Ανακοίνωση από την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ για την μείωση ΦΠΑ

0
336

Με συντονισμένη παρέμβαση των επιχειρήσεων των τηλεθερμάνσεων, Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης , ΔΕΥΑ Κοζάνης , ΔΕΥΑ Πτολεμαΐδας , ΔΕΥΑ Αμύνταιου, Θέρμη Σερρών, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη, ζητήθηκε

΄΄ Ενόψει της προγραμματιζόμενης νομοθετικής ρύθμισης για την μετάταξη του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου από το 13% ΦΠΑ στον μειωμένο συντελεστή 6%, ζητούμε όπως συμβεί το ίδιο και με την πωλούμενη θερμότητα μέσω δικτύων τηλεθέρμανσης΄΄ .

Το αίτημα έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες 15-5-2019 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας αποφασίστηκε η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% και στην θερμική ενέργεια ( τηλεθέρμανση ).

Η μείωση του συγκεκριμένου συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 6% θα εφαρμοστεί στα τιμολόγια κατανάλωσης της Τηλεθέρμανσης δίνοντας μεγαλύτερη έκπτωση στον καταναλωτή κατά 7%. Ταυτόχρονα θα αυξήσει ανάλογα και την συγκρινόμενη έκπτωση που γίνεται σήμερα με το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50%.

Γίνεται κατανοητό ότι με την μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ και την ολοκλήρωση του έργου, η εταιρεία όπως έχουμε αναφέρει, αναπτύσσεται οικονομικά και θα μπορεί να παρέχει φθηνή θερμότητα στους κατοίκους της πόλης μας, ενώ παράλληλα θα ωφεληθεί και το οικογενειακό εισόδημα των Μεγαλοπολιτών, όπως και η απασχόληση.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ ΟΤΑ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here