ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΡΥΠΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ;

0
176

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και κατ επέκτασιν η υγεία των πολιτών θα έπρεπε να είναι από τα πιο σημαντικά θέματα που θα έπρεπε να νοιάζονται οι άρχοντες μας που κατά καιρούς έχουν αναλάβει ανάλογες θέσεις ευθύνης.

Το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη ακόμα και μετά το κλείσιμο των μονάδων 1 και 2. Επίσης πολλοί επιστήμονες κατά καιρούς έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο η ρύπανση αυτή να είναι υπεύθυνη για πολλούς θανάτους και για ακόμα περισσότερες βαριές αρρώστιες.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης έχει αρκετές φορές δημοσιεύσει κάποια ερωτήματα και κάποιες προτάσεις για τις τόσο απαραίτητες μετρήσεις ρύπων στην περιοχή μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας θυμίσω μερικές αναρτήσεις.

4 Αυγούστου 2011 δείτε ΕΔΩ

18 Σεπτεμβρίου 2012 δείτε ΕΔΩ

9 Ιανουαρίου 2013 δείτε ΕΔΩ

Για να μην σας κουράσω θα βάλω μόνο τον σύνδεσμο του ΚΕ.ΠΕ . της Περ. Δυτικής Μακεδονίας και θα σας αφήσω να δείτε μόνοι σας πως γίνετε η ενημέρωση εκεί.

Δείτε την σελίδα http://kepe.air-quality.gr/xartis.html

Ελπίζω οι άρχοντες μας – τους οποίους έχω ενημερώσει πολλές φορές – να κάνουν τον κόπο να ξαναδούν και αυτοί πως λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία.

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά εύχομαι έστω και τώρα να αντιληφθούν την σοβαρότητα του θέματος και να θελήσουν μέσα σε όλα τα έξοδα που κάνουν να αποφασίσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο!!!

Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση τους!!

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here