ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ – Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

Ο κ. Δήμαρχος καταπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας, με αυταρχισμό και αλαζονεία, χωρίς να υπάρχει έκτακτο ή κατεπείγον θέμα, πρότεινε να συζητήσει και να αποφασίσει, στη τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. εκτός Ημερησίας Διατάξεως, τις προτάσεις του Δήμου Μεγαλόπολης για την κατανομή και την διαχείριση του Λιγνιτόσημου, φέρνοντας για άλλη μια φορά προ τετελεσμένων γεγονότων το Δ.Σ.

Ο συνδυασμός μας πρότεινε, για το τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά το μέλλον της περιοχής, να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός δυο ημερών με την συμμέτοχη των συλλόγων και φορέων του Δήμου. Δυστυχώς η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση μας, όπως επανειλημμένα το έχει πράξει.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος αιφνιδιάζει το Δ.Σ. και φέρνει για συζήτηση τόσο σοβαρά θέματα εκτός Η.Δ. Το ίδιο είχε κάνει το 2008 όταν και τότε ζητούσαμε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. και η απάντηση ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα να αλλάξει με την ανοχή του η Υπουργική Απόφαση και οι Δήμοι του Λεκανοπεδίου να χάσουν 2.000.000,00 € ετησίως, αφού η νέα Υπ. Απόφαση έδινε την διαχείριση του 50% των χρημάτων του Λιγνιτόσημου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Μετά την ψήφιση του Νόμου της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ″Καλλικράτης″ συνεχώς ζητούσαμε να συγκληθεί το Δ.Σ. με μοναδικό θέμα συζήτησης την υπογραφή νέας Υπουργικής Απόφασης για το ΕΑΠ λόγω του ότι με υπάρχει κίνδυνος το 50% της χρηματοδότησης του ΕΑΠ που διαχειριζόταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, να το διαχειρίζεται ο κ. Περιφερειάρχης προς όφελος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι ο Δήμος. Ποτέ όμως η πρόταση μας δεν είχε γίνει δεκτή από τον κ. Δήμαρχο.
Παρ΄όλα αυτά ο συνδυασμός μας, που μετά από μακροχρόνιους αγώνες είχε κερδίσει τη θεσμοθέτηση του Λιγνιτόσημου, ενός σοβαρού οικονομικού πόρου για την ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου, προτείναμε τα εξής:

1ον Ο Δήμος Μεγαλόπολης με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να διαχειρίζεται το σύνολο του Λιγνιτόσημου (Ε.Α.Π.) σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία για τα Δημόσια Έργα και τον ″Καλλικράτη.″
2ον Αύξηση του ποσοστού του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών στα ίδια επίπεδα του Ανταποδοτικού Τέλους από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
3ον Κατάργηση όλων των επίτροπων που προβλέπονται στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση και που επιβαρύνουν με αρκετές χιλιάδες EURO το ΕΑΠ.
4ον 5% του Λιγνιτόσημου να αποδίδεται αποκλειστικά στις Τοπικές Κοινότητες και τους Οικισμούς του πρώην μη ενεργειακού Δήμου Τρικολόνων (Σύρνα, Παύλια, Ψάρι, Παλαμάρι, Άνω Καλυβάκια).
5ον Θεσμοθέτηση του Τέλους Εξόρυξης Λιγνίτη στο 6% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΔΕΗ.
6ον Ψήφιση σχετικού Νόμου από την Βουλή των Ελλήνων που θα κατοχυρώνει το ΕΑΠ σε όποιο μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς περιέλθει η ΔΕΗ.
7ον Άμεση αποκατάσταση των εδαφών των εξαντλημένων ορυχείων όπως ορίζουν οι Μ.Π.Ε. της ΔΕΗ και η απόδοση τους στο Δήμο.
8ον Ο Δήμος να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθηνα , σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου μας και τους πατριωτικούς συλλόγους της Αθήνας, σε περίπτωση που έστω και ένα EURO δοθεί στην Περιφέρεια ή σε άλλο φορέα.

Εμείς ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και ως συνδυασμός ευθύνης έναντι των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια