ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΣΕΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΣΕΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το 2010 είναι χρονιά σταθμός, ορόσημο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήδη το Μάιο ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και έγινε νόμος του Κράτους η Διοικητική Μεταρρύθμιση, η οποία αποτελεί μια ριζοσπαστική δομική αλλαγή που βάζει νέα θεμέλια στην λειτουργία και δομή της Πολιτείας. Με το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ οι περιφερειακές και τοπικές Αρχές ανάγονται σε καθοριστικούς φορείς για την ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής.

Σήμερα η Πατρίδα μας περνά την πιο μεγάλη κρίση και την πιο δύσκολή οικονομική και κοινωνική συγκυρία της μεταπολίτευσης. Οι Έλληνες σήμερα είναι απογοητευμένοι. Δεν περνάμε μόνο κρίση οικονομική αλλά και ηθική. Κρίση αρχών και αξιών. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η Διοικητική μεταρρύθμιση αλλάζει τα δεδομένα στην οργάνωση του Κράτους, παρά τις αδυναμίες που υφίστανται και τις οποίες έχω επισημάνει πολλές φορές και με έντονο τρόπο. Η δημιουργία των Καλλικρατικών Δήμων δίνει την πολιτική δύναμη και στις περιφερειακές παραγωγικές δυνάμεις να δώσουν τον αγώνα της προόδου και να διεκδικήσουν με νέους όρους την αποκέντρωση και την ανάπτυξη.

Μέχρι σήμερα, αποτελεί για μένα μέγιστη τιμή αλλά και ύψιστη ευθύνη η δωδεκάχρονη παρουσία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου τα τελευταία οκτώ χρόνια την υπηρετώ από το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Φαλαισίας. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις και υποχρεώσεις του αξιώματός μου δουλεύοντας με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης, παραμερίζοντας αντιθέσεις, δυσκολίες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τις εν γένει αδυναμίες με ένα και μοναδικό γνώμονα
« το συμφέρον του τόπου μας».

Σήμερα, σ’ αυτή την καίρια ώρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισα να μπω μπροστά σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, σ’ αυτό το νέο και δύσκολο αγώνα. Δηλώνω λοιπόν παρόν στο προσκλητήριο ευθύνης για το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

Τα οξυμένα και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας απαιτούν συγκλίσεις και ενωτικές διεργασίες, που θα ανατρέπουν το σήμερα και θα δίνουν διέξοδο και προοπτική στο νέο Δήμο και τους Δημότες του. Ήρθε η ώρα να προτάξουμε το συμφέρον της Μεγαλόπολης αλλά και συνολικά του Λεκανοπεδίου με σαφές αναπτυξιακό πρόγραμμα και όραμα, που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες όλων.

Απευθύνω προσκλητήριο ενότητας και δράσης σε όλους τους Δημότες των συνενούμενων Δήμων, Γόρτυνος – Μεγαλόπολης – Φαλαισίας, που θέλουν και μπορούν, να δουλέψουμε για ένα Δήμο που αξίζουμε.

Με αρχές την δίκαιη κατανομή πόρων, την αξιοκρατία, το σεβασμό στον Πολίτη και τις ανάγκες του, σας καλώ σε συστράτευση για το νέο Δήμο Μεγαλόπολης μακριά από κάθε είδους συμφέροντα. Μακριά από υπόγειες διαδρομές, λεπτές ισορροπίες και συσχετισμούς.

Να αναδείξουμε την πολιτική εντιμότητα και καθαρότητα στο προσκήνιο, ως μέσο δημιουργίας αλλά και επίλυσης των προβλημάτων, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Με αξιοποίηση όλων των νέων και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Μας ενώνει η ανάγκη για άρση της απομόνωσης του λεκανοπεδίου με την άμεση δρομολόγηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Η ανάπτυξη δεν έχει σύνορα, απαιτεί όμως όραμα, σχέδιο, τρόπο και κυρίως μοντέλο. Γι’ αυτό θα καταθέσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, το μεράκι μου με διάθεση προσφοράς, με ανοιχτούς ορίζοντες ώστε να οδηγήσουμε όλοι μαζί το νέο Δήμο σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανάπτυξης, σύγχρονο, αποτελεσματικό, ευρωπαϊκό αλλά κυρίως Ανθρώπινο.

Στόχος μου ένας Δήμος ανοιχτός με διαφανείς λειτουργίες, που θα υπηρετεί τους πολίτες και δεν θα εξυπηρετεί προσωπικές διαδρομές και σκοπιμότητες. Ήρθε η ώρα να χαράξουμε μια νέα πορεία, να αναβαθμίσουμε την Αυτοδιοίκηση, να παλέψουμε και να δώσουμε άμεσες λύσεις στην αβάσταχτη καθημερινότητα του Πολίτη. Άλλωστε το «μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ

Βιογραφικό του Γιάννη Φουσέκη
 * Γεννήθηκε το 1958 στον Άκοβο Φαλαισίας και έχει 2 παιδία τον Γιώργο και τον Πάνο.

* Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Ακόβου.

* Φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο Αρρένων και μετά στην Σχολή Εργοδηγών Καλαμάτας.

* Απεφοίτησε το 1976 παίρνοντας το πτυχίο Εργοδηγού Ηλεκτρολόγου.

* Πήρε μέρος ενεργά στο Μαθητικό Κίνημα και διετέλεσε πρόεδρος στη Σχολή Εργοδηγών στο τμήμα Ηλεκτρολόγων (1974 – 1976).

* Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (25 μήνες) στο Νεοχώρι Ορεστιάδο
ς.

* Το 1980 προσλαμβάνεται στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης
(Λ.Κ.Μ.).

* Αμέσως μετά αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα και το 1983 εκλέγεται αντιπρόεδρος, ενώ από το 1985 έως το 2002 Πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

* Το 1985 – 1986 φοιτά στη Σχολή Νέου Τύπου Καλαμάτας παίρνοντας πτυχίο και άδεια Ηλεκτρονικού ενώ παράλληλα συμμετέχοντας στα προβλήματα των μαθητών , ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του 1986 εκλέγεται αντιπρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού συμβουλίου.

* Έχει διατελέσει σύνεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , μέλος της ΑΣΚΕ ΔΕΗ του ΤΕΣ/ ΛΚΜ/ ΔΕΗ, μέλος του Δ.Σ. τις Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο. Μεσσηνίας, Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακόβου, του Συλλόγου Ακοβιτών Καλαμάτας και Πρόεδρος για μια επταετία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας.

* Είναι ιδρυτικό μέλος και συμμετέχει ενεργά στο παράρτημα “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Καλαμάτας.

* Στις δημοτικές εκλογές του 1998 κατέρχεται επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Φαλαισία”, λαμβάνει ποσοστό 26 % και εκλέγει 2 έδρες.

* Εκλέγεται για πρώτη φόρα Δήμαρχος το 2002 και επανεκλέγεται το 2006

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια