ΑρχικήΑΡΘΡΑΑνακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης για το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων ΔΕΗ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Μεγαλόπολης για το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων ΔΕΗ

Η Ο/Μ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ καταγγέλλει την απαξίωση της Δ.Ε.Η, την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση και την εξαγγελία του Υπουργού Ενέργειας για το βίαιο κλείσιμο των Μονάδων 3 και 4 της Μεγαλόπολης (έως το 2023) κατά πολύ νωρίτερα από τον προηγούμενο σχεδιασμό (ΕΣΕΚ),που προέβλεπε το κλείσιμο τους για το 2025 (ΜΟΝΑΔΑ 3) και 2035 (ΜΟΝΑΔΑ 4).Γεγονός που δείχνει, ότι η εξαγγελία αυτή έγινε, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός και όραμα για την επόμενη μέρα στην περιοχή μας, δηλαδή δεν έχει προβλεφτεί η δίκαιη και ομαλή μετάβαση της περιοχής μας στη μεταλιγνιτική εποχή.

     Οι συνέπειες των εξαγγελιών αυτών μόνο αρνητικές θα είναι για την Μεγαλόπολη και όλη την ευρύτερη περιοχή. Θα εκτιναχθεί η ανεργία στα ύψη, θα επέλθει οικονομικός μαρασμός, θα φύγει πολύς κόσμος από την περιοχή μας για αναζήτηση εργασίας σε άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι ένα βιομηχανικό νεκροταφείο και η πόλη να γίνει πόλη συνταξιούχων.

     Προτείνουμε δε, για ομαλή και δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή,

α. την συνεχή λειτουργία της Μονάδας 3 έως το 2025 και της Μονάδας 4 έως το 2035 η μέχρι εξαντλήσεων όλων των αποθεμάτων λιγνίτη στην περιοχή μας, όπως προβλέπει ο Ε.Σ.Ε.Κ,

β. να ξεκινήσει διάλογος με όλους τους φορείς της πόλης μας και ο Δήμος να αναθέσει σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να σχεδιάσουν μελέτες για αξιοποίηση των εδαφών, που έγινε εκμετάλλευση από τη Δ.Ε.Η για αγροτικές καλλιέργειες και

γ. ανάπτυξη αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού, που ενδείκνυνται στην περιοχή μας.

     Σαν Τ/Ο ΣΥΡΙΖΑ συντασσόμεθα σε οποίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασίσει και οργανώσει το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου, με τα Σωματεία των Εργαζομένων της περιοχής μας και τους άλλους κοινωνικούς φορείς.

Τ/Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ