ΑρχικήΑΠΕΡΓΙΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Πελοποννήσου και το Παναρκαδικό Σωματείο Τεχνοεργατών και Οικοδόμων Αρκαδίας , κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις σχετικά με την απεργία της 9ης Απριλίου.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου Ενέργειας……

swmateio-energeias

Μεγαλόπολη 2-4-2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την αντιλαϊκή της πολιτική έφερε και ψήφισε στην βουλή ένα νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο οδηγεί τους εργαζόμενους σε μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ξεχωριστή και ειδική αναφορά γίνεται στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με πώληση τμήματος της ΔΕΗ και με εξορθολογισμό των τιμολογιακών πολιτικών για να εξασφαλιστεί η επαρκής ανάκτηση του κόστους Οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, που προωθούνται έμμεσα το επόμενο διάστημα, είναι η άλλη όψη του νομίσματος του φθηνότερου βιομηχανικού ρεύματος για το οποίο πανηγύριζαν όλοι μαζί, κυβέρνηση, βιομήχανοι και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να «μηδενίσει» μέχρι τέλους του έτους το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού (στα τέλη του 2013 έφτανε τα 550 εκατ. ευρώ) και αφετέρου να συνεχίσει απαρέγκλιτα τη χρηματοδότηση των ιδιωτών επενδυτών στις ΑΠΕ Στην ίδια γραμμή κινείται και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων που αναφέρεται ως βασικό στοιχείο της συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας. Οι ιδιωτικοποιήσεις γης και κρατικών επιχειρήσεων δεν γίνονται τυχαία και δεν αποτελούν απλά στοιχείο της «μνημονιακής πολιτικής» των τελευταίων ετών. Αντίθετα η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων προωθείται σε ολόκληρη την ΕΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πολιτική απελευθέρωσης και προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας που μετρά ήδη σχεδόν δύο δεκαετίες τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε ήδη με την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τις μειώσεις μισθών. Προκειμένου να διευκολυνθούν παραπέρα οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών οργανισμών και πρώην ΔΕΚΟ, με σχετική διάταξη προβλέπεται ότι στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας που έχουν προσωπικό άνω των 5.000 εργαζομένων όπως η ΔΕΗ, θα μπορεί να επιβάλλεται καθεστώς διαθεσιμότητας χωρίς πλέον να απαιτείται η έγκριση του υπουργείου Εργασίας. Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε. Να σηκώσουμε κεφάλι και να παλέψουμε ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, τρόϊκας και ΕΕ στον τομέα της ενέργειας. Υπάρχει διέξοδος!  Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας. Καμία αναμονή. Κάνε δική σου υπόθεση την απεργία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην  ΤΡΙΠΟΛΗ στις 10.30πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων……  

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

Τρίπολη 2-4-2014

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Συνάδελφοι,

Στις 9 Απρίλη παίρνουμε όλοι μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ενάντια στη νέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στα νέα μέτρα που προετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση μαζί με τους κατασκευαστές, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιτίθονται. Αν μπορούσαν θα μας έπαιρναν για δουλειά δίνοντάς μας αντί για μισθό μόνο ένα πιάτο φαΐ και αυτό ίσα-ίσα για να μπορέσουμε να πάμε την άλλη μέρα για δουλειά.

ü   Ετοιμάζουν νέο μποναμά 800 εκατομμυρίων ευρώ στους εργοδότες, με τη μείωση κατά 3,9% στις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό σημαίνει: Κομμένα επιδόματα, κομμένες παροχές, νέες «παρεμβάσεις» στο ασφαλιστικό, δηλαδή μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας.

ü   Απελευθερώνουν τις απολύσεις για να διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να επιβάλουν ακόμα χαμηλότερα μεροκάματα και μισθούς, ακόμα χειρότερες εργασιακές σχέσεις. Θέλουν δηλαδή να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες, όποτε τους χρειάζονται και για όσο διάστημα τους έχουν ανάγκη και μετά να τους πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο.

ü   Στοχεύουν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων με περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας ώστε ανενόχλητοι να προωθούν τα σχέδιά τους, να εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις να εδραιωθεί και να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

 

Συνάδελφοι,

Αυτοί θέλουν να μας τα αρπάξουν όλα. Δεν μπορούμε να τους βλέπουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Ο αγώνας δεν είναι εργολαβία για να τον αναθέσουμε σε κάποιον άλλον, ούτε γίνεται με το τηλεκοντρόλ. Ό,τι κατακτήσεις είχαμε, τις κερδίσαμε μέσα από την πάλη μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.

Τα μέτρα που έχουν πάρει και αυτά που έρχονται, είναι μόνιμου χαρακτήρα, δεν είναι προσωρινά. Γι΄ αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα. Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Να ανοίξουμε δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός μας.

Η λύση δεν θα έρθει από σωτήρες που υπόσχονται το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα σέβεται τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, κεφάλαιο και εργατικά λαϊκά δικαιώματα δεν είναι έννοιες ταυτόσημες.

Είτε τα συμφέροντα των εργαζομένων θα ικανοποιηθούν, είτε του κεφαλαίου. Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

 

  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων του ΙΚΑ όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  • Έκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του ΠΑΣΧΑ.
  • Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε. , και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.

 

 

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  9  ΑΠΡΙΛΗ

ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ  10:30  ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια