ΑΡΘΡΑΑνακοίνωση εκκλησιαστικού συμβουλίου Καρύταινας σχετικά με το κατάστημα του Αγίου Αθανασίου

Ανακοίνωση εκκλησιαστικού συμβουλίου Καρύταινας σχετικά με το κατάστημα του Αγίου Αθανασίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Καρύταινας, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ενοικίαση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η διαδικασία διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού, μετά την λήξη την 31/1/2022 της προηγούμενης σύμβασης μίσθωσης,  είναι εκ του Νόμου υποχρεωτική, δεδομένου ότι αφορά στην ενοικίαση περιουσιακού στοιχείου της Εκκλησίας, η οποία αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Κάθε άλλη διαδικασία με απευθείας ανάθεση, είναι εκ του νόμου απολύτως παράνομη, με υπόλογο έναντι του Νόμου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Επί πλέον σας ενημερώνουμε ότι το ενοικιαζόμενο ακίνητο,  μαζί με τα σχετικά παρακολουθήματα,  αποτελούσε αυθαίρετη κατασκευή  προηγουμένων ετών και προκειμένου να ενοικιαστεί νομίμως, υπήρχε η αυστηρή πρόσθετη προυπόθεση τακτοποίησής του, με βάση τον ισχύοντα Νόμο «περί τακτοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων».  Η τακτοποίηση ολοκληρώθηκε με φροντίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με καταβολή της σχετικής δαπάνης (πρόστιμο, αμοιβή μηχανικού, κλπ), που υπερέβη τα 5.000 ευρώ, εξ ολοκλήρου από ευγενή προσφορά μέλους του.

Οφείλουμε τέλος, να καταστήσουμε γνωστό στους  πολυπληθείς φίλους της Καρύταινας, ότι το κατάστημα  του Αγίου Αθανασίου αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της Εκκλησίας της Καρύταινας, που μπορεί να αποφέρει κάποιο έσοδο για κάλυψη των πολύ υψηλών  λειτουργικών εξόδων  του Ι. Ναού της Ευαγγελίστριας, όπως έξοδα θέρμανσης του Ναού, έξοδα καθαρισμού, πληρωμή ιεροψάλτη κλπ.   Αυτό και μόνο, επιβάλει στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο την προσεκτική και ορθολογική διαχείρισή του, ώστε να επιτευχθεί ένα εύλογο εισόδημα για τις ανάγκες του Ιερού Ναού.   Με ικανοποίηση σας γνωρίζουμε, ότι το αποτέλεσμα του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, δικαίωσε απόλυτα την νόμιμη διαδικασία που ακολουθήθηκε, επιτυγχάνοντας στη ελεύθερη αγορά,  ένα πολύ καλύτερο ενοίκιο  από  το προηγουμένως καταβαλλόμενο.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία, σε ένα κόσμο ειρήνης, συναδέλφωσης και καταλλαγής.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Αντιπρόεδρος

Ιερέας Δήμος Αδαμόπουλος                               Απόστολος Κοντογιάννης

Ο Γραμματέας                                                        Το Μέλος

Γεώργιος Αδαμόπουλος                                       Σοφία Ταγκαλάκη.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,328ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ