Αντιδράσεις για την μεταφορά προσφύγων στην Τρίπολη – «Όχι στην δημιουργία νέας Ειδομένης στην Τρίπολη»

0
201

Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά στο προσφυγικό και στην εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης κοινή Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Περιοχής Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο Πρόεδρος της ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ κ. Γεώργιος Καραγιάννης ο οποίος μετέφερε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της ΒΙΠΕ Τρίπολης για το προσφυγικό και την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, μια περιοχή η οποία, όπως τόνισε, δεν προσφέρεται για την αξιοπρεπή διαβίωση ανθρώπων.

Εκτός από το προσφυγικό υπάρχει και το πρόβλημα της επιχειρηματικότητας, τόνισε ο κ. Καραγιάννης, αναφερόμενους στις επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά της άλλη καθώς οι οικονομικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων μίλησε για το νομικό καθεστώς της ΒΙΠΕ σχέση με την εγκατάσταση ανθρώπινων ψυχών.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ο οποίος είπε ότι είναι απίστευτο λάθος να εγκατασταθούν πρόσφυγες – μετανάστες στη ΒΙΠΕ καθώς αυτή η εγκατάσταση θα γίνει κάτω από άθλιες συνθήκες και στο ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλείας και διαβίωσης εκατοντάδων ψυχών οι οποίοι θα στοιβαχτούν σε έναν ακατάλληλο χώρο χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Επίσης, ο κ. Μπουντρούκας κάλεσε τους βουλευτές να μην πετούν το μπαλάκι των ευθυνών και να λάβουν θέση για το πρόβλημα.
Πρότεινε να μην γίνει η εγκατάστασης προσφύγων στη ΒΙΠΕ, καθώς υπάρχουν και άλλοι χώροι όπως στρατόπεδα τα οποία θα εξασφαλίσουν καλύτερη διαβίωση σε αυτούς τους ανθρώπους.

Τέλος, επιφυλάχθηκε πάντως νομίμου δικαιώματος για τη μη εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙΠΕ.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για «επιχειρήσεις σκότους» ως προς την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί μία ακόμα παραγκούπουλη στη χώρα.

Δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε ανθρώπινες ψυχές και να τις στοιβάζουμε σε χώρους ακατάλληλους, είπε, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτα αυτά τα οποία συμβαίνουν.

Τέλος, ο οικονομοτεχνικός σύμβουλος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ κ. Ευθύμιος Χανιώτης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ χαρακτηρίζοντάς την ως πρόχειρη, καθώς δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο επιλογής του χώρου στη ΒΙΠΕ.

Έφη Καστραντά από το ArcadiaPortal.gr

δείτε επίσης σχετικές δηλώσεις για το θέμα, από τον Κώστα Βλάση ΕΔΩ και από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ΕΔΩ

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here