Αμετανόητος ο Χατζηδάκης απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε αίτημα για παράταση ζωής στις λιγνιτικές μονάδες

0
596

Σε συνέντευξη του στο euronews o Υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης εμφανίζεται αμετακίνητος και αμετανόητος σε ότι αφορά ενδεχόμενη παράταση λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

” Αν η ΔΕΗ δεν αποδεσμευτεί από το λιγνίτη, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η εταιρεία θα καταρρεύσει ή το τίμημα θα πληρώσουν οι καταναλωτές, που θα δούνε τις τιμές του ρεύματος να εκτοξεύονται”

Στην συνέντευξη του ο κ. Χατζηδάκης υπόσχεται θέσεις εργασίας από την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, από επενδύσεις στην γεωργία και γενικά προσπαθεί να πείσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα από την απόφαση να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες. Καμία κουβέντα όμως πως θα καλυφθεί το ενεργειακό κενό, γιατί φτάσαμε οι λιγνιτικές μονάδες να επιβαρύνονται , που πηγαίνουν τα χρήματα από τον φόρο καυσαερίων.

Σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες για τη μεταλιγνιτική περίοδο, ο Κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι το σχέδιο για τη Δίκαιη Μετάβαση θα είναι έτοιμο μετά το καλοκαίρι του 2020 και διαβεβαιώνει ότι 3 χρόνια είναι αρκετός χρόνος προκειμένου να καταρτιστούν τα master plan

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Κ. Χατζηδάκη

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here