ΑρχικήΑΡΘΡΑΑντί να λύνουν προβλήματα τσακώνονται χωρίς λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης (video)

Αντί να λύνουν προβλήματα τσακώνονται χωρίς λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης (video)

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου είχαμε ακόμα μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης.

Από 29 θέματα, τα τελευταία 4 τα είχαν ζητήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και με βάση τον κανονισμό μπήκαν τελευταία στην ημερήσια διάταξη.

Τα συγκεκριμένα θέματα ήταν:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη μη υλοποίηση της υπ΄ αριθμό 49/2022 απόφασης του Δ.Σ. (Αφορά τη συνέχιση της αξιοποίησης έκτασης ιδιοκτησίας του Δήμου, στη θέση «Ψαθί» εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για τη δημιουργία (ΒΕΠΕ) Επιχειρηματικού και Βιομηχανικού Πάρκου) και προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ¨Κατασκευή μονοπατιών και οριοθέτησης στον ποταμό Αλφειό, στη Δ.Ε. Γόρτυνος του Δήμου Μεγαλόπολης¨ και την ¨Κατασκευή μονοπατιών και οριοθέτησης στον ποταμό Λούσιο, στη Δ.Ε. Γόρτυνος του Δήμου Μεγαλόπολης¨.
*(προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη μη υλοποίηση της υπ΄ αριθμό 90/2022 απόφασης του Δ.Σ.*(προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Συζήτηση και λήψη απόφασης, για τον τρόπο θέρμανσης των κατοικιών της πόλης, εν΄ όψει της χειμερινής περιόδου 2022 – 2023. *(προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ».

Το θέμα για την παλιά θέση του Επιχειρηματικού και Βιομηχανικού Πάρκου στο Ψαθί ήταν να συζητηθεί και στο προηγούμενο συμβούλιο στις 21 Σεπτεμβρίου αλλά αναβλήθηκε αφού το ζήτησε ο εισηγητής Σπύρος Τσιριγώτης.

Στην χθεσινή συνεδρίαση για ακόμη μια φορά τα σημαντικά θέματα που καίνε τους πολίτες δεν συζητήθηκαν, αφού πέρασαν 3 ώρες συνεδρίασης με εντάσεις και πολλές διακοπές και τελικά την οριστική διακοπή του συμβουλίου αφού τα πράγματα ξέφυγαν πάρα πολύ και δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά δεν συζητήθηκαν τα σημαντικά θέματα, φαίνεται πλέον ότι αυτό μπορεί να γίνεται και βάσει σχεδίου.

Όλες οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί αφορούσαν δευτερεύοντα θέματα, όλες οι στιγμές έντασης ήταν εντελώς αδικαιολόγητες και αποτελούν μια ντροπή για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Για το τίποτα η αίθουσα του συμβουλίου μετατράπηκε σε κερκίδα γηπέδου και πραγματικά η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.

Ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου για ακόμα μια φορά δεν τηρείται , ο καθένας κάνει ότι θέλει και μιλάει όποτε θέλει.

Δυστυχώς ανάμεσα στους 27 συμβούλους υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν τα σημαντικά προβλήματα που περνάει ο τόπος μας και αντί να τους νοιάζει πως θα δώσουν λύσεις και ελπίδα στους πολίτες , το μόνο που κάνουν είναι να δυναμιτίζουν το κλίμα, να προκαλούν και να ψάχνουν αφορμές για να δημιουργούνται τσακωμοί.

Αντί οι εκλεγμένοι να παλεύουν για τα προβλήματα, παλεύουν σαν μικρά παιδιά ποιος θα επικρατήσει. Αντί να προσπαθούν να ενώσουν δυνάμεις για το καλό της πόλης αυτοί ψάχνουν συνέχεια αφορμές να τσακωθούν. Αντί να ξοδεύουν την ενέργεια τους για το κοινό καλό , ενεργούν με την σκέψη τους στο ποιος θα πάρει την εξουσία στις επόμενες εκλογές.

Την ίδια ώρα δίπλα μας όλοι εργάζονται ενωμένοι και καταφέρνουν να παίρνουν όσα προορίζονται για την Μεγαλόπολης στις δικές τους περιοχές.

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή έχει πλέον ξεφύγει και συμπαρασύρει μαζί της όλους όσους συμμετέχουν στις συνεδριάσεις , αφού όποιος παρακολουθήσει τα όσα γίνονται, δυσκολεύεται πολύ να ξεχωρίσει ποιος έχει δίκιο, ποιος ξεκινάει , ποιος προσπαθεί να ασχοληθεί, ποιος ρίχνει λάδι στην φωτιά και ποιος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Ακόμα και αυτό το άρθρο που γράφεται τώρα, αναγκαστικά ενσωματώνει και συμβούλους που έχουν την θέληση να προσφέρουν, όμως η τελική εικόνα τους αδικεί. Τόσο πολύ έχουν ξεφύγει τα πράγματα και δυστυχώς την πληρώνουν όλοι.

Η Μεγαλόπολη κάθε μέρα βυθίζεται , κάποιοι αιρετοί μας αντί να σκύψουν το κεφάλι στα προβλήματα , νοιάζονται μόνο για την ομάδα και την παράταξη τους και αναλώνονται σε ανούσιες κόντρες. Οι πολίτες δυστυχώς δεν έχουν πια τίποτα να περιμένουν, ακόμα και από τους δικούς τους ανθρώπους, όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και η διχόνοια που θέλουν να συντηρούν κάποιοι αμετανόητοι εκπρόσωποι μας είναι πλέον το σημαντικότερο πρόβλημα μας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση το Καφενείο Μεγαλόπολης έκλεισε την εικόνα και τον ήχο σε 3 περιπτώσεις για να μην βγουν στον αέρα οι απίστευτες εκφράσεις που ακούστηκαν κατά την διάρκεια των διακοπών της συνεδρίασης. Η δεοντολογία ορίζει ότι όταν έχουμε διακοπή της συνεδρίασης πρέπει να κλείνει η μετάδοση. Το έχουμε σεβαστεί και εφαρμόσει πάντα. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε την σοβαρότητα και τον θεσμό του συμβουλίου. Είναι όμως η τελευταία φορά , από τις επόμενες συνεδριάσεις δεν θα κλείσει ούτε ο ήχος, ούτε η εικόνα, και οι πολίτες θα είναι μάρτυρες όλων όσων γίνονται ακόμα και όταν κλείνουν τα μικρόφωνα, άλλωστε όλα αυτά συμβαίνουν στην αίθουσα του συμβουλίου που είναι δημόσιος χώρος.

Δείτε ένα μικρό δείγμα από τις 3 διακοπές της χθεσινής συνεδρίασης, όπως θα δείτε και στις 3 περιπτώσεις δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ξεφύγει η κατάσταση και τα θέματα ήταν πολύ απλά για να ξεσπάσει τόσο μεγάλη κόντρα.

Δείτε ολόκληρη την 3ωρη συνεδρίαση όπως μεταδόθηκε στο Facebook

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ