Παρασκευή 28 Μαρτίου σήμερα και βρισκόμαστε 1 μήνα πριν την κατάθεση των συνδυασμών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαίου. Σήμερα θα σας γράψω όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, κυρίως θα επικεντρωθώ στην συνέντευξη που έδωσε πριν 2 μέρες ο Παν. Βαλασόπουλος.
Πραγματοποιήθηκε λοιπόν την Τετάρτη 26 Μαρτίου η συνέντευξη του Παναγιώτη Βαλασόπουλου στον Μεγαλόπολη FM στην εκπομπή της Γ. Δημητρακοπούλου. Πολλοί στην Μεγαλόπολη περίμεναν με μεγάλη αγωνία να ακούσουν τι θα πει ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος . Από όσα ειπώθηκαν υπάρχουν πολλά παραλειπόμενα που θα προσπαθήσω να σας τα αναλύσω. Και αυτό γιατί μπορεί ο Π. Βαλασόπουλος να μην είναι υποψήφιος αλλά οι παρεμβάσεις που γίνονται από την πλευρά του θα παίξουν κάποιο ρόλο στην εξέλιξη της εκλογικής μάχης στην Μεγαλόπολη.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του , ο Π. Βαλασόπουλος αναφέρθηκε κυρίως στον Γιάννη Φουσέκη και στην δημοτική παράταξη του 2010 την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ , επίσης ήταν πολλές οι αναφορές του στον Σπύρο Τσιριγώτη. Πολλές φορές αναφέρθηκε και σε όσα έχουν γραφτεί από το Καφενείο της Μεγαλόπολης και από μένα.
Ο Π. Βαλασόπουλος σε όλες του τις αναφορές χθες δεν ανέφερε κανένα όνομα – παρά μόνο όταν του το έλεγε η κ. Δημητρακοπούλου- και προσπαθούσε να αφήσει μόνο υπονοούμενα. Φάνηκε δηλαδή ότι όσα έλεγε ήταν σαν να ήθελε να τα καταλάβουν μόνο όσοι ξέρουν ήδη κάποια πράγματα.
Όπως σας είχα γράψει εδώ και μερικές ημέρες ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Αυτό για όσους γνωρίζουν δεν ήταν έκπληξη . Δεδομένο πλέον είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα στην Μεγαλόπολη που ακολουθούν τον Π.Βαλασόπουλο και όπως δήλωσε και ο ίδιος θα ασχοληθούν ενεργά , θα συζητήσουν με τους ΕΝΤΙΜΟΥΣ και ΗΘΙΚΟΥΣ υποψηφίους – όχι όμως με όσους λένε ΨΕΜΜΑΤΑ – για να εξετάσουν την πιθανότητα συνεργασιών.
Σε αυτό το σημείο – και με βάση όλα όσα ακούσαμε από τον ίδιο – προκύπτουν τα εξής:
Ο Παν. Βαλασόπουλος και όσοι τον ακολουθούν έχουν ήδη επιλέξει από τους 4 υποψηφίους που υπάρχουν, με ποιόν θα συζητήσουν και με ποιόν όχι. Το κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι να ΗΘΙΚΟΙ και ΤΙΜΙΟΙ και να μην λένε ΨΕΜΑΤΑ. Άρα από τα λεγόμενα του προκύπτει καταρχήν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μιλήσει με τον συνδυασμό Παπαδόπουλου που στηρίζουν οι 3 πρώην Δήμαρχοι αφού όλη του η συνέντευξη στην ουσία ήταν εναντίον τους.
Σας λέω λοιπόν από τώρα και κρατήστε το ότι μέρος της ομάδας αυτής θα συνεργαστεί με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα. Δεν ξέρω αν στο ψηφοδέλτιο θα είναι και ο ίδιος ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος , το πιο πιθανό είναι να μην είναι αφού υπάρχει περίπτωση ο ίδιος να μετέχει σε κάποιο συνδυασμό για την Περιφέρεια. Θα είναι όμως κάποιοι από τους πολύ στενούς φίλους και συνεργάτες του , από τα άτομα που όπως ο ίδιος ανέφερε είναι στην ομάδα που τον στηρίζουν. Εδώ δεν θα σας αναφέρω ονόματα γιατί ενδεχομένως την τελευταία στιγμή να υπάρχουν αλλαγές και να υπάρχει κάποιος από τον οικογενειακό κύκλο του καθενός. Όμως όταν θα βγουν τα ονόματα των συνδυασμών θα φαίνεται καθαρά ποιοι είναι.
Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στην Μεγαλόπολη. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι υπάρχουν διεργασίες μεταξύ Βαλασόπουλου – Μπούρα και σίγουρα κανείς μας δεν θα μάθει ποτέ τι ακριβώς περιλαμβάνει το μενού της συνεργασίας και σε ποιά βάση έχει στηθεί. Όταν βέβαια έρθει η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων θα βρεθεί και το κατάλληλο επικοινωνιακό πεδίο για να μάθουν οι πολίτες ότι για το καλό του τόπου ενώνονται κάποιες δυνάμεις. Άλλωστε αυτό το έργο εδώ στην Μεγαλόπολη το έχουμε δει ξανά.
Η ουσία όμως είναι ότι φαίνεται να στήνεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό , το οποίο περιλαμβάνει υπόγειες συμφωνίες ακόμα και για μοίρασμα της δημαρχιακής θητείας. Άλλωστε αυτό έχει ακουστεί πολύ διαδεδομένα και είναι κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν. Για το θέμα αυτό θα σας γράψω πιο πολλά σύντομα που θα έχω πιο πολλά στοιχεία. Δεν διαφωνώ με το δικαίωμα του καθενός να συνεργάζεται με όποιον θέλει, δεν κρίνω τις επιλογές κανενός, εγώ απλά τα γράφω για να επισημάνω ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνονται σε δημόσια θέα.
Τα όσα σας περιγράφω παραπάνω είναι καθαρά δικές μου προβλέψεις και ενισχύονται από το γεγονός ότι για 2 ώρες που μίλαγε χθες ο Παν. Βαλασόπουλος είπε πολλά για πολλούς, άσκησε σκληρή κριτική στον Γιάννη Φουσέκη και τον Σπύρο Τσιριγώτη ( και πολύ καλά έκανε και συμφωνώ μαζί του ) αλλά δεν είπε σχεδόν τίποτα για τον νυν Δήμαρχο κ. Μπούρα. Σας έχω πει πάλι ότι είναι πολύ έμπειρος και δεν θα έκανε το λάθος να κάνει την παραμικρή κριτική σε κάποιον που είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του. Αυτό χθες ήταν πεντακάθαρο και δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία. Όπως δεν χωράνε καμία αμφιβολία σε εμένα και οι κινήσεις των ανθρώπων που είναι δίπλα του.
Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής πάντα και όσο γίνεται δίκαιος θα σας πω ότι υπάρχει και μια ελάχιστη πιθανότητα να υπάρξει και μια συζήτηση Βαλασόπουλου-Γεωργακόπουλου αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ ότι θα είναι για τα μάτια του κόσμου. Καμία πιθανότητα της παραμικρής κουβέντας δεν υπάρχει με την πλευρά Παπαδόπουλου αφού ήταν ξεκάθαρο από όσα ακούστηκαν χθες ότι έχει μεγάλο πρόβλημα με τους Τσιριγώτη – Φουσέκη. Και εδώ θα βάλω το ερώτημα. Γιατί ο Παν. Βαλασόπουλος έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τους συγκεκριμένους? Μήπως υπάρχει και τίποτα άλλο πέρα από αυτά που ανέφερε και δεν μας το λέει? Ρωτάω γιατί γνωρίζω μέχρι πρόσφατα υπήρχε επικοινωνία με όλους . Για μένα είναι λογικό όσα αναφέρει για τον Γ. Φουσέκη και την παράταξη του αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω την στάση του σε Τσιριγώτη και Παπαδόπουλο. Τι πρόβλημα έχει μαζί τους?
Θέλω σε αυτό το σημείο να επαναλάβω για πολλοστή φορά κάποια πράγματα , γιατί υπάρχουν πολλοί που με διαβάζουν και μπορεί να με παρεξηγήσουν. Έχω επιλέξει να γράφω δημόσια και επώνυμα την άποψη μου και την γνώμη μου. Κατά κύριο λόγο κάνω κριτική και παρουσιάζω κάποια πράγματα που πιστεύω ότι θα πρέπει οι πολίτες να ξέρουν. Είναι δεδομένο για μένα ότι πολλοί ενοχλούνται από αυτά που γράφω , δεν γίνεται να είναι κάποιος αρεστός και ευχάριστος σε όλους , τι να κάνουμε. Και έχω κάθε δικαίωμα να ασκώ κριτική , ειδικά σε ανθρώπους που έχω στηρίξει, βοηθήσει και ψηφίσει. Δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική κάποιων που σου σφίγγουν το χέρι και σε θεωρούν φίλο τους όταν τους κάνεις τα χατήρια είσαι το καλό παιδί αλλά όταν δεν συμφωνείς μαζί τους γίνεσαι κατευθυνόμενος, κακοπροαίρετος και παραπλανείς τον κόσμο με την πένα σου. Αυτά τα όμορφα άκουσα χθες από τον καλό μου φίλο Παν. Βαλασόπουλο ( όσο και αν σας φαίνεται παράξενο για μένα είναι φίλος μου) σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τα άκουσα γιατί τόλμησα να γράψω την γνώμη μου δημόσια. Κατά τα άλλα όλοι είμαστε υπέρ του δημόσιου διαλόγου!
Κατά την διάρκεια της χθεσινής εκπομπής προβληματίστηκα πολύ με όσα άκουγα και αποφάσισα και έστειλα ένα SMS στον Μεγαλόπολη FM και έβαζα κάποια ερωτήματα. Άλλωστε όπως δήλωσε ο Π. Βαλασόπουλος στην αρχή της συνέντευξης του θα δεχόταν οποιοδήποτε ερώτημα έμπαινε , αρκεί να μην είναι ανώνυμο. Βέβαια εδώ θα σας θυμίσω ότι δέχτηκε την ανώνυμη πρόταση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, στις ανώνυμες ερωτήσεις έχει πρόβλημα μόνο.
Ρώταγα λοιπόν να μας πει ποιούς θεωρεί τίμιους και ηθικούς , να μας το αναλύσει λίγο γιατί είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Επίσης ρώταγα να μας πει ποια είναι η άποψη του για τα πεπραγμένα των 7 χρόνων του κ. Μπούρα, αφού μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε πει τίποτα. Ανέφερα μάλιστα συγκεκριμένα πράγματα, τις απευθείας αναθέσεις ,το αρχαίο θέατρο, τον βιολογικό καθαρισμό, την τηλεθέρμανση, η ουσία του ερωτήματος ήταν να μας πει την άποψη του για τον τρόπο που χειρίστηκε όλα αυτά ο σημερινός δήμαρχος. Στην πορεία της κουβέντας η κ. Δημητρακοπούλου έθεσε η ίδια κάποια , τα οποία απαντήθηκαν πολύ επιφανειακά κατά την γνώμη μου.
Με άφησε άφωνο όμως και με εξέπληξε η απάντηση του Π. Βαλασόπουλου και η άρνηση του στην ουσία να κριτικάρει έστω και στο ελάχιστο τον νυν δήμαρχο. Είπε ότι εγώ άφησα το ¨Μεγαλοπολίτικο δαιμόνιο¨ και έπιασα το ¨δημοσιογραφικό¨ , ότι ψάχνω να βγάλω είδηση και ότι δεν θα μου την δώσει και ούτε θα απαντήσει γιατί για να κρίνει τα πεπραγμένα του νυν δημάρχου θα πρέπει να είναι υποψήφιος και να υπάρχει συνδυασμός και ότι θα πρέπει να περιμένω. Πραγματικά θεωρώ ότι ο Π. Βαλασόπουλος είχε μια άτυχη στιγμή και έδειξε μεγάλη αδυναμία με την στάση του. Με αφορμή τα όσα ανέφερε θέλω να του υπενθυμίσω ότι δεν είμαι δημοσιογράφος στο επάγγελμα αλλά μόνο στην καθαρή έννοια της λέξης, αφού απλά γράφω δημόσια την άποψη μου και ότι μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η δικαιολογία που είπε για να αποφύγει να κρίνει κάποιον , την στιγμή που άνετα κρίνει όλα τα υπόλοιπα. Αλλοίμονο μας αν ισχύει αυτό, να υπάρχει δηλαδή συνδυασμός και να είναι υποψήφιος κάποιος για να κάνει κριτική στα πεπραγμένα μιας δημοτικής αρχής. Απορώ βέβαια πως θα πάει να συζητήσει μαζί του την στιγμή που δεν μπορεί να του κάνει την παραμικρή κριτική.
Αναφέρθηκε επίσης κάποια στιγμή ότι υπάρχουν κάποιοι που γράφουν κατευθυνόμενα ότι θα τον πουλήσουν οι φίλοι του και ότι είναι οι ίδιοι που τον παρακάλαγαν για μια δήλωση. Σας λέω λοιπόν ότι η αναφορά αυτή πήγαινε σε εμένα και ότι όλα αυτά που ανέφερε είναι η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Σε κουβέντα που είχαμε όταν κυκλοφόρησε η ανώνυμη ανακοίνωση που τον πρότεινε για υποψήφιο, ζήτησα από τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο να βγει σε ΜΜΕ της Τρίπολης και να κάνει μια δήλωση αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Του ανέφερα μάλιστα ότι εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος να το κάνω αυτό και θα ήταν καλύτερα να γίνει αυτή η δήλωση σε ΜΜΕ της Τρίπολης και να βγει στην κάμερα και να πει αν θα ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές. Του επισήμανα ότι αυτή η λύση είναι καλύτερη από μια απλή ανακοίνωση. Αυτή την κουβέντα μας λοιπόν βγήκε και την διαστρέβλωσε στην προσπάθεια του πιστεύω να με μειώσει και να εμφανίσει ότι όλα όσα γράφω, δεν πρέπει να τα υπολογίζετε εσείς γιατί πολύ απλά εγώ είμαι κατευθυνόμενος. Λυπάμαι ειλικρινά για την τακτική του αυτή . Το μόνο που μπορώ να του πω είναι ότι θα περιμένω να μιλήσει ανοιχτά και να εξηγήσει γιατί με θεωρεί κατευθυνόμενο , από ποιον και πως αυτό μπορεί να το αποδείξει.
Κλείνοντας θέλω να επισημάνω επίσης τα εξής. Πραγματικά θεωρώ ότι και ο Παν. Βαλασόπουλος και τα παιδιά που είναι μαζί του αλλά και πολλοί από τους οποίους αναφέρομαι κατά καιρούς είναι αξιόλογοι άνθρωποι, είναι πολύ χρήσιμοι, έχουν προσφέρει πολλά και μπορούν ακόμα περισσότερα. Ειλικρινά θα μπορούσα να στηρίξω τον Παναγιώτη και την ομάδα του αν έκαναν συνδυασμό και τους το έχω αναφέρει. Άλλωστε είναι όλοι τους άτομα που έχουμε μεγαλώσει μαζί.
Όμως δεν μπορώ να κλείσω το στόμα και τα μάτια μου και να υποκριθώ ότι δεν βλέπω τι παιχνίδια παίζονται. Με όλους όσους αναφέρω γνωρίζομαι και όλα όσα γράφω η τους καταλογίζω κατά καιρούς , είναι γιατί πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή σε αυτή την πόλη να αφήσουμε τις παλιές πρακτικές που όλοι μας λίγο πολύ είχαμε. Και βάζω τον εαυτό μου πρώτο. Δεν είμαι ούτε εγώ αναμάρτητος. Φίλε Παναγιώτη σε παρακαλώ μην παίρνεις στραβά τα όσα γράφω και μην ψάχνεις να βρεις αν με έχει βάλει κάποιος να σε βλάψω. Βγάλτο από το μυαλό σου αυτό. Όλα όσα γράφω έχουν άλλο σκοπό.
Θα πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες που είχαμε και πως ενεργούμε αλλά και την αντίληψη μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι μυστικές συμφωνίες , παρασκήνια και όλες οι ξεπερασμένες παλαιοκομματικές τακτικές μας έφεραν στο χάλι που είμαστε. Κανείς μας δεν είναι τέλειος και όλοι μας έχουμε κάνει πολλά λάθη. Πρέπει όμως να μαθαίνουμε από αυτά και όχι να τα επαναλαμβάνουμε.
Αυτή είναι η πλευρά και η οπτική που εγώ βλέπω την σημερινή κατάσταση. Ας αφήσουμε τα παλιά και ας ξεκινήσουμε επιτέλους να συζητάμε για τα προβλήματα και όχι για τις καρέκλες και τα συμφέροντα. Πρέπει επιτέλους να βρούμε τη δύναμη να ανοίξουμε τον δημόσιο διάλογο και να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι κακό να διαφωνούμε . Κακό είναι να μην δεχόμαστε να μιλήσουμε με όσους διαφωνούν μαζί μας.
Παναγιώτης Αλεβίζος – Καφενείο της Μεγαλόπολης.
για να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη Βαλασόπουλου πατήστε ΕΔΩ
δείτε παρακάτω όλες τις αναρτήσεις μου που αφορούν την υποψηφιότητα Βαλασόπουλου
Η ¨ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ¨ , Η ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ¨ , Ο ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ¨;
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ