ΑρχικήΑΡΘΡΑΑνεξάρτητη Δύναμη Πολιτών: Μια πόλη σε φθίνουσα πορεία

Ανεξάρτητη Δύναμη Πολιτών: Μια πόλη σε φθίνουσα πορεία

Ζώντας σε μια πόλη  με φθίνουσα πορεία  και βλέποντας το νέο εργατικό δυναμικό, παρά τις όποιες θέσεις εργασίας υπάρχουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης, να έχει τάσεις φυγής, έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλο το κοινωνικό σύνολο, κρίνουμε αναγκαία την όποια προσπάθεια γίνει τόσο από εμάς, όσο και από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, αποδεκτή και απαραίτητη, διότι προμηνύεται ένας πάρα πολύ δύσκολος χειμώνας για την περιοχή του λεκανοπεδίου.

Ως νέα παράταξη έχουμε από καιρό διατυπώσει κάποιες προτάσεις, ώστε να είναι βιώσιμες οι λιγοστές επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στην περιοχή, προσφέροντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας.

Προτείνουμε ως ανταποδοτικά οφέλη λόγω της απολιγνιτοποίησης:

-Μείωση του Φ.Π.Α. για όλη την περιοχή του λεκανοπεδίου.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή.

-Μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και της τηλεθέρμανσης, για όσο αυτή λειτουργεί.

-Άμεση κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

-Δωρεάν χρήση του φυσικού αερίου, όσο λειτουργεί πιλοτικά και δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ οι επιχειρήσεις για δωρεάν σύνδεση, όπως και οι κατοικίες.

-Άμεση επιδότηση στις υπάρχουσες επιχειρήσεις για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών που να αγγίζει το 100% καθώς και όλων των οικιών του λεκανοπεδίου άνω του 80%.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την ελάχιστη ανταπόδοση στην περιοχή μας, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μεγαλόπολη επί σειρά ετών προσέφερε και προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία έχοντας στα εδάφη της τη μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία της Ελλάδος (Δ.Ε.Η) με συνέπεια την τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Ως παράταξη σεβόμενοι όλους τους πολίτες και δίνοντας προτεραιότητα στο δημοκρατικό διάλογο, είμαστε ανοιχτοί σε όποια πρόταση κατατεθεί για το κοινό καλό του τόπου.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ