Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναβρυτού με ομόφωνη απόφαση ενέκρινε την συντήρηση των υδατοδεξαμενών στην τοποθεσία <<ΝΤΕΓΛΕ>> και την δημιουργία κρουνών για την τροφοδοσία πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.
- Οι υπάρχουσες δεξαμενές είναι τσιμεντένιες που γεμίζουν με βρόχινο νερό και λόγω της μη χρησιμοποίησης τους τόσα χρόνια η πίεση του νερού στο εσωτερικό τους δημιούργησε ρωγμές στα τοιχώματα τους με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική απώλεια νερού. Αποφασίστηκε από το Δ.Σ να αφαιρεθεί το νερό και οι ρωγμές να μονωθούν με ειδικό υλικό όπως και έγινε.
- Επόμενη ενέργεια είναι να δημιουργηθεί πυροσβεστικός κρουνός στην αρχή του χωματόδρομου που οδηγεί στις υδατοδεξαμενές και σε χώρο κατάλληλο που έχει υποδειχθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία. Θα τοποθετηθεί υπόγεια σωλήνα μέχρι τον κρουνό και έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να καεί το λάστιχο και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό.
- Η τροφοδοσία του πυροσβεστικού θα γίνεται με φυσική ροή χωρίς την χρήση αντλιών. Η πίεση θα είναι αρκετή διότι υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ δεξαμενών και κρουνού.
- Πλέον με το έργο αυτό θα υπάρχει νερό για χρήση κατά την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή μας (υπολογίζεται στα 250 κυβικά περίπου) και τόσα χρόνια δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
