ΑΡΘΡΑΑνακοίνωση από το Σ.Ο.Σ. για τις Κλοπές καλωδίων στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Ανακοίνωση από το Σ.Ο.Σ. για τις Κλοπές καλωδίων στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Στο χρονικό διάστημα από 1-2-2015 μέχρι και τις 8-3-2015, κατά το οποίο η 4η Μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας, πραγματοποιήθηκαν δύο (2) φορές – σε διάστημα λίγων ημερών – κλοπές καλωδίων στο Σύστημα Σταθεροποίησης. Το κόστος αποκατάστασης ανήλθε σε 20 χιλ. ευρώ.

Επίσης κλοπή καλωδίων στον ΑΗΣ Μ – Β υπήρξε και το 2012 καθώς και στον ΑΗΣ – Μ και σε εγκαταστάσεις του ΛΚΜ.
Οι κλοπές καλωδίων 380 V στο Σύστημα Σταθεροποίησης του ΑΗΣ Μ – Β έγιναν στις ταινίες YN 42 και ΥΝ 52 στο χώρο στο TP2 σε εξωτερικό χώρο της Μονάδας.

Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν στην Τοπική Διεύθυνση του ΑΗΣ Μ – Β, γιατί ολιγώρησε στην λήψη συγκεκριμένων μέτρων που είχαν υποδειχτεί από τον Τεχνικό Ασφαλείας στον Διευθυντή της Μονάδας μετά την κλοπή του 2012. Αντίθετα η Τοπική Διεύθυνση το διάστημα αυτό, τοποθέτησε πάνω από 30 κάμερες κόστους πάνω από 50 χιλ. ευρώ σε σημεία εντός της Μονάδας.

Μετά τις τελευταίες κλοπές προχώρησε σε πρακτικές τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων και τώρα που από τις 15-3-2015 και για 20 μέρες η Μονάδα θα είναι εκτός λειτουργίας ανέθεσε υπηρεσίες σε εταιρεία φύλαξης.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης: Καλεί την Τοπική Διεύθυνση του ΑΗΣ Μ – Β να προχωρήσει στην λήψη των κάτωθι μέτρων:
• Περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου στο ΤΡ2.
• Στις καλωδιώσεις επιπρόσθετα μέτρα (τοποθέτηση άγκιστρων, μόνιμη στερέωση σε καπάκια – λαμαρίνες, τοποθέτηση διάτρητης λαμαρίνας στο κάτω μέρος, πλαϊνές σκάρες, τοποθέτηση ηχητικών σημάτων, τοποθέτηση καλωδίων με ενσωματωμένες ίνες ασθενούς ρεύματος όπως στο καλώδιο 6 KV για σήμανση, κλπ).
• Στο διάδρομο των ταινιών (τοποθέτηση σκαρών, ανιχνευτών κίνησης, μόνιμη στερέωση σε καπάκια – λαμαρίνες, τοποθέτηση ηχητικών σημάτων, κλπ).

Τα παραπάνω μέτρα – ενδεχομένως και άλλα – έχουν μικρό σχετικά κόστος και επιβάλλεται άμεσα η πραγματοποίηση τους. Σε περίπτωση ολιγωρίας και αδράνειας σε βάρος της προστασίας των συμφερόντων της Επιχείρησης, καθιστούμε απολύτως υπεύθυνη την Τοπική Διεύθυνση του ΑΗΣ Μ – Β.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης: Καλεί τις Γ.Δ. Παραγωγής και Ορυχείων έτσι ώστε οι Τοπικές Διευθύνσεις ΑΗΣ και ΛΚΜ να προχωρήσουν σε ουσιαστικό έλεγχο της κίνησης των εταιρειών εργολάβων.
Άμεσο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αποτελέσει η μεταφορά Συνεργείων και Εργοταξίων που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου και εγκατάσταση τους σε συγκεκριμένο χώρο που υπάρχουν ήδη και άλλες εταιρείες.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενικό Διευθυντή Παραγωγής, Γενικό Διευθυντή Ορυχείων, Διευθυντή ΑΗΣ Μ – Β, Διευθυντή ΑΗΣ – Μ, Διευθυντή ΛΚΜ, ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ε.Κ.Αρκαδίας

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,764ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,330ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ