Απάντηση Δήμου Μεγαλόπολης για δημοσίευση

0
1188

Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας με τίτλο: Η Μεγαλόπολη και τα χωριά έχουν εγκαταλειφθεί – Βροχή τα παράπονα των πολιτών, λάβαμε και σας δημοσιεύουμε την απάντηση από τον Δήμο Μεγαλόπολης που υπογράφει ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Δούκουρης.

Η απάντηση έχει ως εξής:

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε ως απάντηση σε ανάρτησή σας τα παρακάτω απαντώντας μόνο στα θέματα που αφορούν σε αρμοδιότητα του Δήμου και όχι για τα θέματα που αναφέρονται και αφορούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας:

Όλες τις ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας και του εορτασμού του Πάσχα, όπως κάνουν άλλωστε και στην διάρκεια όλου του έτους, οι λιγοστοί εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας και του φωτισμού του Δήμου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι ανάγκες είναι πολλές και ατελείωτες σε ενενήντα χωριά και οικισμούς και σε μια πόλη.

Ειδικότερα για το ζήτημα των φανοστατών στο δρόμο του Αρχαίου θεάτρου όπως απαντήσαμε σε πάρα πολλούς που είδαν τη αφαίρεση του πάνω μέρους και μας ρώτησαν, αυτό έγινε τις προηγούμενες ημέρες από συνεργείο του Δήμου για να συγκεντρωθούν οι καταλήξεις των στύλων, να συντηρηθούν στο συνεργείο, να βαφτούν και να ξανατοποθετηθούν. Αν μας είχε ρωτήσει έστω και με ένα απλό τηλεφώνημα ο δημότης που έκανε το σχόλιο στο facebook θα τον είχαμε ενημερώσει σχετικά και θα το γνώριζε κι αυτός. Ήταν μια εργασία από τις πολλές που έπρεπε να γίνει ενόψει του μεγάλου γεγονότος των διαδρομών του Run the theatre.

Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία καθαριότητας και φωτισμού και όλοι της οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δίνουν τον καθημερινό αγώνα για να καλύπτουν μικρές και μεγάλες ανάγκες του Δήμου και να γίνεται σωστά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Και κατά γενική ομολογία αυτό γίνεται.

Η εικόνα της πόλης και των χωριών όσο αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και τον φωτισμό ήταν πολύ καλή και μας το τόνισαν πάρα πολλοί  επισκέπτες των ημερών στην πόλη. Μικροπρόβλημα και πράγματα που μένουν πίσω πάντα θα υπάρχουν (για παράδειγμα λόγω κεραυνών τoν τελευταίο μήνα σε όλο το Δήμο παρουσιάστηκαν προβλήματα με τις λάμπες φωτισμού σε δεκάδες διαφορετικά σημεία και οι ηλεκτρολόγοι επί ημέρες δούλευαν για την αντικατάσταση λαμπτήρων). Δεν σημαίνει όμως ότι οι επιμέρους λεπτομέρειες μπορούν να  κρίνουν την γενική εικόνα και η γενική εικόνα για τον Δήμο Μεγαλόπολης όσον αφορά τον τομέα της αποκομιδής των σκουπιδιών και του φωτισμού είναι πολύ καλή, και αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων των επισκεπτών και των περαστικών από την πόλη, όταν μάλιστα αυτοί οι ίδιοι έχουν να συγκρίνουν με το τι γίνεται στις δικές τους πόλεις.

Ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Δούκουρης Ανδρέας


Σημείωση για το κείμενο της απάντησης: Κύριε Δούκουρη αυτός που έγραψε την απάντηση και έβαλε την υπογραφή σας από κάτω , ξέχασε να αναφερθεί στο περιστατικό με την κυρία που χτύπησε στην πλατεία. Και το ξέχασε γιατί δεν ήταν παρών, ήταν στο γραφείο του. Εσείς όμως είσαστε, είδατε με τα μάτια σας τι είχε πάθει, οπότε σας παρακαλούμε πολύ να μας σχολιάσετε και αυτό το θέμα.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here