ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σιγά – σιγά βγαίνει και ο Μάρτης , και με βήμα ταχύ οδεύουμε προς την πολύ καθοριστική ημέρα ( εκεί στα μέσα Απρίλη ) που θα κατατεθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων Δημάρχων στο Πρωτοδικείο.

Το κλίμα στην Μεγαλόπολη όσο πάει και πολώνεται και οι εξελίξεις είναι πολλές.

Στην πλευρά του νυν Δημάρχου κ. Μπούρα έχουμε τα εξής;  Τα ψηφοδέλτια έχουν λίγο πολύ συμπληρωθεί, υπάρχουν κάποιες θέσεις που θα παραμείνουν κενές μέχρι τελευταία στιγμή σε περίπτωση που χρειαστεί να προστεθεί κάποιος. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας. Αυτό δεν γίνεται μόνο για λόγους επικοινωνιακούς αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα σας αναλύσω σε λίγες μέρες. Οι προτάσεις που έχει κάνει ο κ. Mπούρας είναι πολλές και ειδικότερα σε νέους της περιοχής. Πόσοι από αυτούς θα πουν τελικά το ναι δεν γνωρίζουμε αλλά όλα δείχνουν ότι ο συνδυασμός που ετοιμάζεται θα έχει μεγάλη ανανέωση αλλά και πολλές αποχωρήσεις.

Ανανέωση επίσης θα έχει ο συνδυασμός του Σάκη Παπαδόπουλου. Βέβαια η ανανέωση αυτή προκύπει από το γεγονός ότι επικεφαλής δεν είναι πλέον ο Σπύρος Τσιριγώτης και από το γεγονός ότι στον συνδυασμό θα μπούν νέα πρόσωπα από την πλευρά Φουσέκη αλλά και επειδή πολλοί παλιοί συναγωνιστές των Τσιριγώτη -Φουσέκη – Μιχόπουλου, έχουν μεταπηδήσει στον κ. Μπούρα και τον κ. Γεωργακόπουλο. Επειδή πολύς ντόρος έχει γίνει για τον ρόλο που παίζει ο Σάκης Παπαδόπουλος στην κατάρτιση του συνδυασμού, θέλω να σας πω ότι σε αρκετές περιπτώσεις που έχω τσεκάρει παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει τον τελευταίο λόγο ακόμα και σε επιλογές που ήταν μόνιμες επί Τσιριγώτη. Είναι όμως δεδομένο ότι ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου είναι η δύναμη που είχε πάντα ο Τσιριγώτης. Η συγκρότηση λοιπόν των φηφοδελτίων είναι σχετικά πιο εύκολη για τον Σάκη Παπαδόπουλο, αφού υπάρχουν πολλές έτοιμες λύσεις και το κυριότερο , υπάρχει μια σχετικά έτοιμη παράταξη .

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον Γιάννη Γεωργακόπουλο ο οποίος υστερεί σε θέματα οργάνωσης και τρέχει συνέχεια και συνομιλεί με όλους τους πολίτες στην προσπάθεια του να παρουσιάσει ένα συνδυασμό που θα αντικατιπτρίζει όλα όσα ο ίδιος πιστεύει. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος θέλει να παρουσιάσει μια πρόταση που να είναι εντελώς νέα  και να μην περιέχει μέσα στοιχεία- άτομα που κατά καιρούς έχουν διατελέσει σε κάποια θέση . Με λίγα λόγια δεν ψάχνει για υποψήφιους που θα κουβαλάνε σταυρούς αλλά για απλούς συμπολίτες μας που θα είναι άφθαρτοι και θα αποτελούν μια νέα και φρέσκια λύση. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος βέβαια βρίσκει πολλά εμπόδια στον δρόμο του και έχει χάσει – όπως λέει και ο ίδιος – κάποιους υποψήφιους από παρεμβάσεις τρίτων. Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το περιμένει, στις εκλογές δυστυχώς δεν πάει κανείς με τον σταυρό στο χέρι. Καθοριστικό ρόλο για τον Γιάννη θα παίξει πόσο πολύ θα μπορέσει να πάρει ψήφους από τα χωριά . Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι ότι μέρα με την μέρα ο Γιάννης Γεωργακόπουλος κερδίζει πολλούς πολίτες και πραγματικά αν συνεχίζει την καλή πορεία του θα αποτελέσει ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Περνάμε τώρα στην υποψηφιότητα Βαλασόπουλου , η οποία υπάρχει και δεν υπάρχει. Σας είχα γράψει ότι οι δηλώσεις που είχε κάνει πριν 2 βδομάδες είχαν διπλή ανάγνωση, ο Παναγιώτης είναι πολύ έμπειρος πλέον και φρόντισε να φυλαχθεί από τις κακοτοπιές.Τελικά αποδείχθηκε  ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε πολλά κενά και λάθη. Πολλά λοιπόν τα επικοινωνιακά φάουλ του Παναγιώτη και εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει ο ίδιος, ίσως να υπήρξαν κάποιοι  φίλοι του η συνεργάτες του που τον καθοδήγησαν και λάθος. Για παράδειγμα ακούγονται πολύ έντονα σενάρια για πολύ στενούς του φίλους που έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλον υποψήφιο αλλά παρόλα αυτά τον ¨πίεζαν΄να κατέβει για υποψήφιος. Ονόματα και πιο πολλές λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσω όταν βγούν επίσημα οι συνδυασμοί. Δυστυχώς ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα υγείας και αναγκάστηκε να μείνει μακριά για πολλές μέρες. Τώρα όμως έχει επανέλθει και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα και από την πλευρά του. όλα δείχνουν βέβαια ότι δεν θα προχωρήσει η υποψηφιότητα του και σε νεότερη ανάρτηση μου θα σας αναλύσω πλήρως όλα όσα έχουν συντελέσει για να μην γίνει δυνατόν να είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος συνεχίζει κανονικά τις επαφές του με την εργατική τάξη και με  πολίτες. Ο συνδυασμός του είναι σχεδόν έτοιμος  και πολύ σύντομα θα εχουμε περισσότερες λεπτομέρειες από επαφή που θα έχουμε μαζί του.

Oι πολίτες τώρα από την μεριά τους είναι πολύ μαζεμένοι και προσπαθούν αν δούν που θα καταλήξουν οι συνδυασμοί. Πολλοί είναι αυτοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι την συνένωση των 3 πρώην δημάρχων και πιστέυουν ότι δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές ούτε σαν σύμβουλοι. Πολλοί είναι απίσης αυτοί που είναι πολύ δυσαρεστημένοι με την θητεία μέχρι τώρα του νυν Δημάρχου κ. Μπούρα και του καταλογίζουν κακοδιαχείριση , ότι έχει κάνει πολλές απευθείας αναθέσεις καισ ε συγκεκριμένους εργολάβους, ότι κάνει μικρά έργα μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Ένα τλευταίο παράδειγμα είναι τα όσα ανέφερε σε εκπομπή του Μεγαλόπολη FM , o κ. Δημητρέλης από το Νεοχώρι Λυκοσούρας και προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση. Γενικά ακούγονται πολλά για τα πεπραγμένα τόσο της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης στην οποία πολλοί καταλογίζουν ανυπαρξία.

Αυτά είναι πάνω – κάτω τα τελευταία νέα από το μέτωπο των εκλογών στην Μεγαλόπολη. Όσο αφορά τις περιφερειακές εκλογές σύντομα θα κάνουμε και εκτενή αναφορά και εκεί αλλά μιλάμε για ένα άλλο μέτωπο που εκεί ο πόλεμος έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς και είναι και πολύ σκληρός. Οι αναφορές για παρανομίες , για κυκλώματα, για μίζες , οικογένειες και πολλά άλλα απαιτούν μια πολύ προσεκτική προσέγγιση του θέματος.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια