεν είναι τραγικό το να κάνει κάποιος λάθος, τραγικό είναι να μην το παραδέχεται και να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη σ΄ άλλους.

Ισχυρίζεται ότι ο νομός Κοζάνης πέτυχε την ευνοϊκή νομοθέτηση από το πουθενά. Δεν εργάστηκε κανένας γι΄ αυτό, δεν το ζήτησε κανένας, δεν έκανε επαφές με τον αρμόδιο Υπουργό, και χωρίς προεργασία, του το έκανε δώρο, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Υπουργός.

Ξέχασε στην απάντηση του να αναφερθεί στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης, που εκτός της μοριοδότησης διεκδικεί την ένταξη του στις απολιγνιτοποιημένες περιοχές. Από τις 16 Νοεμβρίου 2020 είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο σχετικός νόμος από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ποιες ήταν άραγε οι ενέργειες σας; Ενηργήσατε άμεσα πότε; Πώς; Mε ποιο έγγραφό σας; Ποια απάντηση πήρατε ; Όπως έχετε παραδεχτεί ενεργήσατε την αμέσως επόμενη μέρα της ψήφισης του νόμου.

Όταν η αντιπολίτευση αντιδρά άμεσα και αναδεικνύει ένα μείζον θέμα που πέφτει ’’εν αιθρία’’ στην πληττόμενη Μεγαλόπολη είναι στείρα αντιπολίτευση.

Όλους αυτούς τους απίθανους ισχυρισμούς του κ. Δημάρχου, τους αφήνουμε στην κρίση των Δημοτών.

Εμείς επιμένουμε ότι μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης πρέπει να συμπεριληφθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση θα είναι σε βάρος του Δήμου και ο κ. Δήμαρχος θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη.

Τέλος, να είναι σίγουρος ο κ. Δήμαρχος ότι η παράταξή μας όπως και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και όλοι οι θεσμικοί φορείς της πόλης, όπως και όλοι οι πολίτες θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φρενάρουμε την πορεία της Μεγαλόπολης προς το ΄΄αύριο ΄΄ που της ετοιμάζεται και με μεγάλο μερίδιο συμμετοχής, δυστυχώς, της δημοτικής αρχής. Ένα ΄΄αύριο΄΄ με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας χωρίς αντικατάσταση, με αποκλεισμό από οποιαδήποτε ευνοϊκή πριμοδότηση, με αδιαφορία για σοβαρές διεκδικήσεις, με απαξίωση σοβαρών υποδομών.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ