ΑρχικήΑΡΘΡΑΑναλυτικοί πίνακες για Μεγαλόπολη και Τρίπολη - Σε δημόσια διαβούλευση από την...

Αναλυτικοί πίνακες για Μεγαλόπολη και Τρίπολη – Σε δημόσια διαβούλευση από την ΡΑΕ το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της Hengas

Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 29 του ν.4001/2011, θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου 2022-2026 για τους Δήμους Δεσκάτης, Παιονίας, Πολυγύρου, Έδεσσας, Νάουσας, Σκύδρας, Τριπόλεως, Κορίνθου και Μεγαλόπολης, όπως υποβλήθηκε από την Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου HENGAS Α.Ε..

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 58 του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής (ΦΕΚ Β’ 1507/02.05.2018), όπως ισχύει, στο Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής αναφέρονται διακριτά:

α. Οι περιοχές στις οποίες προγραμματίζεται η αναβάθμιση υφιστάμενων Δικτύων Διανομής, ο σχετικός προϋπολογισμός και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

β. Οι νέες περιοχές στις οποίες προγραμματίζεται η επέκταση του Δικτύου Διανομής, ο σχετικός προϋπολογισμός και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

γ. Ο προϋπολογισμός έργων για την πραγματοποίηση νέων συνδέσεων σε υφιστάμενο Δίκτυο Διανομής και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

δ. Ο τρόπος χρηματοδότησης και ο τρόπος ανάκτησης των αντίστοιχων επενδύσεων.

ε. Η επίπτωση στα Τιμολόγια Βασικής Δραστηριότητας Δικτύου Διανομής.

Η ΡΑΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν τη γνώμη τους και να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους επί του συνημμένου Πενταετούς Προγράμματος Ανάπτυξης Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου 2022-2026, με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση gasconsultation@rae.gr, μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου 2021.

Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Για την Μεγαλόπολη

Αναφορικά με την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο Δήμο Μεγαλόπολης ήδη εντός του 2021 έχουν κατασκευαστεί 2.000 μέτρα δικτύου μέσης πίεσης και 13.000 μέτρα δικτύου χαμηλής πίεσης. Στην πενταετία 2022-2026 θα κατασκευαστεί δίκτυο μέσης και χαμηλής πίεσης. Προβλέπεται η εγκατάσταση 2 ρυθμιστικών/μετρητικών σταθμών χαμηλής πίεσης (MR 19/4 bar). Το σύνολο των δικτύων μέσης πίεσης και χαμηλής πίεσης που προβλέπεται να κατασκευαστούν στην πενταετία ανέρχονται σε 3.000 και 22.390 μέτρα αντίστοιχα.

Για την Τρίπολη

Στον Δήμο Τρίπολης το δίκτυο διανομής θα αποτελείται από ένα σύστημα αγωγών μέσης (19 bar) και ένα σύστημα αγωγών χαμηλής πίεσης (4 bar). Θα κατασκευαστούν σταθμοί Μέσης/Χαμηλής Πίεσης (MR 19/4), ο οποίοι θα συνδέσουν μέσω αγωγού το δίκτυο διανομής της Τρίπολης με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ).

δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα

5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης τ… by Πάνος Αλεβίζος

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ