ΑΛΦΕΙΟΣ-ΜΑΙΝΑΛΟ 2020: 19 εκατ. ευρώ στην περιοχή μας μέσω ΤΑΠΤΟΚ

0
372

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης «ΑΛΦΕΙΟΣ-ΜΑΙΝΑΛΟ 2020» που μετεξελίχθηκε σε Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Μεγαλόπολης-Γορτυνίας-Τρίπολης «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2020», μέσα από συντονισμένες κινήσεις, συλλογική δουλειά και με τη μέγιστη διαφάνεια (γενικές συνελεύσεις, συναντήσεις, ερωτηματολόγια, δημοσιεύσεις, κ.λπ.-υπάρχουν όλα αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας https://alfeios2020taptok.org/) συνέβαλε καθοριστικά στην διάθεση του συνόλου του προβλεπόμενου ποσού για δράσεις ΤΑΠΤΟΚ (CLLD) στο ΠΕΠ Πελοποννήσου (19 εκατ. ευρώ), αποκλειστικά στην περιοχή των Δήμων Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Τρίπολης (εκτός της πόλης).

Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο για στοχευμένα δημόσια έργα και δράσεις στην περιοχή παρέμβασης (περίπου τα 2/3 του ανωτέρω ποσού). Το υπόλοιπο 1/3 θα διατεθεί για ιδιωτικές επενδύσεις. Θα προκηρυχθούν δημόσια δράσεις όπου θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, είτε είναι μέλος του Συλλόγου είτε όχι, να καταθέσει την επενδυτική του πρόταση.

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος «ΑΛΦΕΙΟΣ-ΜΑΙΝΑΛΟ 2020» θα συμμετέχει μαζί με την Περιφέρεια, τους τρεις Δήμους και άλλους φορείς στο σχεδιασμό του προγράμματος. Δεν θα συμμετέχει στη διαχείριση χρημάτων. Αυτό θα γίνει από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020», στη Διοίκηση της οποίας δεν συμμετέχουμε.

Ο Σύλλογος προσπαθεί να συμβάλει με προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου και πολλά μέλη του (και μέλη του Δ.Σ.) από την Μεγαλόπολη έχουν ήδη ενεργοποιηθεί μέσα από διαφορά συλλογικά σχήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ΧΥΤΕΑ.

Το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΜΑΙΝΑΛΟ 2020»

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here