ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

0
135


Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Τώρα είναι η ώρα με εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα

ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ


Οι Δήμαρχοι του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων (Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου – Φλώρινας και Μεγαλόπολης) σε πρόσφατη Συνεδρίαση τους μεταξύ άλλων θεμάτων αποφάσισαν ομόφωνα «την αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην εξαγορά λιγνιτικών Μονάδων» που έχει εξαγγείλει και προωθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων της στο Μνημόνιο με την Τρόικα και την Κομισιόν.

Η απόφαση αυτή που ελήφθη από τους Δημάρχους δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για την σκοπιμότητα της όταν το Δίκτυο των Ενεργειακών Δήμων αλλά και κάθε Δημοτικό Συμβούλιο ξεχωριστά – ακόμη και από κοινού με τοπικούς φορείς – έχουν λάβει αποφάσεις ενάντια στην πώληση λιγνιτικών Μονάδων και την οργάνωση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για να αποτραπεί τέτοια εξέλιξη που οδηγεί σε βάρος των συμφερόντων της τοπικής ανάπτυξης, των συμφερόντων του λαού και των εργαζομένων.

Η παραπάνω απόφαση των Δημάρχων βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις και τις ενέργειες που οι ίδιοι έχουν πάρει και έχουν δεσμευτεί να αντισταθούν στην πώληση καθώς επίσης και στην θέληση των εργαζομένων και των πολιτών.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση λήψης των οριστικών αποφάσεων και της δρομολόγησης των διαδικασιών για την πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά η πώληση λιγνιτικών Μονάδων αφορά τις 2 λιγνιτικές Μονάδες του Αμυνταίου, της Μελίτης στη Φλώρινα και την Νο 3 της Μεγαλόπολης.

Τώρα είναι η ώρα να εκφράσουμε όλοι την αντίθεσή μας σε κάθε πιθανό σενάριο πώλησης των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. μεταξύ των οποίων και στην Μεγαλόπολη.

Τώρα είναι η ώρα να διαμηνύουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά τη κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ Α.Ε. συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.

Τώρα είναι η ώρα όλοι μας (πολίτες, Φορείς της Αρκαδίας και της Περιφέρειας, Συνδικάτα, κ.λ.π) να βρεθούμε σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ., καθόσον αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την οριστική διάλυσή της.

Αντιστεκόμαστε στη διάλυση της ΔΕΗ και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here