ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΔΟΥΒΗ

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης έλαβε και δημοσιεύει μια επιστολή από τον κ. Δουβή Ιωάννη από τα Μαλλωτά Μεγαλόπολης.

¨Αγαπητοί Συμπολίτες

Προ ολίγον ημερών έγινε η κοπή της πίτας και η ανάδειξη ως υποψηφίου Δημάρχου του κου ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ. Η όλη σκηνή ανέδειξε και απέδειξε ότι όλη η υπόθεση ήταν καρφωτή και μιλημένη κατά το λαϊκό τραγούδι. Και η δική μας παρουσία το κερασάκι στην τούρτα που με κινέζικο χαμόγελο επικηρύσσαμε τα συμφωνηθέντα και με την παρότρυνση σε όσους τόλμησαν να πάρουν τον λόγο να είναι σύντομοι γιατί θα μας κρύωνε η σούπα.  Μόνο η κ. ΚΟΤΑΡΙΔΟΥ τόλμησε να πει πως θέλει τον Δήμο μας και τον Δήμαρχο φέρνοντας για παράδειγμα τον δημιουργικό Δήμαρχο Καρδίτσας που γέμισε με κρόκο ΚΟΖΑΝΗΣ τα βουνά της Καρδίτσας και δίνοντας δουλειά και διέξοδο στην κρίση που περνάμε στους Δημότες του.

Και ο νυν Δήμαρχος και ο κος Τσιριγώτης συμπληρώνουν 20 χρόνια Δημαρχίας. Νισάφι κύριοι, θα βρικολακιάσετε. Ότι είχατε να δώσετε το δώσατε, αφήστε και προωθήστε νέους ανθρώπους  και νέες ιδέες.  Και όπως όλοι εμείς σας καλοστυλώναμε 20 χρόνια τώρα πρέπει να καλοστυλώσετε εμάς.

Από το 2007 στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ είχα γράψει τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ : και προφητικά είχα γράψει (αναφώνησα) «ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ!» και να που βγήκα αληθινός. Είχαμε πιο πριν μια Δυναστεία και με νύχια και με δόντια την πετάξαμε στον Καιάδα της Ιστορίας και φωνάξαμε με ανακούφιση  Δόξα σοι ο Θεός. Και πριν καλά το χαρούμε, αναφωνήσαμε βοήθα Παναγιά. Οι Δυναστείες έγιναν (Λερναία Ύδρα) Καραμανλής – Παπανδρέου. Και το αποτέλεσμα το ζούμε. Η Ελλάδα μας, αγαπητοί συμπολίτες δεν φτώχυνε στα καλά καθούμενα, την φτώχυναν οι καινούριες Δυναστείες και η καμαρίλα που τις περιβάλλει ΜΙΖΕΣ – ΚΛΕΨΙEΣ και ΝΟΜΟΙ που ψηφίζουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις καμαρίλες και σας αναφέρω ένα καραμπινάτο παράδειγμα και οι δύο που κυβέρνησαν τον τόπο διόρισαν και διορίζουν ακόμη για ψηφοθηρικούς λόγους σε όλους τους τομείς Δημόσιο ΔΕΚΟ που δεν υπήρχε ούτε καρέκλα να κάτσουν σε ένα τομέα μόνο δεν διόρισαν την  δικαιοσύνη και την άφησαν να βολοδέρνεται χωρίς προσωπικό και μέσα. ΤΥΧΑΙΟ δεν νομίζω.

Ήθελαν να την έχουν στο χέρι και από το καπίστρι. Η Ελλάδα για τους πολιτικούς χώρους που την κυβέρνησαν ήταν μια αγελάδα που την άρμεγαν κατά τον δοκούν για τον εαυτό τους και τις καμαρίλες τους.  Όλοι αυτοί δεν έχουν τσίπα και φιλότιμο ελληνικό. Ότι γίνεται στην κεντρική πολική σκηνή γίνεται και στις Περιφέρειες και στους Δήμους και εδώ δύο (2) οι δυναστείες ΜΠΟΥΡΑΣ – ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ. Και οι δύο μας ρίχνουν το ψευτοδίλημμα και το δόλωμα. Ξέρεις άμα δεν συσπειρωθούμε θα μας φάνε οι άλλοι και να τα ζαγάρια όλοι μας από κοντά να υμνούμε και να δοξάζουμε   τα  ελαττώματα τους και τα λάθη του.

Ως ΕΔΩ  και μη παρέκει, εγώ επαναστατώ και σηκώνω την σημαία  της αλλαγής και ΚΑΛΩ όλους εσάς  για την μεγάλη αλλαγή και ανατροπή. Με ΙΔΕΕΣ & ΟΡΑΜΑΤΑ και συνεχίζω από εκεί που τελείωσε η κ. Κοσταρίδη, πως εγώ θέλω τον Δήμο μου και τον Δήμαρχο.
Πρώτον μαζί με τις εκλογές που θα γίνουν, να γίνει και ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα είναι ή ξεχωριστό ή ενσωματωμένο στα όποια ψηφοδέλτια θα υπάρχουν με τις τρεις δικές μου προτάσεις και όποιες άλλες προταθούν από άλλους.
Συμπολίτες μου, με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Α. Θέλετε την χαβούζα στην περιοχή μας ΝΑΙ ή ΟΧΙ
Β. Θέλετε οι Δήμαρχοι να εκλέγονται για 8 χρόνια και να υποχωρούν μετά ή μέχρι να πεθάνουν;
Γ. Τα έργα να γίνονται με απευθείας αναθέσεις ή με διαγωνισμό; ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα σοφά μυαλά που συνέταξαν την μελέτη της χαβούζας και στους ενάρετους Δημάρχους και τους συν αυτό που διέπραξαν το έγκλημα. Εσείς κύριοι  έχετε τίτλους σπουδών – ντοκτορά με τις τιμητικές διακρίσεις; Εγώ γνωρίζω πολύ λιγότερα, γνωρίζω ότι τα φωνήεντα είναι επτά και 1+1 κάνουν 2.
Κύριοι όλα τα υγρά έχουν την ιδιότητα του ρέω. Ρέουν από τα υψηλότερα σημεία στα χαμηλότερα. Η χαβούζα που θα είναι στα 700 μέτρα σιγά-σιγά θα πάει στην Καλαμάτα, στον Πύργο, στο Άργος, στην Σπάρτη. Εγώ για να φτιάξω ένα βόθρο με υποχρεώνετε να τον κάνω στεγανό γιατί θα μολύνω τον υδροφόρο ορίζοντα. Καλά για μαλ…….. μας περνάτε; Ο βόθρος μολύνει, η χαβούζα δεν μολύνει. Μην μου πείτε ότι θα είναι άρτια και τεχνικά αδιαφιλονίκητα. Σας παραπέμπω στην Φουκοσίμα. Μήπως είστε καλύτερα μυαλά από τους Ιάπωνες. Δυστυχώς κύριοι και  οι  σοφίες σας και οι μελέτες σας και οι επιστήμες σας είναι αυτές που μας  φέρατε εδώ που είμαστε.

Γίναμε η χλεύη αυτών που έτρωγαν βελανίδια, ενώ εμείς μιλάγαμε για Δημοκρατία, Φιλοσοφία   και όλες τις άλλες επιστήμες. Δίπλα ακριβώς στην χαβούζα υπάρχει υπόγεια λίμνη που τροφοδοτεί όλο τον κάμπο της Μεγαλόπολης. Φτου σας και σε όλους που συντελούν στο έγκλημα και σαν άτομα και σαν επιστήμονες και σαν εξουσία και πάλι φτού σας. Ίσως κάποιος ρωτήσει μα που θα πάμε τέλος πάντων. Εγώ ο απλός και αγράμματος ΠΡΟΤΕΙΝΩ σε μέρη που θα είναι σχεδόν στην ίσαλο γραμμή με την θάλασσα.

Τώρα εάν ήμουν εγώ Δήμαρχος, τα δικά μου οράματα και φιλοδοξίες  ποια είναι.
Πρώτον ξεκινάω από τα παγκόσμια διαπλανητικά.
Α. Ο ΟΗΕ όπως είναι διαμορφωμένος και υπάρχει είναι ημιτελής και εξηγούμαι. Ο άνθρωπος έχει δύο ιδιότητες την πνευματική και την υλική. Και ο Δημιουργός μας και Θεός μας , μας έπλασε με αρμονία και σοφία, συνδύασε και δημιούργησε τον άνθρωπο. Κάνω μια παρένθεση να αναφέρω δύο δικά μου αποφθέγματα.
1. Θεός ίσον γνώση και γνώση ίσον Θεός.
2. Ζωή ίσον ένα αρμονικό σύνολο αισθήσεων και συναισθημάτων.
Οι θρησκείες και οι πνευματικοί ηγέτες είναι πάνω και πέρα από τα στενά όρια του κάθε κράτους. Και για αυτό τον λόγο στις ολομέλειες και αποφάσεις που λαμβάνει ο ΟΗΕ, δίπλα και μαζί με τους Ηγέτες των κρατών μελών πρέπει να υπάρχουν και οι Πνευματικοί Ηγέτες. Ο Παπάς, ο Πατριάρχης, ο Βούδας, ο Βραχμάνος και εκπρόσωποι του ΙΣΛΑΜ.

Β. Ο Πολιτισμός αντί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα , την καλυτέρευση όλων μας, μας οδηγεί λόγω της πλεονεξίας , απληστίας και ματαιοδοξίας ορισμένων σε άναρχες πράξεις. Έχω γράψει και έχει δημοσιευθεί σαν επιστολή (οι αναγνώστες γράφουν ) μέχρι εκεί μπόρεσα, στα κανάλια  δεν μπορώ να περάσω. Εμποροκρατία, το πολίτευμα της γης.

Εμείς οι Έλληνες δώσαμε το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης των λαών, την Δημοκρατία. Ισονομία και Ισοπολιτεία. Η Διδασκαλία του Χριστού είναι ταυτόσημη με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την φράση ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ. Οι Λαοί που ακολούθησαν τις δύο θεωρίες έχουν καλύτερη ζωή και πρόοδο.

Μας το χάλασαν όμως οι Αγγλοσάξονες με τον άκρατο καπιταλισμό τους δηλαδή η  χωρίς νόμους  και φραγμούς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο  και από κράτος σε κράτος.

Και ο Κουμμουνισμός όπως εφαρμόσθηκε και δημιούργησαν την ισορροπία του τρόμου. Όσο υπήρχε η ισορροπία του τρόμου είχαμε και δικαιώματα και προνόμια και διεκδικήσεις, μόλις κατέρρευσε ο ένας πόλος της ισορροπίας του τρόμου τα χάσαμε όλα. Για αυτό η δική μου πρόταση και όραμα είναι   να ενώσουμε τον καπιταλισμό και κουμμουνισμό σε ένα σύστημα. Όπως ο Θεός μας και δημιουργός μας ένωσε το πνεύμα με την ύλη και δημιούργησε και έπλασε τον άνθρωπο, έτσι και εμείς να παντρέψουμε τον κουμμουνισμό με τον καπιταλισμό εις σάρκα μία. Δηλαδή με λίγα λόγια ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Δηλαδή το κράτος να λειτουργεί όπως λειτουργεί, αλλά και το Κράτος και η Περιφέρεια και προπάντων ο ΔΗΜΟΣ. Στους ανέργους και στους νέους να τους δίνει το έναυσμα για δουλειά – δημιουργία και για παραγωγή αγαθών με το κλειδί στο χέρι.

Δηλαδή πρώτα στην δημιουργία αγροτο-κτηνοτροφικών μονάδων. Και εξηγούμε:
•    Αποκέντρωση και μείωση της ανεργίας με την δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων από τους χιλιάδες ανέργους που υπάρχουν, και με χρηματοδότηση από τα δισεκατομμύρια που υπάρχουν για ΕΣΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα, και εξηγώ στα χωριά και στην ύπαιθρο υπάρχουν σπίτια κλειστά και χιλιάδες στρέμματα χωραφιών χέρσα και αναξιοποίητα.
•    Ο Δήμος, η Περιφέρεια και το κράτος με μπουλντόζες και γκρέιτερ να ισοπεδώσει και καταστήσει τις εκτάσεις αυτές καλλιεργημένες και να τις παραχωρήσει σε ομάδες ανέργων, σε 5 ανδρόγυνα με 1000 στρέμματα η κάθε συνεταιριστική ομάδα αφού αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες τους ή δίνοντας ενοίκιο για 10 χρόνια περίπου.
•     Κάλεσμα και ευκαιρία για τους Έλληνες της διασποράς να επιστρέψουν στην πατρίδα αγοράζοντας μια έκταση από 10 με 20 στρέμματα που θα έχει διαμορφώσει κατάλληλα ο Δήμος, η Περιφέρεια, ή το κράτος από την δημόσια έκταση και εδάφη που έχει το κράτος.

Επίσης τα άτομα ή ομάδες νέων που έχουν τελειώσει και πάρει διπλώματα  ως ηλεκτρολόγοι – ηλεκτρονικοί – υδραυλικοί και ότι άλλο έχουν επιλέξει να κάνουν, ο Δήμος να τους δώσει επαγγελματικούς χώρους και τα εργαλεία τους  με το κλειδί  στο χέρι να ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους.

Όλα αυτά οι νέοι και άνεργοι θα τα χρεωθούν με 108 όπως στο στρατό και εφόσον μπορούν να τα ξεπληρώσουν θα γίνονται κύριοι και κάτοχοι και των επαγγελματικών τους χώρων και τα εργαλεία που και έτσι ο Δήμος θα μπορεί να χρηματοδοτήσει άλλους νέους και άνεργους και πάει αλυσίδα το πράγμα. ¨

Δουβής Ιωάννης

Μαλλωτά Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η βασική δομή της σκέψεως σας προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
  Ειδικότερα στα συμπεράσματα περί δυναστειών,είστε πολύ εύστοχος.
  Τις προτάσεις που κάνετε για ανάπτυξη στον τόπο στο τέλος του κειμένου σας είναι μια ιδέα που επεξεργαζόμαστε και σχεδιάζουμε για το Βάστα πάνω απο δύο χρόνια,όπως και άλλες ριζοσπαστικές δράσεις.Πραγματικά αυτά που λέτε είναι στην ουσία είναι και η λύση τεραστίων προβλημάτων απο τα αδιέξοδα της σημερινής ζωής των πολιτών.Απλά και λαϊκά έχετε πιάσει την ουσία.
  Αλλα αυτό το πάντρεμα καπιταλισμού και κομμουνισμού ήταν άστοχο.Είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οικονομικές θεωρίες,δοκιμασμένες και αποτυχημένες.Ο μεν καπιταλισμός καταλήγει πάντα σε πολέμο για καταστροφή της παραγωγής με πραγματικά όπλα ή με οικονομικά (νομισματικός πόλεμος) η γνωστή εντροπία του καπιταλισμού.Ο κομμουνισμός απλά είναι μια ουτοπία αλλα δεν είναι αυτό το θέμα μας.
  Το μοντέλο ανάπτυξης που αναφέρετε,βασίζετε στο σύστημα της κολεκτίβας και του υγειούς συνεταιρισμού,δεν μας είναι ξένο ως σύστημα στην Ελλάδα γιατί οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν απο ένστικτο στα χωριά μέχρι και την εποχή του μαρασμού της υπαίθρου.
  Τώρα είναι η ευκαιρία,υπάρχει γνώση,η κατάλληλη τεχνολογία και το θεωρητικό υπόβαθρο να ξαναγυρίσουμε “πίσω” αλλά με σχέδιο και όραμα χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και να ξαναχτίσουμε απο την αρχή και με νέα υλικά τις ζωές μας.

 2. Η βασική δομή της σκέψεως σας προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
  Ειδικότερα στα συμπεράσματα περί δυναστειών,είστε πολύ εύστοχος.
  Τις προτάσεις που κάνετε για ανάπτυξη στον τόπο στο τέλος του κειμένου σας είναι μια ιδέα που επεξεργαζόμαστε και σχεδιάζουμε για το Βάστα πάνω απο δύο χρόνια,όπως και άλλες ριζοσπαστικές δράσεις.Πραγματικά αυτά που λέτε είναι στην ουσία είναι και η λύση τεραστίων προβλημάτων απο τα αδιέξοδα της σημερινής ζωής των πολιτών.Απλά και λαϊκά έχετε πιάσει την ουσία.
  Αλλα αυτό το πάντρεμα καπιταλισμού και κομμουνισμού ήταν άστοχο.Είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οικονομικές θεωρίες,δοκιμασμένες και αποτυχημένες.Ο μεν καπιταλισμός καταλήγει πάντα σε πολέμο για καταστροφή της παραγωγής με πραγματικά όπλα ή με οικονομικά (νομισματικός πόλεμος) η γνωστή εντροπία του καπιταλισμού.Ο κομμουνισμός απλά είναι μια ουτοπία αλλα δεν είναι αυτό το θέμα μας.
  Το μοντέλο ανάπτυξης που αναφέρετε,βασίζετε στο σύστημα της κολεκτίβας και του υγειούς συνεταιρισμού,δεν μας είναι ξένο ως σύστημα στην Ελλάδα γιατί οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν απο ένστικτο στα χωριά μέχρι και την εποχή του μαρασμού της υπαίθρου.
  Τώρα είναι η ευκαιρία,υπάρχει γνώση,η κατάλληλη τεχνολογία και το θεωρητικό υπόβαθρο να ξαναγυρίσουμε “πίσω” αλλά με σχέδιο και όραμα χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και να ξαναχτίσουμε απο την αρχή και με νέα υλικά τις ζωές μας.

 3. Διαβάζω στην παραπάνω επιστολή “Οι Δυναστείες έγιναν (Λερναία Ύδρα) Καραμανλής – Παπανδρέου.” και στην αρχή της παραγράφου “Από το 2007 στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ είχα γράψει…”
  Μάλιστα.
  Αυτοί δηλαδή που έβαλαν το χεράκι τους ώστε να εγκαθιδρυθούν οι παραπάνω δυναστείες τις οποίες στήριξαν (και το χειρότερο στηρίζουν ακόμα) όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα και τι μας λένε ακριβώς; Πως κάποιοι άλλοι φταίνε για τα χάλια μας. Λες και οι παραπάνω δυναστείες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), με τους ηγέτες τους, έβγαιναν μόνες τους στις δύο πρώτες θέσεις σταθερά επί σχεδόν μισό αιώνα συγκεντρώνοντας αθροιστικά ποσοστά της τάξεως του 85%. Θαύμα θαύμα!!!
  Ακόμη και σήμερα, που σε κάθε σύγχρονη και ώριμη κοινωνία τα αντίστοιχα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (με τα όσα έχουν πράξει όλες αυτές τις δεκαετίες) θα αποτελούσαν οριστικά παρελθόν έχοντας εξοστρακιστεί εκτός κοινοβουλίου από το 2011 , στην Ελλάδα εξακολουθούμε να τα κανακεύουμε και το χειρότερο να τα έχουμε να μας συγκυβερνούν.
  Οι μακροχρόνια υποστηρικτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τώρα θυμήθηκαν τους νέους και μέσω αυτών το μέλλον του τόπου; Δεν ήξεραν, δεν είχαν ακούσει ποτέ πως το μέλλον κάθε τόπου χώρας κτλ. ήταν, είναι και θα είναι τα παιδιά και οι νεότερες γενιές; Τώρα πονάνε κι αυτοί για τους νέους που είναι άνεργοι και εντελώς ακάλυπτοι και απροστάτευτοι, όπως “πονούσαν και μάτωναν” από τηλεοράσεως ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς κάθε φορά που περνούσαν νομοσχέδια για περικοπές μισθών και συντάξεων και πετούσαν ανθρώπους στους δρόμους.
  Λυπάμαι αλλά τα περισσότερα από όσα αναγράφονται στην παραπάνω επιστολή είναι εκτός τόπου και χρόνου και νομίζω πως είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου σκέψης που είχε και έχει ο μέσος έλληνας πολίτης – ψηφοφόρος, που νομίζει πως οι δικές του ευθύνες περιορίζονται στο να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο κάθε 4 χρόνια.
  Ευτυχώς ο εκάστοτε Δήμαρχος και ειδικά σε μικρότερες κοινωνίες σαν την περιοχή της Μεγαλοπόλεως, δεν είναι υπουργός ή πρωθυπουργός που για να τον συναντήσεις και να του καταθέσεις τις προτάσεις σου ή να του θέσεις τα ερωτήματά σου, πρέπει να έρθεις πρώτα σε επαφή με 500 παρατρεχάμενους για να σου κανονίσουν μια 10λεπτη συνάντηση. Όποιος ήθελε ανά πάσα στιγμή έβρισκε τον εκάστοτε Δήμαρχο και έκανε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μαζί του. ΠΟΙΟΣ από όλους από όσους ασκούν (και ασκούμε) σήμερα (και όχι μόνο) κριτική εκ του ασφαλούς πήγε να βρει, να συναντήσει τον Μπούρα ή τον Τσιριγώτη ως δήμαρχο να του καταθέσει προβληματισμούς και προτάσεις; Για όλα φταίει ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο; Δεν νομίζω. Όταν είναι για κανένα ρουσφετάκι, για να διορίσουμε και να βάλουμε σε καμιά θεσούλα τα βλαστάρια μας μια χαρά ξέρουμε να βρίσκουμε και τον πρόεδρο της δημοκρατίας ακόμη. Για το κοινό καλό όμως ξεχνάμε και τον δρόμο για το δημαρχείο.
  Δυστυχώς στην Ελλάδα οι Δήμοι δεν είναι όσο αυτόνομοι θα έπρεπε να ήταν όπως συμβαίνει σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια η αυτονόμηση των δήμων έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο. Το σύστημα παραμένει υπερβολικά αθηνοκεντρικό και οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν υπουργική έγκριση για αστεία πράγματα, ενώ συχνά υπουργικές αποφάσεις ανατρέπουν τα πάντα.
  Αυτά μην τα ξεχνάμε όταν πετάμε εντελώς άστοχες κατηγορίες για χαβούζα που πάνε να καταντήσουν την Μεγαλόπολη οι Δήμαρχοι. Ξεχνάνε ορισμένοι πως η απόφαση για τα βιομηχανικά απόβλητα στην Μεγ/λη πάρθηκε και υπογράφτηκε μέσα σε μία νύχτα από το υπουργείο περιβάλλοντος επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και ο υπουργός χρόνια τώρα είναι πάνω από τον κάθε δήμαρχο και όχι το αντίθετο. Μάλλον θέλουν να το ξεχνάνε γιατί τότε κάποιοι στήριζαν με όλο τους το είναι το ΠΑΣΟΚ, απλά τα πράγματα.
  Η υπόθεση με τα σκουπίδια είναι προϊόν της Περιφέρειας και ΜΟΝΟ. Αυτή οργάνωσε τον περιβόητο διαγωνισμό, αυτή συνέταξε και την περίφημη σύμβαση που έδινε το ελεύθερο στην κάθε εταιρία να επιλέξει αυτή που θα φτιάξει τις εγκαταστάσεις της. Όποτε ας πάνε όσοι κλαίγονται για τα σκουπίδια να παραπονεθούν πρώτα στον περιφερειάρχη και τον υπουργό ανάπτυξης που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το θέμα με τα σκουπίδια. Αλλά και εδώ κάνουν ορισμένοι τις πάπιες γιατί στις εκλογές του 2011 στήριξαν και ψήφησαν Τατούλη ενώ και φέτος το ίδιο θα κάνουν, επομένως βολεύει αφάνταστα να ρίχνουμε το φταίξιμο στους δημάρχους της Μεγ/λης. Ας μου φέρει κάποιος έγγραφο – σύμβαση κτλ. με υπογραφή Δημάρχου Μεγ/λης που συναινεί να έρθουν τα σκουπίδια στην περιοχή μας ή έστω σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου και μετά τα λέμε. Αρκετά με τις αρλούμπες ασχετοσύνης που ακούμε καθημερινά στην Μεγαλόπολη.
  Οι προτάσεις που αναφέρονται στην επιστολή για οικονομική ανάπτυξη (καλλιέργειες κτηνοτροφία) και καταπολέμηση της ανεργίας είναι από αυτές που μπορεί να λέει ο καθένας στο καφενείο αλλά ταυτόχρονα ανήκουν και στην σφαίρα της φαντασίας μιας και ΔΕΝ υπολογίζουν κάποιες βασικότατες παραμέτρους όπως.
  Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της Ε.Ε και της ευρωζώνης συνεπώς έχει υπογράψει και αποδεχτεί ένα μάτσο δεσμευτικές συμφωνίες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η περιβόητη Κ.Α.Π (κοινή αγροτική πολιτική) συνεπώς δεν καλλιεργούμε όπου θέλουμε, όπως θέλουμε και ό,τι εμείς θέλουμε. Οι όποιες σχετικές προτάσεις για να έχουν κάποια ελπίδα υλοποίησης θα πρέπει πρώτα να είναι σύννομες με αυτές τις συμφωνίες. Έπειτα η Ελλάδα δρα τώρα πια μέσα σε ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον και είναι αναγκασμένη να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες (αυτούς της περιβόητης ελεύθερης αγοράς), οπότε προτάσεις όπως παραχώρηση σε ιδιώτες επαγγελματίες χώρων και εργαλείων από το δημόσιο (δήμους)είναι εντελώς ανεδαφικές καθώς εγείρονται ζητήματα περί αθέμιτου ανταγωνισμού τα οποία θα ανακινήσουν άλλοι επαγγελματίες από άλλες περιοχές ακόμη και άλλων χωρών στους οποίους το δημόσιο δεν τους παρέχει τίποτε από αυτά.
  Η πρόταση περί αξιοποίησης από τους Δήμους αναξιοποίητων ιδιωτικών εκτάσεων και οικημάτων σκοντάφτει σε ένα σορό νόμους αλλά και στο ίδιο το Σύνταγμα. Αυτές οι εκτάσεις και τα ακίνητα στην πλειοψηφία τους έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, ανήκουν σε κάποιους. Κανένας Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτά εάν πρώτα δεν παραχωρηθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους στους Δήμους. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς για να ανήκουν όλα στο Δημόσιο, ούτε βρισκόμαστε σε πόλεμο για να επιτάξει τα πάντα το δημόσιο. Ειδικά στην Μεγ/λη θα ήθελα πολύ να το δω αυτό. Να δω δηλαδή Μεγαλοπολήτες να παραχωρούν περιουσιακά τους στοιχεία στον Δήμο με σκοπό την δημιουργία συνεταιριστικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων. Σε όσους έχω προτείνει κάτι τέτοια κατά το παρελθόν σε επίπεδο κουβέντας και μόνο, μετά έψαχνα να τους βρω.
  Τέλος κάποιες από τις προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν λαμβάνουν υπόψη άλλους σημαντικούς παράγοντες. Δεν είναι όλοι οι νέοι άνεργοι ανειδίκευτοι (το αντίθετο συμβαίνει στις ημέρες μας) ώστε να τους βάλεις απλά σε ένα χωράφι να καλλιεργούν με μηνιάτικο, στην καλύτερη περίπτωση, 500 €. Δεν μπορείς π.χ σε έναν νέο και ικανότατο προγραμματιστή να του πεις πως επειδή οι επιχειρήσεις στον κλάδο του στην Ελλάδα είτε δεν προσλαμβάνουν, είτε δεν δίνουν αμοιβές, μπες στο χωράφι για 500€. Όπως είπα η Ελλάδα είναι μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον και ειδικά οι μετακινήσεις προς χώρες της Ε.Ε είναι απολύτως ελεύθερες. Επομένως ο νέος προγραμματιστής θα πάει έξω που για την ιδιότητά του οι εταιρίες εκεί πληρώνουν αδρά και αυτό γίνεται ήδη. Ο νέος ειδικευόμενος ιατρός δεν είναι κορόιδο να καθίσει στο ελληνικό νοσοκομείο να χτυπάει 24ωρα για 800€ με απλήρωτες εφημερίες και να έχει από πάνω και τον κάθε Άδωνι να του λέει είσαι υπάλληλός μου αυτά σου δίνουμε και άμα σου αρέσει. Θα πάει στην Αγγλία που του δίνουν για αρχή 3 με 4 χιλιάρικα καθαρά.
  Αυτά τα αναφέρω α) μπας και ξεκολλήσουν κάποιοι τον τρόπο σκέψης τους από τις δεκαετίες του 50 και του 60 και έρθουν στο σήμερα και β) μπας και κατανοήσουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουμε προκαλέσει στην χώρα και τις νεότερες γενιές.

 4. Διαβάζω στην παραπάνω επιστολή “Οι Δυναστείες έγιναν (Λερναία Ύδρα) Καραμανλής – Παπανδρέου.” και στην αρχή της παραγράφου “Από το 2007 στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ είχα γράψει…”
  Μάλιστα.
  Αυτοί δηλαδή που έβαλαν το χεράκι τους ώστε να εγκαθιδρυθούν οι παραπάνω δυναστείες τις οποίες στήριξαν (και το χειρότερο στηρίζουν ακόμα) όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα και τι μας λένε ακριβώς; Πως κάποιοι άλλοι φταίνε για τα χάλια μας. Λες και οι παραπάνω δυναστείες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), με τους ηγέτες τους, έβγαιναν μόνες τους στις δύο πρώτες θέσεις σταθερά επί σχεδόν μισό αιώνα συγκεντρώνοντας αθροιστικά ποσοστά της τάξεως του 85%. Θαύμα θαύμα!!!
  Ακόμη και σήμερα, που σε κάθε σύγχρονη και ώριμη κοινωνία τα αντίστοιχα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (με τα όσα έχουν πράξει όλες αυτές τις δεκαετίες) θα αποτελούσαν οριστικά παρελθόν έχοντας εξοστρακιστεί εκτός κοινοβουλίου από το 2011 , στην Ελλάδα εξακολουθούμε να τα κανακεύουμε και το χειρότερο να τα έχουμε να μας συγκυβερνούν.
  Οι μακροχρόνια υποστηρικτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τώρα θυμήθηκαν τους νέους και μέσω αυτών το μέλλον του τόπου; Δεν ήξεραν, δεν είχαν ακούσει ποτέ πως το μέλλον κάθε τόπου χώρας κτλ. ήταν, είναι και θα είναι τα παιδιά και οι νεότερες γενιές; Τώρα πονάνε κι αυτοί για τους νέους που είναι άνεργοι και εντελώς ακάλυπτοι και απροστάτευτοι, όπως “πονούσαν και μάτωναν” από τηλεοράσεως ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς κάθε φορά που περνούσαν νομοσχέδια για περικοπές μισθών και συντάξεων και πετούσαν ανθρώπους στους δρόμους.
  Λυπάμαι αλλά τα περισσότερα από όσα αναγράφονται στην παραπάνω επιστολή είναι εκτός τόπου και χρόνου και νομίζω πως είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου σκέψης που είχε και έχει ο μέσος έλληνας πολίτης – ψηφοφόρος, που νομίζει πως οι δικές του ευθύνες περιορίζονται στο να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο κάθε 4 χρόνια.
  Ευτυχώς ο εκάστοτε Δήμαρχος και ειδικά σε μικρότερες κοινωνίες σαν την περιοχή της Μεγαλοπόλεως, δεν είναι υπουργός ή πρωθυπουργός που για να τον συναντήσεις και να του καταθέσεις τις προτάσεις σου ή να του θέσεις τα ερωτήματά σου, πρέπει να έρθεις πρώτα σε επαφή με 500 παρατρεχάμενους για να σου κανονίσουν μια 10λεπτη συνάντηση. Όποιος ήθελε ανά πάσα στιγμή έβρισκε τον εκάστοτε Δήμαρχο και έκανε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μαζί του. ΠΟΙΟΣ από όλους από όσους ασκούν (και ασκούμε) σήμερα (και όχι μόνο) κριτική εκ του ασφαλούς πήγε να βρει, να συναντήσει τον Μπούρα ή τον Τσιριγώτη ως δήμαρχο να του καταθέσει προβληματισμούς και προτάσεις; Για όλα φταίει ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο; Δεν νομίζω. Όταν είναι για κανένα ρουσφετάκι, για να διορίσουμε και να βάλουμε σε καμιά θεσούλα τα βλαστάρια μας μια χαρά ξέρουμε να βρίσκουμε και τον πρόεδρο της δημοκρατίας ακόμη. Για το κοινό καλό όμως ξεχνάμε και τον δρόμο για το δημαρχείο.
  Δυστυχώς στην Ελλάδα οι Δήμοι δεν είναι όσο αυτόνομοι θα έπρεπε να ήταν όπως συμβαίνει σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια η αυτονόμηση των δήμων έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο. Το σύστημα παραμένει υπερβολικά αθηνοκεντρικό και οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν υπουργική έγκριση για αστεία πράγματα, ενώ συχνά υπουργικές αποφάσεις ανατρέπουν τα πάντα.
  Αυτά μην τα ξεχνάμε όταν πετάμε εντελώς άστοχες κατηγορίες για χαβούζα που πάνε να καταντήσουν την Μεγαλόπολη οι Δήμαρχοι. Ξεχνάνε ορισμένοι πως η απόφαση για τα βιομηχανικά απόβλητα στην Μεγ/λη πάρθηκε και υπογράφτηκε μέσα σε μία νύχτα από το υπουργείο περιβάλλοντος επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και ο υπουργός χρόνια τώρα είναι πάνω από τον κάθε δήμαρχο και όχι το αντίθετο. Μάλλον θέλουν να το ξεχνάνε γιατί τότε κάποιοι στήριζαν με όλο τους το είναι το ΠΑΣΟΚ, απλά τα πράγματα.
  Η υπόθεση με τα σκουπίδια είναι προϊόν της Περιφέρειας και ΜΟΝΟ. Αυτή οργάνωσε τον περιβόητο διαγωνισμό, αυτή συνέταξε και την περίφημη σύμβαση που έδινε το ελεύθερο στην κάθε εταιρία να επιλέξει αυτή που θα φτιάξει τις εγκαταστάσεις της. Όποτε ας πάνε όσοι κλαίγονται για τα σκουπίδια να παραπονεθούν πρώτα στον περιφερειάρχη και τον υπουργό ανάπτυξης που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το θέμα με τα σκουπίδια. Αλλά και εδώ κάνουν ορισμένοι τις πάπιες γιατί στις εκλογές του 2011 στήριξαν και ψήφησαν Τατούλη ενώ και φέτος το ίδιο θα κάνουν, επομένως βολεύει αφάνταστα να ρίχνουμε το φταίξιμο στους δημάρχους της Μεγ/λης. Ας μου φέρει κάποιος έγγραφο – σύμβαση κτλ. με υπογραφή Δημάρχου Μεγ/λης που συναινεί να έρθουν τα σκουπίδια στην περιοχή μας ή έστω σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου και μετά τα λέμε. Αρκετά με τις αρλούμπες ασχετοσύνης που ακούμε καθημερινά στην Μεγαλόπολη.
  Οι προτάσεις που αναφέρονται στην επιστολή για οικονομική ανάπτυξη (καλλιέργειες κτηνοτροφία) και καταπολέμηση της ανεργίας είναι από αυτές που μπορεί να λέει ο καθένας στο καφενείο αλλά ταυτόχρονα ανήκουν και στην σφαίρα της φαντασίας μιας και ΔΕΝ υπολογίζουν κάποιες βασικότατες παραμέτρους όπως.
  Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της Ε.Ε και της ευρωζώνης συνεπώς έχει υπογράψει και αποδεχτεί ένα μάτσο δεσμευτικές συμφωνίες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η περιβόητη Κ.Α.Π (κοινή αγροτική πολιτική) συνεπώς δεν καλλιεργούμε όπου θέλουμε, όπως θέλουμε και ό,τι εμείς θέλουμε. Οι όποιες σχετικές προτάσεις για να έχουν κάποια ελπίδα υλοποίησης θα πρέπει πρώτα να είναι σύννομες με αυτές τις συμφωνίες. Έπειτα η Ελλάδα δρα τώρα πια μέσα σε ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον και είναι αναγκασμένη να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες (αυτούς της περιβόητης ελεύθερης αγοράς), οπότε προτάσεις όπως παραχώρηση σε ιδιώτες επαγγελματίες χώρων και εργαλείων από το δημόσιο (δήμους)είναι εντελώς ανεδαφικές καθώς εγείρονται ζητήματα περί αθέμιτου ανταγωνισμού τα οποία θα ανακινήσουν άλλοι επαγγελματίες από άλλες περιοχές ακόμη και άλλων χωρών στους οποίους το δημόσιο δεν τους παρέχει τίποτε από αυτά.
  Η πρόταση περί αξιοποίησης από τους Δήμους αναξιοποίητων ιδιωτικών εκτάσεων και οικημάτων σκοντάφτει σε ένα σορό νόμους αλλά και στο ίδιο το Σύνταγμα. Αυτές οι εκτάσεις και τα ακίνητα στην πλειοψηφία τους έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, ανήκουν σε κάποιους. Κανένας Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτά εάν πρώτα δεν παραχωρηθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους στους Δήμους. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς για να ανήκουν όλα στο Δημόσιο, ούτε βρισκόμαστε σε πόλεμο για να επιτάξει τα πάντα το δημόσιο. Ειδικά στην Μεγ/λη θα ήθελα πολύ να το δω αυτό. Να δω δηλαδή Μεγαλοπολήτες να παραχωρούν περιουσιακά τους στοιχεία στον Δήμο με σκοπό την δημιουργία συνεταιριστικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων. Σε όσους έχω προτείνει κάτι τέτοια κατά το παρελθόν σε επίπεδο κουβέντας και μόνο, μετά έψαχνα να τους βρω.
  Τέλος κάποιες από τις προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν λαμβάνουν υπόψη άλλους σημαντικούς παράγοντες. Δεν είναι όλοι οι νέοι άνεργοι ανειδίκευτοι (το αντίθετο συμβαίνει στις ημέρες μας) ώστε να τους βάλεις απλά σε ένα χωράφι να καλλιεργούν με μηνιάτικο, στην καλύτερη περίπτωση, 500 €. Δεν μπορείς π.χ σε έναν νέο και ικανότατο προγραμματιστή να του πεις πως επειδή οι επιχειρήσεις στον κλάδο του στην Ελλάδα είτε δεν προσλαμβάνουν, είτε δεν δίνουν αμοιβές, μπες στο χωράφι για 500€. Όπως είπα η Ελλάδα είναι μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον και ειδικά οι μετακινήσεις προς χώρες της Ε.Ε είναι απολύτως ελεύθερες. Επομένως ο νέος προγραμματιστής θα πάει έξω που για την ιδιότητά του οι εταιρίες εκεί πληρώνουν αδρά και αυτό γίνεται ήδη. Ο νέος ειδικευόμενος ιατρός δεν είναι κορόιδο να καθίσει στο ελληνικό νοσοκομείο να χτυπάει 24ωρα για 800€ με απλήρωτες εφημερίες και να έχει από πάνω και τον κάθε Άδωνι να του λέει είσαι υπάλληλός μου αυτά σου δίνουμε και άμα σου αρέσει. Θα πάει στην Αγγλία που του δίνουν για αρχή 3 με 4 χιλιάρικα καθαρά.
  Αυτά τα αναφέρω α) μπας και ξεκολλήσουν κάποιοι τον τρόπο σκέψης τους από τις δεκαετίες του 50 και του 60 και έρθουν στο σήμερα και β) μπας και κατανοήσουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουμε προκαλέσει στην χώρα και τις νεότερες γενιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ