ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Και ξαφνικά έχουμε πάλι , για ακόμα μια φορά θέμα με ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που  κάποιοι θέλουν να φέρουν στην Μεγαλόπολη.
Μετά τα σκουπίδια της Τρίπολης που ακόμα είναι θαμμένα στην Γέφυρα και κανένας δεν  ασχολείται πλέον ( αλήθεια όταν δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει διαπραχθεί αδίκημα??) , έχουμε μια ακόμα περίπτωση που ένας δήμος θέλει να φέρει τα σκουπίδια εδώ. Συγκεκριμένα ο Δήμος Οιχαλίας ( Μεσσηνία) έχει προγραμματίσει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τα σκουπίδια του στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Για το θέμα εξέδωσε Δελτίο Τύπου Ο Δήμος Μεγαλόπολης.
………………………………………………………………………………………………………………………………

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
                                                                                           Μεγαλόπολη    03/ 01/ 2013

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι, ο κ. Δήμαρχος Οιχαλίας, προέβη εντός του Δεκεμβρίου στη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη Τεχνικό Σύμβουλο, με αντικείμενο τη «Χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας».
Στα πλαίσια υλοποίησης της εν λόγω σύμβασης αναφέρεται ότι «θα διερευνηθεί η δυνατότητα προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων σε χώρο των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, και για το σκοπό αυτό θα ονοματισθούν τα αναγκαία για τους σκοπούς της προσωρινής διαχείρισης έργα και θα επιδιωχθεί διερευνητική συνάντηση με το Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των Δημάρχων Μεγαλόπολης και Οιχαλίας».
Δε γνωρίζουμε εάν η παραπάνω κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου Οιχαλίας ή εάν είναι μια «καμουφλαρισμένη» απόπειρα να «ξαναανοίξει η όρεξη» όσων επί πολλά χρόνια προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Μεγαλοπολίτικου λαού, απέναντι στο ενδεχόμενο να καταστεί η Μεγαλόπολη «χαβούζα» της Πελοποννήσου.
Εάν ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο, έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Δήμαρχο Οιχαλίας ότι οι πρακτικές  του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», έστω κι αν τις πρεσβεύει, δεν περνούν σε εμάς.
Εάν πρόκειται για δόλια κίνηση, που υποκρύπτει αλλότρια συμφέροντα που υπερβαίνουν τα όρια του Δήμου Οιχαλίας, τότε και πάλι διαμηνύουμε ότι γνωρίζουμε και μπορούμε να προστατεύουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το ήδη επιβαρημένο φυσικό περιβάλλον μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε άμεσα, την επίσημη θέση τόσο του κ. Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων όσο και του κ. Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχετικά με το ανακύψαν θέμα.
Τέλος δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε τάχιστα, με κάθε νόμιμο τρόπο για την αποτροπή κάθε επίβουλης προσπάθειας που έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον του τόπου μας.
Το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης έχει προσφέρει πάρα πολλά σε όμορους Δήμους και πρέπει όλοι να δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό.

Εκ του Δήμου
……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Να σας πω εδώ ότι ο Δήμαρχος Οιχαλοίας  , είχε αντιδράσει έντονα όταν το αρμόδιο όργανο του Νομού Μεσσηνίας είχε πάρει απόφαση τον Οκτώβριο του 2012 για να ορίσει την τοποθεσία Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας σαν τον χώρο που θα καταλήξουν τα σκουπίδια όλου του νομού Μεσσηνίας. Μετά βέβαια έκανε διάφορες επαφές για να τα πάει στην Τριφυλία και τώρα ονειρεύεται να τα φέρει στην Μεγαλόπολη. Βέβαια εδώ που τα λέμε του έχουμε δώσει και εμείς σαν Μεγαλόπολη το δικαίωμα να το κάνει αφού έχουμε αποδεχτεί σκουπίδια από πολλές περιοχές.
Η όρεξη πολλών έχει ανοίξει, αφού βλέπουν οτι εδώ στην Μεγαλόπολη μας φέρνουν τα σκουπίδια τους όλοι και εμείς απλά διαμαρτυρόμαστε, παίρνουμε δυναμικές αποφάσεις στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και μετά το θέμα σταματάει εκεί…

Για ακόμη μια φορά τα τεράστια λάθη των δημοτικών αρχόντων μας σχετικά με την διαχεί

ριση των σκουπιδιών και την αποδ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ