Αντιδράσεις για το εργοστάσιο στη Παλαιόχουνη

Πριν από λίγες μέρες το Arcadia Portal είχε δημοσιεύσει τις πρώτες αντιδράσεις για το εργοστάσιο απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ στη Παλαιόχουνη  ΕΔΩ .

Σήμερα μία νέα επιστολή διαμαρτυρίας από τη ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του τ.Δήμους Βαλτετσίου έρχεται στη δημοσιότητα.

Πρίν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής και επεξεργασίας σκουπιδιών μεταξύ των δύο Δ/Δ Παλαιόχουνης – Αθηναίου.

Λυπηθήκαμε για δύο λόγους:
1) δεν υπήρξε ευρεία και επαρκής ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τους εντοπίους φορείς, συλλόγους κλπ και πάνω από όλα δεν ενημερώθηκε ο μεγάλος νοικοκύρης που είναι ο κόσμος που κατοικεί στις παραπάνω περιοχές προκειμένου αυτός να αποφασίσει. Εκτός και αν μερικοί θέλουν να λογαριάζουν χωρίς τον ΞΕΝΟΔΟΧΟ. Σημειωτέον ότι δεν είναι μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι που πλήττονται αλλά και οι εκατοντάδες των ξενιτεμένων εσωτερικού και εξωτερικού που πάντα με νοσταλγία και αγάπη θυμούνται και επισκέπτονται τα χωριά τους.

2) Τι δουλειά έχουν τα σκουπίδια της μισής Πελοποννήσου (και αργότερα της Αθήνας) να μαζευτούν στην περιοχή μας;
Βέβαια κυκλοφορούν και οι φήμες περί του αντιθέτου ότι δηλαδή είναι ένα θείο δώρο που έρχεται σ΄εμάς για να αναπτυχθούμε και να πάρουμε τα πάνω μας οικονομικά. Έτσι λοιπόν θα μας ζηλεύουν οι υπόλοιπες περιοχές που θα μείνουν χωρίς σκουπίδια. Εάν είναι λοιπόν έτσι τους απαντάμε ότι ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε. Πάρτε τα εσείς στην γενέτειρά σας.

Και εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα, γιατί κύριοι αυτοδιοικητικοί δεν δημιουργείται αντίστοιχους χώρους συγκομιδής και επεξεργασίας σκουπιδιών ανά δήμο; Ο κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα απορρίμματά του και να καρπώνεται τα οφέλη τους. Διατείνονται επίσης ότι θα γίνουν άλλα δύο εργοστάσια στην ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και στη ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Το επιχείρημα αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να μειώσει το κόστος κατασκευής και παραγωγής για να αυξήσει το κέρδος του. Τι χρειάζεται ο επιχειρηματίας να κάνει άλλα δύο εργοστάσια σε μία ακτίνα 30 χιλιομέτρων; Είκοσι λεπτά κάνει το αυτοκίνητο να  έρθει από την Καλλιρρόη και άλλα σαράντα λεπτά από την Σκάλα που με τον καινούργιο δρόμο θα βγαίνει στο Λέυκτρο (Μπιλάλη) Μεγαλοπόλεως.

Αργότερα θα έρθουν και από την Αθήνα γιατί τα απορρίμματα δεν θα κάνουν παραπάνω από μιάμιση ώρα να έρθουν στην αυλή μας.
Τεκμαίρεται εύκολα και αυτό φανταζόμαστε να το καταλαβαίνουν οι πάντες ότι οφέλη δεν υπάρχουν. Τουναντίον θα υπάρξει μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, μόλυνση της ατμόσφαιρας και το μέρος θα ερημώσει εντελώς γιατί δεν θα μπορεί να σταθεί άνθρωπος από την βρώμα και τη δυσωδία. Θα μας στερήσουν οι κύριοι αρμόδιοι και δεν ξέρουμε με ποιό δικαίωμα να πηγαίνουμε στα πατρικά μας σπίτια και θα υποβαθμίσουν την περιουσία που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Θα κατηγορηθούμε για αδιαφορία και ολιγωρία και οι νέοι που έρχονται θα μας δικάσουν και θα μας καταδικάσουν.

Αγαπητοί συμπατριώτες Δημοβαλτετσιώτες όπου γης, γρηγορείται, αν δεν ενωθούμε και αν δεν αντισταθούμε όσο είναι καιρός ο τόπος μας κινδυνεύει να μεταβληθεί σε μιά απέραντη χαβούζα. Και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν “ενός κακού μύρια έπονται” και ο νοών νοείτω.

Το ενθαρυντικό είναι ότι δίπλα μας από  ότι φανταζόμαστε θα έχουμε συμπαραστάτες δύο άξιους αντιπροσώπους της περιφέρειας Πελοποννήσου, τους κ.κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα Αντιπεριφερειάρχη και τον Θεόδωρο Ντάνο Περιφερειακό σύμβουλο με τους οποίους πίνουμε από το ίδιο νερό. Θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράστασή τους για να αποτραπεί αυτή η κατάφωρη αδικία. Γνωρίζουμε την ευαισθησία τους πάνω σε περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα.

Συσπειρωθείτε γύρω από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του τ. Δήμου Βαλτετσίου.

Από το ArcadiaPortal

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν ειμαστε καλα….Μα ς ενοχλουσαν οι φυλακες , μας ενοχλουσε το φωτοβολταικο παρκο ..τωρα μας ενοχλουν οι συγχρονες μοναδες επεξεργασιας(σε αλλες χωρες ειναι στο κεντρο των πολεων)….τελικα η μιζερια που ειμαστε δε μας ενοχλει ? Ξερετε οτι ολα οσα αναφερω ειναι θεσεις εργασιας ? Ας σοβαρευτουμε επιτελους, παμε ολοταχως στη μεταλιγνιτικη εποχη , ή θα βρεθουν λύσεις ή θα γινουμε μετανάστες στον ιδιο μας τον τοπο. Ολοι οι βολεμενοι εγιναν αντιρισιες….μυαλο κουβαλα κανενας ?

 2. Δεν ειμαστε καλα….Μα ς ενοχλουσαν οι φυλακες , μας ενοχλουσε το φωτοβολταικο παρκο ..τωρα μας ενοχλουν οι συγχρονες μοναδες επεξεργασιας(σε αλλες χωρες ειναι στο κεντρο των πολεων)….τελικα η μιζερια που ειμαστε δε μας ενοχλει ? Ξερετε οτι ολα οσα αναφερω ειναι θεσεις εργασιας ? Ας σοβαρευτουμε επιτελους, παμε ολοταχως στη μεταλιγνιτικη εποχη , ή θα βρεθουν λύσεις ή θα γινουμε μετανάστες στον ιδιο μας τον τοπο. Ολοι οι βολεμενοι εγιναν αντιρισιες….μυαλο κουβαλα κανενας ?

 3. Συμφωνω με τον παραπανω στα λεγομενα του. Εχω επισκευτει τετοια μοναδα στη και εχω παθει πλακα. Ειναι μια γραμμη παραγωγης διχως καταλυπα. Δεν υπαρχει σε κανενα σταδιο της κατεργασιας καυση. ο υδροφορος οριζοντας δεν κινδυνευει. Κινδυνευει πιο πολυ απ τα φυτοφαρμακα που οι ιδιοι ρειχναμε στο τοπο μας. Ας ξυπνησουμε κ μην ερημωνουμε οι ιδιοι κ αλλο τον τοπο μας…

 4. Συμφωνω με τον παραπανω στα λεγομενα του. Εχω επισκευτει τετοια μοναδα στη και εχω παθει πλακα. Ειναι μια γραμμη παραγωγης διχως καταλυπα. Δεν υπαρχει σε κανενα σταδιο της κατεργασιας καυση. ο υδροφορος οριζοντας δεν κινδυνευει. Κινδυνευει πιο πολυ απ τα φυτοφαρμακα που οι ιδιοι ρειχναμε στο τοπο μας. Ας ξυπνησουμε κ μην ερημωνουμε οι ιδιοι κ αλλο τον τοπο μας…

 5. Κα Καρύδη , μαλλον δεν εχετε καταλαβει τη διαφορα μεταξυ χαβουζας και κεντρου επεξεργασιας. Δε θα εβλαπτε να κατανοουσατε τη διαφορα . Ολοι εσεις που πολεμησατε και πολεματε καθε ιδεα αναπτυξης σ αυτο το τοπο , εχετε αραγε να προτεινετε κατι ? κατι που να δημιουργησει θεσεις εργασιας και δυντοτητες αναπτυξης? Απορια το εχω…..

 6. Κα Καρύδη , μαλλον δεν εχετε καταλαβει τη διαφορα μεταξυ χαβουζας και κεντρου επεξεργασιας. Δε θα εβλαπτε να κατανοουσατε τη διαφορα . Ολοι εσεις που πολεμησατε και πολεματε καθε ιδεα αναπτυξης σ αυτο το τοπο , εχετε αραγε να προτεινετε κατι ? κατι που να δημιουργησει θεσεις εργασιας και δυντοτητες αναπτυξης? Απορια το εχω…..

 7. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ολοι οι μεσσηνιοι ο αντιπεριφεριαρχης εκει που
  ειπε ΟΧΙ ο δημαρχος καλαματας που αφησε μεχρι και αιχμες για τον
  κυριο σμυρνιωτη δημ τριπολης οι επιστημονες οι κατοικοι που δεν
  θελουν να καρκινιασουν ακομα και η γραμματεας ττου υπουργειο
  περιβαλλοντος που ΔΕΝ υπογραψανε για την οιχαλια ειναι ολοι χαζοι
  αγραμματοι και οπισθοδρομικοι???ΕΜΕΙΣ δεν θελουμε τα σκουπιδια ΟΛΗΣ
  της πελοπονησου διπλα απ τα σπιτια μας…ο ΤΑΤΟΥΛΗ΅σε λιγουσ μηνες
  θα ειναι σπιτι του εμεις θα κληρονομησουμε το ΣΚΑΤΟ που το λεει και
  κοσμημα..?οποιος τα θελει να τα παρει σπιτι του και οχι εκ του
  ασφαλουσ να μιλαει οταν μενει χιλιομετρα μακρυα/////

 8. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ολοι οι μεσσηνιοι ο αντιπεριφεριαρχης εκει που
  ειπε ΟΧΙ ο δημαρχος καλαματας που αφησε μεχρι και αιχμες για τον
  κυριο σμυρνιωτη δημ τριπολης οι επιστημονες οι κατοικοι που δεν
  θελουν να καρκινιασουν ακομα και η γραμματεας ττου υπουργειο
  περιβαλλοντος που ΔΕΝ υπογραψανε για την οιχαλια ειναι ολοι χαζοι
  αγραμματοι και οπισθοδρομικοι???ΕΜΕΙΣ δεν θελουμε τα σκουπιδια ΟΛΗΣ
  της πελοπονησου διπλα απ τα σπιτια μας…ο ΤΑΤΟΥΛΗ΅σε λιγουσ μηνες
  θα ειναι σπιτι του εμεις θα κληρονομησουμε το ΣΚΑΤΟ που το λεει και
  κοσμημα..?οποιος τα θελει να τα παρει σπιτι του και οχι εκ του
  ασφαλουσ να μιλαει οταν μενει χιλιομετρα μακρυα/////

 9. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ..ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ…?ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ …ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ …ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ???ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ Η ΟΙ 5 6 ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 5 ΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ??ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ …

 10. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ..ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ…?ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ …ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ …ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ???ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ Η ΟΙ 5 6 ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 5 ΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ??ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ …

 11. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΘΑΒΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ(ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ),ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ “ΚΑΤΣΟΥΛΙ”(3 χιλ.)ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ! Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ!

 12. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΘΑΒΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ(ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ),ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ “ΚΑΤΣΟΥΛΙ”(3 χιλ.)ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ! Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,318ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ