ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ !!

0
141

Επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Μεγαλόπολη, με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης για την ενοικίαση των σταθμών του ΟΣΕ.

Από την πρώτη στιγμή που έγραψα για το θέμα , κατηγορήθηκα για ανακρίβειες και παραπληροφόρηση. Σε αυτή την ανάρτηση μου όμως θα σας δείξω ότι τελικά, άλλοι είναι αυτοί που αλλοιώνουν την πραγματικότητα.

Βλέποντας κανείς το βίντεο που έχω τραβήξει , στο τέλος της κουβέντας γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί η τελική απόφαση για να είναι ομόφωνη. Και ο πρόεδρος του Δ.Σ. αλλά και ο Δήμαρχος με τους κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη κάνουν μεγάλες προσπάθειες να γραφτεί σωστά το τελικό κείμενο , έχοντας μέσα τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις που είχαν μπει . Τα 2 θέματα που εξετάζονται είναι να γίνουν τα χρόνια μίσθωσης πιο πολλά και να υπάρξει καλύτερο τεκμαρτό μίσθιο.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρει πολύ καθαρά ότι η απόφαση θα γράφει:

Θα εξουσιοδοτήσουμε τον κ. Δήμαρχο να πάνε τα χρόνια πιο πολλά και να κάνει καλύτερο μίσθιο. Τον διορθώνει ο κ. Μανιάτης και η τελευταία φράση αλλάζει και γίνεται τεκμαρτό μίσθιο. Το θέμα μπαίνει στη ψηφοφορία και εκεί γίνεται πάλι παρέμβαση από τους κ. Τσιριγώτη και Μανιάτη και ζητούν να βγει εκτός σύμβασης ένας όρος που αναφέρει ότι μετά τα 20 χρόνια το μίσθωμα διπλασιάζεται. Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας το δέχεται και αυτό και αναφέρει: Και αυτό να απαλειφθεί! Στην συνέχεια ο κ. Τσιριγώτης διαβάζει για έναν ακόμα όρο.

Ο κ. Μπούρας αναφέρει στο σώμα ότι το ίδιο ακριβώς θα γραφτεί και στην απόφαση για το Ρούτσι. Ο πρόεδρος ζητάει πάλι να ψηφίσουν οι σύμβουλοι και λέει: Είπε ο Δήμαρχος θα το διαπραγματευθεί για περισσότερα χρόνια. Εκείνη την στιγμή πιθανόν ο κ. Κάβουρας αναφέρει να πάει η διάρκεια στα 50 χρόνια και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του απαντάει : Θα το βάλει στα 50 χρόνια ο Δήμαρχος !! Μετά και από αυτό όλοι οι σύμβουλοι ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ.

Αυτά λοιπόν έγιναν , λέχθηκαν και ψηφίστηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης. Σήμερα όμως η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια αναφέρει μέσα εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Συγκεκριμένα στο επίμαχο σημείο αναφέρει:

¨Εγκρίνει τους όρους και τις συμφωνίες που θα περιέχονται στη Σύμβαση Μίσθωσης του ακινήτου Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης, με την αίρεση της μείωσης του τεκμαρτού μισθώματος και της αύξησης του χρόνου εκμίσθωσης του ακινήτου Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης από τα είκοσι (20) στα τριάντα (30) τουλάχιστον έτη.¨

Η παραπάνω διατύπωση που μπήκε στην επίσημη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που όλοι μαζί οι σύμβουλοι συμφώνησαν και ψήφισαν . Τι έχει συμβεί? Μιλάμε για αλλοίωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου?

Γιατί άλλαξε αυτό το τμήμα της απόφασης? Είναι ενήμεροι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι έχει γίνει αυτή η αλλαγή σε σχέση με αυτό που ψήφισαν?

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και πρέπει να απαντηθούν ΑΜΕΣΑ. Επίσης για να μην παρεξηγηθώ, για ακόμη μια φορά θέλω να τονίσω ότι συμφωνώ να γίνουν όλα αυτά που σχεδιάζει ο Δήμος αλλά επειδή μιλάμε για πολύ σημαντικές και ακριβές εγκαταστάσεις θα πρέπει η μίσθωση να είναι για πολύ περισσότερα χρόνια από τα 20 η τα 30 , ακόμα και τα 50 .

Και επειδή κάποιοι θα με κατηγορήσουν για ακόμη μια φορά για παραπληροφόρηση σας δημοσιεύω και ένα πολύ μικρό βίντεο με το επίμαχο σημείο όλων όσων σας περιγράφω.

Η εικόνα και ο ήχος είναι η καλύτερη απόδειξη όλων όσων αναφέρω. Δείτε στο βίντεο τι ψήφισαν και δείτε και τι γράφει η επίσημη απόφαση.
)

Περί της απευθείας μίσθωσης ακινήτου Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here