Αναμνήσεις από τον σταθμό του ΟΣΕ της Μεγαλόπολης

0
903

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος παρουσιάζει μια κατασκευή μακέτας με τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ στην Μεγαλόπολη.

Στην ανάρτηση του αναφέρει:

“Στη μνήμη της θρυλικής 436 μέσα στην οποία περάσαμε τόσα βράδια Παρασκευής προς Σάββατο στα μέσα της δεκαετίας του 80. Μεγαλόπολη ώρα 04:19. Μόνο όσοι το έχουν ζήσει μπορούν να καταλάβουν την ώρα της αναμονής του τραίνου μέσα στη νύχτα. Ο σταθμός κλειστός- για να περάσει η ώρα κοιτούσες μέσα στο σκοτεινό γραφείο του σταθμάρχη. Μόνο γρύλοι ακούγονταν και προσπαθούσες να ψάξεις με το αυτί σου το μούγκρισμα της μηχανής από μακριά, ή τη δέσμη του προβολέα που έπεφτε πάνω στους λόφους πριν πεις μέσα σου “έρχεται”. Και μετά όταν έφτανε, αυτός ο αέρας που σήκωνε, κρύος και με μυρωδιά τραβέρσας πριν σταματήσει…Η όσφρηση είναι η αίσθηση της μνήμης.”

Βλέποντας λοιπόν τις εικόνες έρχονται πραγματικά στο μυαλό μας οι μνήμες από ένα ξεχωριστό σημείο της Μεγαλόπολης. Και ταυτόχρονα μας έρχονται και τα νεύρα, που τόσα χρόνια κανένας μας άρχοντας δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Και δυστυχώς κάθε μέρα βλέπουμε μια εικόνα που μας γεμίζει απογοήτευση.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαδόπουλο για τις όμορφες αναμνήσεις που μας θύμισε, πολλά μπράβο !!!

δείτε τις εικόνες από την μακέτα:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here