Ανακοινώσεις του Δημάρχου Μεγαλόπολης Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου για το φυσικό αέριο (video)

0
517

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος έκανε ανακοινώσεις για το θέμα του φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη.

Συγκεκριμένα σε βίντεο που μεταδόθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων:

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Μεγαλόπολη. Είναι μέρα επιτυχίας για τις προσπάθειες και τους κόπους μας. Είναι μέρα ικανοποίησης και υπερηφάνειας για την δημοτική αρχή και για έμενα προσωπικά σαν δήμαρχος Μεγαλόπολης. Το θέμα φυσικό αέριο ολοκληρώθηκε. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που περιμέναμε τόσο καιρό.

Το ύψος του προγράμματος είναι 12 εκατ. ευρώ. Έτσι καλύπτεται το τμήμα εσωτερικών συνδέσεων για τα σπίτια της Μεγαλόπολης. Κόστος για τους συμπολίτες μας, μηδέν.

Η Μεγαλόπολη είναι η πρώτη πόλη στην Πελοπόννησο που παίρνει φυσικό αέριο και η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που οι κάτοικοι της δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για να συνδεθούν. Και δεν θα πληρώσουν ούτε για το κεντρικό δίκτυο που κατασκευάζεται αυτή την στιγμή, ούτε για τις συνδέσεις των κατοικιών τους.

Το φυσικό αέριο είναι ένα έργο με συνολικό κόστος 23 εκατ ευρώ περίπου. 9 εκατ. είναι το κόστος κατασκευής του δικτύου, 12 εκατ είναι το κόστος από την επιδότηση των κατοικιών, 1 εκατ. θα είναι το κόστος από την επιδότηση των δημόσιων κτιρίων, 2 εκατ. είναι το έργο που γίνεται από τον ΔΕΣΦΑ στην έξοδο του αγωγού φυσικού αερίου, 23 εκατ ευρώ συνολικά για ένα μεγάλο έργο.

δείτε στο βίντεο όλα όσα ανέφερε ο κ. Χριστογιαννόπουλος:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here