ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπάντηση Δημάρχου Μεγαλόπολης για την ανακοίνωση της παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Κώστα...

Απάντηση Δημάρχου Μεγαλόπολης για την ανακοίνωση της παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Κώστα Μιχόπουλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» κ. Κωνσταντίνου Μιχόπουλου

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», κ. Κωνσταντίνου Μιχόπουλου, αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση που λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, σχετικά με τη μοριόδοτηση των μονίμων κατοίκων του Δήμου μας, σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, σημειώνει τα ακόλουθα:

«Την περίοδο αυτή έχουμε πάρα πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης, η οποία κουράζει τον κόσμο.

Παραθέτουμε απλά την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα της μοριοδότησης των κατοίκων της Μεγαλόπολης και ζητάμε να μας πεί ο κ. Κ. Μιχόπουλος:

  1. Σε τι δε συμφωνεί;
  2. Τι υπάρχει στη δική πρότασή του που δεν υπάρχει στην απόφαση;

Δε βρίσκουμε κανένα λόγο να προβαίνει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, που πυροδοτούν το κλιμα, εκτός εάν τις χρειάζεται για «εσωτερική κατανάλωση».

Ακολουθεί το αποφασιστικό της απόφασης 7/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου:

[…Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις  του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ 114/8.6.2006 τεύχος Α΄), τις διατάξεις  του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/7.6.2010 τεύχος Α΄),  τις   διατάξεις  του     Ν. 4555/2018    «… – Πρόγραμμα   Κλεισθένης    Ι»     (ΦΕΚ  133/19.07.2018 τεύχος Α΄), τις διατάξεις του ν. 4623/2019 (ΦΕΚ 134/09.08.2019 τεύχος) και την ανωτέρω  εισήγηση, ΟΜΟΦΩΝΑ:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Να δοθεί ΨΗΦΙΣΜΑ διαμαρτυρίας,  κατόπιν της από 27 Ιανουαρίου 2021 επιστολής του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου στο Δήμο,  με την οποία προτείνει να προβλεφθεί στο άρθρο 12 του πρόσφατα ψηφισμένου Ν. 4765/2021, η μοριοδότηση των μόνιμων κατοίκων του Ν. Αρκαδίας που συμμετέχουν σε γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται και για τους μόνιμους κατοίκους του Ν. Κοζάνης, λόγω απολιγνιτοποίησης, ισχυριζόμενος ότι από την απολιγνιτοποίηση πλήττεται η επικράτεια όλου του Ν. Αρκαδίας, καλώντας τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Ν. Αρκαδίας να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις με τις οποίες να ζητούν την τροποποίηση των διατάξεων του παραπάνω Νόμου, ως εξής:

– ΄Εχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τα δίκαια συμφέροντά μας, και επειδή πλέον διαφαίνεται, με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ότι επιχειρείται απροσχημάτιστα η αλλαγή των πραγματικών διαστάσεων των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης, μέσα από αυθαίρετους χαρακτηρισμούς περιοχών στην Πελοπόννησο ως «πληττόμενων» από αυτή την πολιτική, προκειμένου να τύχουν στήριξης, πέραν του Δήμου Μεγαλόπολης, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης και την εφαρμογή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες μεθοδεύσεις είναι απαράδεκτες για εμάς.

– Απαιτούμε, τη μοριοδότηση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Μεγαλόπολης, ως του μοναδικού Δήμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που πλήττεται από την παύση λειτουργίας του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης.

– Απαιτούμε να τηρείται η “Ρήτρα Μετάβασης” εφεξής σε οποιαδήποτε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση προβαίνει η Πολιτεία, κατ’ αντιστοιχία και για τους ίδιους προφανείς λόγους με τις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας αποκλειστικά για το Δήμο Μεγαλόπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

– Απαιτούμε να  διατηρηθεί  στο ακέραιο  ο  ήδη  κατοχυρωμένος χαρακτήρας του Δήμου Μεγαλόπολης, μέσα  από  σχετικές  Πράξεις  της   Πολιτείας (Π.Υ.Σ. 52/23-12-2019, όπως τροποποιήθηκε με την Π.Υ.Σ. 49/07-12-2020, Ν.4759/09-12-2020), ως  αποκλειστικά  “πληττόμενου” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την απολιγνιτοποίηση και υποκείμενου σε παρεμβάσεις (επενδυτικά κίνητρα, επιχορηγήσεις, πιστώσεις από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης κοκ) από την εφαρμογή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

– Καταδικάζουμεκάθε ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται, που θέτει σε κίνδυνο τα κεκτημένα δίκαιά μας.

Το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ να αποσταλεί:

1. Στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,

2. Στους αρμόδιους κ.κ. Υπουργούς που μετέχουν στην Κυβερνητική Επιτροπή ΣΔΑΜ

3. Στους κ.κ. Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας

4. Στον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου].

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια