ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο Κ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

Το βράδυ της Τετάρτης 13/10/2010 έλαβα τηλεφωνική πρόσκληση από τον κ. Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, τέως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», προκειμένου να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αποδοχής από την πλευρά μου, πρότασής του για συνεργασία και κοινή κάθοδο των συνδυασμών μας, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Κατόπιν της πρόσκλησής του συναντήθηκα μαζί του στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», όπου μου έθεσε τους ακόλουθους όρους, τους οποίους χαρακτήρισε αναπόσπαστα στοιχεία της πρότασής του για συνεργασία με το συνδυασμό μας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε:

1. Να καταγγελθεί το Μνημόνιο Χρηματοδότησης που έχει αποδεχθεί το Κοινοβούλιο και έχει προτείνει το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε.
2. Να καταγγελθούν τα «χρίσματα» που έχουν δοθεί σε άλλους συνδυασμούς που κατέρχονται στις προσεχείς εκλογές.
3. Να γίνει σύνδεση των ονομάτων και αλλαγή των σημάτων των συνδυασμών μας.
4. Να απομακρυνθούν στελέχη του συνδυασμού μας, τα οποία χαρακτήρισε ως «ανεπιθύμητα».
5. Να αποδεχθούμε στους κόλπους του συνδυασμού μας, 15 στελέχη του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», τα οποία θα συμπεριλαμβάνονταν στο κοινό ψηφοδέλτιο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
6. Να υπάρξει δέσμευση ότι δύο (2) από τα στελέχη που θα συμπεριλαμβάνονταν στο κοινό ψηφοδέλτιο και θα εκλέγονταν δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, θα καταλάμβαναν, δύο (2) αντίστοιχες θέσεις αντιδημάρχων, για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Κατόπιν της παράθεσης αυτών των όρων και της λήξης της συζήτησης, συμφωνήσαμε να απαντήσουμε στην πρότασή του, την επομένη ημέρα και να την κοινοποιήσουμε στον ίδιο, εφόσον θα ερχόταν στο εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Συνεργασίας».
Αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης συγκάλεσα εκτάκτως το σύνολο των στελεχών του συνδυασμού μας, τους ενημέρωσα για την πρόταση συνεργασίας του κ. Κ. Μιχόπουλου και τους όρους που έθεσε.
Εξήγησα ότι η αποδοχή της πρόσκλησης για συνάντηση με το συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» έγινε στα πλαίσια και μόνον της αρχής του πολιτικού πολιτισμού και θα ήταν αγενές να μην προβώ σε αυτή την κίνηση.

Τόνισα ότι όροι (2) έως και (6) ήταν απαράδεκτοι και προσβλητικοί γιατί:

1. Η απόδοση χρισμάτων, από τα πολιτικά κόμματα σε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να προβαίνει κανείς σε ανώφελες «καταδικαστικές κορώνες».
Εξ’ άλλου, η επιλογή των «χρισματούχων», όπου και όποτε γίνεται από τα πολιτικά κόμματα, ενίοτε «καταδικάζεται» από τους ίδιους τους πολίτες.

2. Το όνομα και το σήμα του Συνδυασμού μας αποτελούν συστατικά στοιχεία της παράταξής μας και δε μπορούν να υποστούν καμία αλλοίωση.

3. Οι πολιτικές δίωξης και η επαναφορά του «ιδιωνύμου» πηγάζουν από φασιστικά μυαλά, προσβάλλουν την προσωπικότητα των στελεχών μας και είναι ξένες προς τις αρχές μας.

4. Είναι υποτιμητική η αντιμετώπιση στελεχών οποιασδήποτε δημοτικής παράταξης, όταν γίνονται «αντικείμενα ανταλλαγής», που προσβλέπουν σε αλλότριες εξυπηρετήσεις.
Η ένταξη κάθε στελέχους σε οποιονδήποτε συνδυασμό αποτελεί προϊόν κοινής συμφωνίας μεταξύ αυτού και του επικεφαλής και δε μπορεί να αναιρείται από τον τελευταίο για οποιονδήποτε λόγο.
Αυτή την αρχή τη σεβάστηκα και στην προηγούμενη θητεία μου, αναλαμβάνοντας προσωπικά κάθε ευθύνη και κόστος!

5. Τα αξιώματα των αιρετών της αυτοδιοίκησης είναι τιμητικά και άμισθα. Όσοι αποδέχονται αυτή την τιμή που ο λαός του δίνει, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την προβλεπόμενη αποζημίωση, που ο Νόμος προβλέπει, είναι άξιοι της μοίρας τους.

Κατόπιν των εκτεθέντων, ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος, από την οποία προέκυψε ότι η πρόταση του κ. Μιχόπουλου δε μπορούσε να γίνει αποδεκτή.

– Γιατί δεν υπήρχε κατ’ αρχήν ανάγκη τέτοιου είδους συνεργασίας με το συνδυασμό του.
– Γιατί το όψιμο ενδιαφέρον του για συνεργασία αποδείκνυε ότι τα κίνητρά του δεν ήταν αγαθά και δεν προσέβλεπαν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου.
– Γιατί οι όροι που έθεσε, εκτός από τον πρώτο, ήταν απαράδεκτοι και προσβλητικοί.

Συμφωνήσαμε ότι θα ήταν αποδεκτή η πρόταση συνεργασίας μόνον στην περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει σύγκλιση των προγραμματικών μας θέσεων, για την ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου.
Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 14/10/2010, ο κ. Κ. Μιχόπουλος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας, όπου του κοιν
οποιήσαμε την άρνησή μας να αποδεχτούμε την

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,684ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,312ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ