Απάντηση Γιαννακούρα για το λιγνιτόσημο: Είμαι διαυγής και ειλικρινής, όπως το γάργαρο νερό

2
199

Για τελευταία φορά αφιερώνω λίγο από τον χρόνο μου, που είναι πολύτιμος για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπατριωτών μου Αρκάδων και την επίλυση των προβλημάτων τους, για να απαντήσω στις ανυπόστατες και συκοφαντικές συνεχείς αναφορές των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη.

Οι προαναφερόμενοι εσχάτως, θέλοντας να με διαβάλλουν, με έχουν στοχοποιήσει δίνοντας συνεχώς συνεντεύξεις με τελευταία τη συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, και αφήνοντας υπόνοιες πως δεν γίνεται σωστή διαχείριση του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, του γνωστού λιγνιτόσημου, στην επιτροπή παρακολούθησης του οποίου προεδρεύω, τις περισσότερες φορές.

Οι αναφορές τους έχουν ως αντικείμενο δύο κατά κύριο λόγο έργα, τα οποία έχω δηλώσει επανειλημμένως και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατηγορηματικά μάλιστα, πως δεν έχουν ενταχθεί επί θητείας μας στο λιγνιτόσημο. 

Και ενώ κατ’ επανάληψη έχω ζητήσει από τους δύο Περιφερειακούς Συμβούλους να μου φέρουν τις αναρτημένες αποφάσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σημειωτέον μία μεγάλη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ο καθένας μπορεί να διαβάσει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, δεν το έχουν πράξει.

Αντιθέτως συνεχίζουν καθημερινά σχεδόν και απορώ για αυτό, να λασπολογούν, να συκοφαντούν και να ψεύδονται στους Πελοποννήσιους Πολίτες, θέλοντας να τους παραπλανήσουν για να αποκομίσουν ίδιον όφελος.

Κατανοώ την αγωνία τους, διότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Μη βρίσκοντας λοιπόν κάτι άλλο να μου καταλογίσουν, αφού οι συμπατριώτες μου Αρκάδες γνωρίζουν και την ειλικρίνειά μου και την εργατικότητά μου και την τιμιότητά μου και πως αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προσφορά στον τόπο μου και τίποτα παραπέρα, συνεχίζουν να πετάνε λάσπη και να λένε ψέματα.

Η παρουσία μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ταυτόσημη με την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση και μην μπορώντας να βρουν μελανό σημείο (όσο και να ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα) , κατά την προσφιλή τους μέθοδο πετάνε λάσπη, θεωρώντας πως θα θολώσουν το γάργαρο νερό. Τους ενημερώνω πως όση λάσπη και να πέσει πάνω μου, εγώ θα παραμείνω διαυγής, όπως το γάργαρο νερό.

Πληροφορώ τον κ. Γόντικα ότι δεν είμαι από εκείνους που τους πιάνει «ταράκουλο» (φράση που ανέφερε σε συνέντευξή του για εμένα), ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να με πιάσει ταράκουλο.

Για να καταλάβετε την τρικυμία εν κρανίω που τους διακατέχει μιλούν για δύο έργα την «μελέτη της βοσκοϊκανότητας για το Δ.Μεγαλόπολης» και για «τον εξοπλισμό γραφείων στην Μεγαλόπολη για το λιγνιτόσημο» , τα οποία είχαν ενταχθεί το 1997 επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και θητείας Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κάτι που δεν είναι έτσι και αλλιώς μεμπτό.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται πως ενώ δεν ξέρουν ούτε καν να διαβάζουν, εύκολα λασπολογούν και δημιουργούν εντυπώσεις. Αποδεικνύεται και αυτό είναι δυστύχημα με πόσο πενιχρά υποκατάστατα εκπροσωπείται στην Πελοπόννησο το ιστορικό ΚΚΕ, που έχει δώσει τόσους αγώνες. Είναι κρίμα ένα κόμμα που έχει να παρουσιάσει τόσο αξιόλογα στελέχη, να εκπροσωπείται από τους προαναφερόμενους, που για λίγη δημοσιότητα, αναλώνονται σε ψευδή μυθεύματα.

Ο λαός της Πελοποννήσου σύντομα θα δώσει την απάντησή του, ανάλογα με τα πεπραγμένα του καθενός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Βαγγέλης Γιαννακούρας

ΥΓ.: Επισυνάπτεται το έγγραφο που αποδεικνύει ότι το έργο είχε ενταχθεί το 1997 επί Νομαρχίας Παναγιώτη Γιαννόπουλου.

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Γιαννακούρας, όσον αφορά στην κρίση του για τους εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε. στην Πελοπόννησο. Κι έχει δίκιο, γιατί προσπάθησαν να “πιάσουν” ένα θέμα τόσο σύνθετο, όπως είναι η διαχείριση του λιγνιτόσημου, χωρίς να έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις κι έσπασαν τα μούτρα τους…
    Δυστυχώς, δε μπορεί να γίνει κατανοητό, ότι η κριτική έναντι όποιων (όχι όλων) διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται το λιγνιτόσημο, δεν έχει να κάνει με τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ των πράξεών τους, αλλά με τη ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ αυτών. Δηλαδή, δεν είναι το ζητούμενο εάν μπήκε σε κάποιες τσέπες χρήμα από το λιγνιτόσημο (όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, ας το αποδείξει), αλλά ΠΟΥ πήγε εν τέλει αυτό το χρήμα, για ποιόν σκοπό πήγε εκεί που πήγε!
    Και, είναι πλέον γνωστό, ότι για δε τα χρήματα που διαχειρίστηκε η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και η νυν Περιφέρεια Πελοποννήσου, η συντριπτική πλειοψηφία των πιστώσεων πήγε και πάει σε ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, δηλαδή σε έργα που ΘΕΣΜΙΚΑ έπρεπε να καλύπτονται από άλλες πιστώσεις των εν λόγω φορέων, για δε τα χρήματα που διαχειρίστηκαν οι τέως καποδιστριακοί Δήμοι Μεγαλόπολης και ο νυν καλλικρατικός Δήμος Μεγαλόπολης, οι πιστώσεις διατέθηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους στην ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ και σε μάντρες!
    Αυτή θα έπρεπε να είναι η κριτική έναντι του κ. Γιαννακούρα, πλην όμως, οι κ.κ. του Κ.Κ.Ε. δε μπορούν να την υποστηρίξουν, κι έτσι ο κ. Γιαννακούρας βγαίνει από πάνω…Περαστικά μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here