ΑρχικήΑΡΘΡΑΑνακοίνωση της Τοπικής Ομάδας Δράσης 'Μαίναλο Αλφειός 2028'

Ανακοίνωση της Τοπικής Ομάδας Δράσης ‘Μαίναλο Αλφειός 2028’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ « ΜΑΙΝΑΛΟ ΑΛΦΕΙΟΣ 2028»
O  « ΑΛΦΕΙΟΣ -ΜΑΙΝΑΛΟ  2020»  από τις 21-09-2016 είναι και επίσημα ο Αναπτυξιακός Σύλλογος της περιοχής των δήμων Γορτυνίας -Μεγαλόπολης και Τρίπολης με την έγκριση του καταστατικού του από το  ειρηνοδικείο Μεγαλόπολης.

Ποιο κάτω θα βρείτε τους σκοπούς του συλλόγου όπως διατυπώνονται στο καταστατικό του.

Την ιδρυτική πράξη υπέγραψαν, παρόλα τα στενά χρονικά όρια, 38 ιδρυτικά μέλη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, επιχειρηματιών και κοινωνικά δραστήριων κατοίκων της περιοχής.

Σκοπός του είναι να προσφέρει στην περιοχή ευθύνης του ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης,  προερχόμενο από την βάση των μελών του, αξιοποιώντας την χρηματοδότηση του προγράμματος CLLD ΕΣΠΑ 2020.
Για να το πετύχει αυτό,  χρειάζεται  την συμμετοχή όλων των ενεργών δυνάμεων της περιοχής είτε αυτές προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα είτε από συλλογικούς  φορείς του τόπου.

Ήδη  9 ακόμα συλλογικοί φορείς οργανώνουν την έγκριση συμμετοχής τους και πάνω από 60 άτομα έχουν εκδηλώσει το άμεσο ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον σύλλογο.

Είναι η πρώτη φορά που οι θεσμοί – στην περίπτωση μας η Περιφέρεια Πελοποννήσου – δίνουν την δυνατότατα στους πολίτες να διαμορφώσουν άποψη για το πως θα ήθελαν να αναπτύξουν την περιοχή τους  και να επηρεάσουν τον σχεδιασμό και ο «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2020» είναι αυτός που θα εγγυηθεί το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας μέσα από τις συλλογικές και διαφανείς διαδικασίες που έχει ήδη δημιουργήσει εδώ και δυο χρόνια.
Είναι  εξαιρετικά σημαντικό, τα ιδρυτικά μέλη να πλαισιωθούν με νέα αξιόλογα μέλη που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.
Καλείστε να είστε εσείς που με την συμμετοχή σας,  θα χαράξετε το μέλλον του τόπου μας.
το ΔΣ

Δ. Λυκογιάννης, Ι. Γκιουμες, Ι. Λαγός. Μ. Καντελη, Κ. Φίλανδρος, Μ. Τσουκιάς, Φ. Μανιατη.

 

Άρθρο 2

Σκοποί Συλλόγου

Σκοπoί του Συλλόγου είναι:

α) Η αξιοποίηση του εργαλείου ΤΑΠΤΟΚ  – CLLD του ΕΣΠΑ 2014-2020 ( Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλίες τοπικών κοινοτήτων ) είτε σε εθνικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο, με τη συμμετοχή του Συλλόγου σε αναπτυξιακά σχήματα και οργανισμούς δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

β) Η στήριξη των μελών του για τη συμμετοχή τους σε αναπτυξιακά σχέδια και προγράμματα, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους.

γ) Η συνολική και επιμέρους μελέτη των προβλημάτων της περιοχής ευθύνης του και η εκπόνηση μελετών και προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων, μέσα από συλλογικές και διαφανείς διαδικασίες και η συμμετοχή σε τοπικούς δημόσιους αναπτυξιακούς φορείς.

 

δ) Η συνένωση των μελών του για την ενιαία συλλογική ανάπτυξη των κοινωνικών, επαγγελματικών, οικονομικών συμφερόντων τους.

ε) Η βιώσιμη ανάπτυξη, βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση της ζωής στην περιοχή ευθύνης του και η αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αυτής.

στ) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του και η εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου αυτών.

ζ) Η εύρεση, προώθηση και αξιοποίηση επενδυτικών προτάσεων για την περιοχή ευθύνης του και η προσέλκυση νέων επενδύσεων μέσα από την προβολή και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της συγκεκριμένης περιοχής.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ