Αντώνης Αραβαντινός στον Μεγαλόπολη FM : "δεσμευόμαστε , να στηρίξουμε έμπρακτα την Μεγαλόπολη για τις νέες φυλακές"

0
193

Ο Αντώνης Αραβαντινός, έδωσε συνέντευξη ζωντανά σήμερα στην “Εκπομπή” με την Γεωργία Δημητρακοπούλου.
31 χρόνια εργαζόμενος στο σωφρονιστικό σύστημα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και αρχιφύλακας στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού, ήταν πραγματικά συγκλονιστικός

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:
— Στηρίζουμε την πρόταση Μεγαλόπολη, για κατασκευή των νέων φυλακών. Για χωροταξικούς , αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους.
Εγγράφως καταθέτουμε αυτήν την στήριξή μας και δεσμευόμαστε ότι θα πραγματοποιήσουμε άμεσα το επόμενο 2ήμερο συνέδριό μας στη Μεγαλόπολη.

–Έχουμε κατορθώσει να εφαρμόσουμε την εντοπιότητα στις φυλακές όπου κατασκευάζονται. Αυτό είναι μεγάλο αβαντάζ για μια Μεγαλόπολη που ψυχοραγάει μετά τις εξελίξεις στον μοναδικό εργασιακό άξονά της, την ΔΕΗ.

—Οι προτάσεις που εδώ και πλέον των 10 ετών έχω καταθέσει, (π.χ. προστατευτικά δίχτυα για αποδράσεις με ελικόπτερα, συστήματα απενεργοποίησης κινητών εντός φυλακών, αξιοποίηση αγροτικών φυλακών) πραγματώνονται τώρα, δικαιώνοντας τις απόψεις και τις τακτικές μου.

—Η τακτική μου ήταν μία: να σεβόμαστε τα χρήματα του πολίτη που παίρνουμε, να υπερασπιζόμαστε την εντιμότητα της δουλειάς μας που βάλλεται από πολλούς και να στέλνουμε εμείς οι ίδιοι τους “επίορκους” συνεπηρετούντες μας στην δικαιοσύνη. Γιατί άλλο συνάδελφος και άλλο συνυπηρετών.
(ανέφερε αντίστοιχα παραδείγματα)

—Τόσα χρόνια μέσα στις φυλακές μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι οι Έλληνες είμαστε αλλιώς, έχουμε φιλότιμο, έχουμε αξιοπρέπεια ακόμα και όταν είμαστε πίσω από τα σίδερα.
Γιαυτό και εγώ επέλεξα να βαφτίσω το στερνοπούλι μου από τα 4 παιδιά μου, ‘Ελληνα.

–Ανέλαβα το Ψυχιατρικό Κατάστημα στον Κορυδαλλό, το 2010. Το πρώτο πράγμα που έκανα το αυτονόητο, ήταν να ξεχωρίσω τους τοξικομανείς από τους ψυχασθενείς. Απέδωσε άμεσα, και το είπαν ακόμα και οι γιατροί που μας επισκέφθηκαν από τα μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

—Ναί, ήμουνα ΠΑΣΟΚ, δηλ αριστερός και το τίμησα. Αυτοί από το ΠΑΣΟΚ το ξέχασαν και μας κάνουν σήμερα να ντρεπόμαστε για τα χαΐρια τους.

— Ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ως Υπ. Δικαιοσύνης, έκανε μεγάλη δουλειά στο σωφρονιστικό σύστημα. Αν την είχε πραγματοποιήσει η Πολιτεία, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Από τον Μεγαλόπολη fm

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here