ΑρχικήΑΡΘΡΑΑλλαγές στις έδρες στις δημοτικές ενότητες Μεγαλόπολης-Φαλαισίας

Αλλαγές στις έδρες στις δημοτικές ενότητες Μεγαλόπολης-Φαλαισίας

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Μαρίνος Ρουσιάς ,Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών , μας δείχνει τις έδρες που αναλογούν σε κάθε ενότητα και σε κάθε δήμο , στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία, στην περιοχή μας υπάρχει μια αλλαγή μεταξύ της ενότητας Φαλαισίας και Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένα στην ενότητα Γόρτυνος θα εκλεγούν 2 σύμβουλοι, στην Φαλαισία θα εκλεγούν 5 σύμβουλοι και στην Μεγαλόπολη 20, σύνολο 27 σε ολόκληρο τον Δήμο. Δεν αλλάζει τίποτα με τον ορισμό αντιδημάρχων που θα είναι πάλι 4.

Με βάση τον υπολογισμό υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή μεταξύ της ενότητας Φαλαισίας και Μεγαλόπολης σε σχέση με τις εκλογές του 2014, συγκεκριμένα η Φαλαισία χάνει 2 έδρες αφού το 2014 έβγαζε 7 συμβούλους και τώρα 5 , ενώ η Μεγαλόπολη από 18 συμβούλους το 2014 τώρα θα βγάλει 20. Να θυμίσουμε ότι στην τελική κατανομή του 2014 , είχε αλλάξει 1 έδρα στην παράταξη του κ. Παπαδόπουλου μεταξύ Μεγαλόπολης – Φαλαισίας .

Ρωτήσαμε τον κ. Ρουσιά για την αλλαγή αυτή και μας το επιβεβαίωσε, ο λόγος είναι ότι στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου το Υπουργείο υπολογίζει τις έδρες με βάσει τους μόνιμους κάτοικους των περιοχών.

Ευχαριστούμε τον κ. Ρουσιά για την επικοινωνία, δείτε τον σχετικό πίνακα:


Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έως σήμερα, ισχύει η αρίθ. 14587/15.04.2014 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 938/τ.Β΄/15.04.2018) “Ορισμός αριθμού δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/2010, με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή”. Σύμφωνα με αυτήν, ο αριθμός των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Μεγαλόπολης κατανέμονταν ως εξής:
  – Εκλογική Περιφέρεια Γόρτυνος: 2
  – Εκλογική Περιφέρεια Μεγαλόπολης: 19
  – Εκλογική Περιφέρεια Φαλαισίας: 6
  Ως πληθυσμός, σύμφωνα με αυτή την Υπουργική Απόφαση, λογιζόταν ο Πραγματικός Πληθυσμός.
  Επομένως, μένει να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση, στην οποία, όπως αναφέρει ο κ. Ρουσιάς, θα λογίζεται ως πληθυσμός ο Μόνιμος, οπότε ο αριθμός των εκλογικών περιφερειών του Δήμου Μεγαλόπολης θα μεταβληθεί όπως αναφέρεται. Όπως κι αν έχει, η μείωση μιας (1) έδρας από την εκλογική περιφέρεια Φαλαισίας, δηλαδή από έξι (6) σε πέντε (5), αδικεί αυτή την περιφέρεια, καθώς οι κάτοικοί της θα εκπροσωπούνται με λιγότερους δημοτικούς συμβούλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
793ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ