ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Και ξαφνικά έχουμε πάλι , για ακόμα μια φορά θέμα με ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που  κάποιοι θέλουν να φέρουν στην Μεγαλόπολη.
Μετά τα σκουπίδια της Τρίπολης που ακόμα είναι θαμμένα στην Γέφυρα και κανένας δεν  ασχολείται πλέον ( αλήθεια όταν δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει διαπραχθεί αδίκημα??) , έχουμε μια ακόμα περίπτωση που ένας δήμος θέλει να φέρει τα σκουπίδια εδώ. Συγκεκριμένα ο Δήμος Οιχαλίας ( Μεσσηνία) έχει προγραμματίσει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τα σκουπίδια του στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Για το θέμα εξέδωσε Δελτίο Τύπου Ο Δήμος Μεγαλόπολης.
………………………………………………………………………………………………………………………………

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
                                                                                           Μεγαλόπολη    03/ 01/ 2013

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι, ο κ. Δήμαρχος Οιχαλίας, προέβη εντός του Δεκεμβρίου στη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη Τεχνικό Σύμβουλο, με αντικείμενο τη «Χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας».
Στα πλαίσια υλοποίησης της εν λόγω σύμβασης αναφέρεται ότι «θα διερευνηθεί η δυνατότητα προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων σε χώρο των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, και για το σκοπό αυτό θα ονοματισθούν τα αναγκαία για τους σκοπούς της προσωρινής διαχείρισης έργα και θα επιδιωχθεί διερευνητική συνάντηση με το Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των Δημάρχων Μεγαλόπολης και Οιχαλίας».
Δε γνωρίζουμε εάν η παραπάνω κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου Οιχαλίας ή εάν είναι μια «καμουφλαρισμένη» απόπειρα να «ξαναανοίξει η όρεξη» όσων επί πολλά χρόνια προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Μεγαλοπολίτικου λαού, απέναντι στο ενδεχόμενο να καταστεί η Μεγαλόπολη «χαβούζα» της Πελοποννήσου.
Εάν ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο, έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Δήμαρχο Οιχαλίας ότι οι πρακτικές  του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», έστω κι αν τις πρεσβεύει, δεν περνούν σε εμάς.
Εάν πρόκειται για δόλια κίνηση, που υποκρύπτει αλλότρια συμφέροντα που υπερβαίνουν τα όρια του Δήμου Οιχαλίας, τότε και πάλι διαμηνύουμε ότι γνωρίζουμε και μπορούμε να προστατεύουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το ήδη επιβαρημένο φυσικό περιβάλλον μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε άμεσα, την επίσημη θέση τόσο του κ. Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων όσο και του κ. Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχετικά με το ανακύψαν θέμα.
Τέλος δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε τάχιστα, με κάθε νόμιμο τρόπο για την αποτροπή κάθε επίβουλης προσπάθειας που έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον του τόπου μας.
Το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης έχει προσφέρει πάρα πολλά σε όμορους Δήμους και πρέπει όλοι να δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό.

Εκ του Δήμου
……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Να σας πω εδώ ότι ο Δήμαρχος Οιχαλοίας  , είχε αντιδράσει έντονα όταν το αρμόδιο όργανο του Νομού Μεσσηνίας είχε πάρει απόφαση τον Οκτώβριο του 2012 για να ορίσει την τοποθεσία Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας σαν τον χώρο που θα καταλήξουν τα σκουπίδια όλου του νομού Μεσσηνίας. Μετά βέβαια έκανε διάφορες επαφές για να τα πάει στην Τριφυλία και τώρα ονειρεύεται να τα φέρει στην Μεγαλόπολη. Βέβαια εδώ που τα λέμε του έχουμε δώσει και εμείς σαν Μεγαλόπολη το δικαίωμα να το κάνει αφού έχουμε αποδεχτεί σκουπίδια από πολλές περιοχές.
Η όρεξη πολλών έχει ανοίξει, αφού βλέπουν οτι εδώ στην Μεγαλόπολη μας φέρνουν τα σκουπίδια τους όλοι και εμείς απλά διαμαρτυρόμαστε, παίρνουμε δυναμικές αποφάσεις στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και μετά το θέμα σταματάει εκεί…

Για ακόμη μια φορά τα τεράστια λάθη των δημοτικών αρχόντων μας σχετικά με την διαχεί

ριση των σκουπιδιών και την αποδ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img