Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ και Χειριστών Μεγαλόπολης: Δεν θα αφήσουμε στο έλεος και στο διασυρμό την ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ενόψει τις απολιγνιτοποίησης

2
1142

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτά που γίνονται στην Λιγνιτική της Μεγαλόπολης δεν έχουν προηγούμενο. Ενώ οι μονάδες είναι κλειστές και υπάρχει μια γενική αναστάτωση, η εταιρεία μπαίνει μέσα οικονομικά κάθε μέρα , οι ιθύνοντες σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισης της Λιγνιτικής περί άλλων τυρβάζουν.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυθαίρετων λειτουργιών και συμπεριφορών που παίζουν με τον πόνο χιλιάδων ανέργων της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα ενώ υπάρχει ένας διαγωνισμός πρόσληψης 203 συμβασιούχων 8μηνης απασχόλησης σε εξέλιξη που κανείς δεν ξέρει που θα εργαστούν και ποιες πραγματικές ανάγκες θα καλύψουν, την ίδια στιγμή η διοίκηση της Λιγνιτικής προσλαμβάνει προσωπικό χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι τα κριτήρια και ποιες οι κοινωνικές ανάγκες των προσληφθέντων.

Σήμερα πάνω από 60 άτομα κάθε ειδικότητας εργάζονται με καθεστώς ενοικίασης με κόστος στην Λιγνιτική διπλάσιο  και τριπλάσιο γιατί είναι μέσω εταιρείας που πληρώνεται ως ενδιάμεσος . Εκείνο που πρέπει να γίνει επίσης σαφές είναι ότι σε νευραλγικές για την εταιρεία θέσεις όπως αυτή του γραφείου προμηθειών θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνιμο προσωπικό ώστε να υπάρχει και ο πιθανός πειθαρχικός έλεγχος σε περίπτωση που συμβαίνουν πρωτόγνωρες λειτουργίες σαν και αυτές που καταγγέλθηκαν στην ιεραρχία για συμπεριφορά εργαζομένου συμβασιούχου που κάνοντας χρήση της θέσεως που κατέχει προμηθεύτηκε αναλώσιμα υλικά από προσωπική επιχείρηση χωρίς να κάνει καμμιά έρευνα αγοράς.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με τις προσλήψεις προσωπικού αφού πρώτα καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες της μονάδας και όχι οι ρουσφετολογικές ανάγκες κάθε βουλευτή η πολιτευτή .

Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου τις ΔΕΗ καθώς και όλων των εμπλεκόμενων. Δεν θα αφήσουμε στο έλεος και στο διασυρμό την ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ενόψει τις απολιγνιτοποίησης.

ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΔΑΚΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΤΑΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ
ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Δ/ΝΩΝ ΔΕΗ

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here