ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Με Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε από τον Δήμο Μεγαλόπολης, ανακοινώνεται η διενέργεια διαγωνισμού για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και επέκτασης σε οικισμούς της πόλης. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2014.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Δημοσιεύτηκε η Περίληψη Διακήρυξης του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμών ΜΟΜΑ Καλαμών, Μαραθούσας & επέκταση δικτύου ύδρευσης εντός Ε.Ρ.Σ. Δ.Κ. Μεγαλόπολης», προϋπολογισμού 1.200.000,00€ με ημερομηνία διενέργειας του Διαγωνισμού την 21 Ιανουαρίου 2014’’

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. μέσω της από 30-10-2012 Προγραμματικής Σύμβασης, προχώρησαν χθες 27-11-2013 σε έγκριση των όρων της Διακήρυξης καθώς και των Οικονομικών και Συμβατικών Τευχών του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμών ΜΟΜΑ Καλαμών, Μαραθούσας & επέκταση δικτύου ύδρευσης εντός Ε.Ρ.Σ. Δ.Κ. Μεγαλόπολης», προϋπολογισμού 1.200.000,00€, μετά την ένταξή του στο Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων» 2007 – 2013 συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής, που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα για λογαριασμό του Δήμου Μεγαλόπολης.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με ανοικτή διαδικασία στις 21-01-2014, ημέρα Τρίτη και με ώρα λήξης παράδοσης προσφορών την 10:00 π.μ. στο Δημαρχιακό Κατάστημα Μεγαλόπολης, οδός Π. Κεφάλα & Σταθοπούλου, 22200, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Η απόφαση έγκρισης της διαδικασίας του Διαγωνισμού υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο οποίος εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μπούρα και Φορέας Υλοποίησης είναι η Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., η οποία εκπροσωπείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μαρίνη Μπερέτσο.
Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών ΜΟΜΑ Καλαμών, Μαραθούσας και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης εντός Ε.Ρ.Σ. του Δήμου Μεγαλόπολης.
Το δίκτυο που μελετάται θα συνδεθεί σε τρία σημεία με το υφιστάμενο δίκτυο του Δήμου Μεγαλόπολης. Με το νέο δίκτυο ύδρευσης θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των οικισμών τόσο στην παρούσα φάση όσο και για τα επόμενα χρόνια και θα αντικατασταθεί το πεπαλαιωμένο υφιστάμενο δίκτυο. Το νέο δίκτυο ύδρευσης θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων των οικισμών αλλά και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες πυρόσβεσής τους.
Αυτόν τον καιρό είναι σε εξέλιξη ευρύτερη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Μεγαλόπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε., μέσω της οποίας ετοιμάζονται για ένταξη σε χρηματοδοτικά μέσα πάνω από 12 μεγάλα έργα για το Δήμο Μεγαλόπολης.
Επίσης με το έργο αυτό βαίνει προς το τέλος της η πρώτη ενότητα δράσεων και παρεμβάσεων στους δύο οικισμούς, καθόσον έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του “Νηπιαγωγείου Μελά”, ανάπλασης της πλατείας “ΒΕΗ” και ασφαλτόστρωση δρόμων άνω των 4000 m2 στον οικισμό “ΜΟΜΑ Μαραθούσας” ενώ εντός του μηνός παραλαμβάνεται και η μελέτη ανάπλασης της Πλατείας “Νέου Ψαθιού” για τον οικισμό “ΜΟΜΑ Καλαμών”.
Η δαπάνη πρωτόγνωρη για τους παραμελημένους οικισμούς, με έργα που στόχευαν και πετυχαίνουν τόσο την βελτίωση των υποδομών τους όσο και την οικιστική τους αναβάθμιση, με άμεσο όφελος την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εκ του Δήμου

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,317ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ