ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΑντιστεκόμαστε στην Ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ.

Αντιστεκόμαστε στην Ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ.


Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών της Μονάδωνστα πλαίσια της πρόσβασης τρίτων (ιδιωτών) στην ηλεκτρική ενέργεια,  βρίσκεται στην τελική φάση προώθησης με βάση τις αποφάσεις που έχει συμφωνήσει στο Μνημόνιο 2 η Κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.
Στο Μνημόνιο 2 προβλέπεται η οριστικοποίηση και η έναρξη εφαρμογής των μέτρων να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2012 ώστε να χρησιμοποιούν οι ιδιώτες την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη στην ελληνική αγορά τον Νοέμβριο του 2013.
Η πώληση υδροηλεκτρικών είναι χωριστή από την πώληση λιγνιτικών Μονάδων, ωστόσο, αφήνονται περιθώρια για ταυτόχρονη αγορά από επενδυτές υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας, λοιπών παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων μαζί με τη λιγνιτική παραγωγική ικανότητα χωρίς να καθυστερήσειτην πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων πέραν του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η Απόφαση της Επιτροπής και δεν θα εμποδίζεται η πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων άνευ ελάχιστης τιμής.
Πριν λίγες μέρες με ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έγινε γνωστό ότι την Τρίτη 3 Μάρτη έφτασε στη ΔΕΗ επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (Διεύθυνση Ενέργειας) που ζητά από τη Διοίκηση της μέχρι τις 24 Απρίλη (σε χρονικό διάστημα 20 ημερών)  να ενημερώσει τι προτίθεται να πράξει επί της απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών της Μονάδων (Μελίτη, Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2, Μεγαλόπολη 3), στο πλαίσιο της πρόσβασης ιδιωτών, στο λιγνίτη.
Το συνδ. κίνημα στη ΔΕΗ θεωρεί την απόφαση της Κυβέρνησης ωςαπαράδεκτη και εκείνο το οποίο απαιτούμε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ είναι να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της.
Για εμάς μια απάντηση αρμόζει: «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ».
Από τις παραπάνω εξελίξεις γίνεται φανερό ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση λήψης των οριστικών αποφάσεων και της δρομολόγησης των διαδικασιών για την πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Τώρα είναι η ώρα να εκφράσουμε όλοι την αντίθεσή μας σε κάθε πιθανό σενάριο πώλησης των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ.
Μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί στη διάλυση της ΔΕΗ, συνιστά ολέθριο λάθος καθώς αχρηστεύει έναν Πυλώνα Ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.
Τώρα είναι η ώρα όλοι μας, Κοινωνικοί Φορείς Συνδικάτα, κ.λ.π να βρεθούμε σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας ενάντια στη πώλησητων Μονάδων της ΔΕΗ, καθόσον αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική διάλυσή της.
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα
Η διαμελισμένη ΔΕΗ, με θυγατρικές και ιδιωτικοποιημένη, δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει στους πολίτες της χώρας, δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει στην κοινωνία.
Τώρα είναι η ώρα για ένα πανενεργειακό κίνημα ανατροπής της κοινωνικής οπισθοδρόμησης και του εργασιακού μεσαίωνα.
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, για μια άλλη πολιτική που θα αποδεσμεύει τη χώρα απ] ]>

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ