ΑρχικήΑΡΘΡΑΑλλάζουν το οργανόγραμμα της ΔΕΗ απολιγνιτοποίηση και ΑΠΕ – Ποιες γενικές διευθύνσεις...

Αλλάζουν το οργανόγραμμα της ΔΕΗ απολιγνιτοποίηση και ΑΠΕ – Ποιες γενικές διευθύνσεις καταργούνται – Ο κ. Καρακούσης ο 2ος CEO

Λίγες εβδομάδες πριν την εκπόνηση του business plan της ΔΕΗ που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους των λιγνιτικών μονάδων και την στροφή της εταιρίας στις ΑΠΕ, αλλά και λίγες μέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που εκσυγχρονίζει την εταιρική διακυβέρνησή της, η διοίκηση της επιχείρησης προχωρά σε οργανωτικές αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πηγές του energypress, η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης με την επίκληση των ραγδαίων αλλαγών που δρομολογούνται με την απανθρακοποίηση καθώς και μετά την απόφαση της διατήρησης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. ως θυγατρικής εταιρίας προχωρά:

1.       Στην κατάργηση των τριών Γενικών Διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης. Η πρώτη είχε ως σκοπό την εκμετάλλευση των ορυχείων των λιγνιτικών σταθμών καθώς και της διαχείρισης των ποσοτήτων του καυσίμου. Η δεύτερη είχε αντικείμενο όλες τις μορφές της παραγωγής, όπως θερμοηλεκτρικές μονάδες, μονάδες βιομάζας, ΑΠΕ αλλά και τη διαχείριση των ταμιευτήρων των υδροηλεκτρικών σταθμών. Η τρίτη είχε αρμοδιότητα την ανάπτυξη των ΑΠΕ- εκτός της γεωθερμίας και της βιομάζας – καθώς και των μεγάλων υδροηλεκτρικών μονάδων.

2.       Στη σύσταση δύο νέων Γενικών Διευθύνσεων Λιγνιτικής Παραγωγής και Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής. Αυτές αντικαθιστούν τις τρεις προαναφερόμενες. Στην πρώτη βασική επιχειρησιακή μονάδα υπάγονται τα ορυχεία και οι λιγνιτικές μονάδες και στη δεύτερη όλες οι άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με λοιπά καύσιμα καθώς και οι μεγάλες υδροηλεκτρικές μονάδες.

Έτσι, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακτά όλο το αντικείμενό της που είχε μοιραστεί από την προηγούμενη διοίκηση στις προαναφερόμενες τρεις γενικές διευθύνσεις.

Πέραν, των αλλαγών του οργανογράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση προτίθεται άμεσα να ορίσει και δεύτερο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο (δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΔΕΗ για την τοποθέτηση του κυρίου Καρακούση). Ο τελευταίος θα έχει την εποπτεία των εμπορικών δραστηριοτήτων του ομίλου, της γενικής διεύθυνσης Εμπορίας, το marketing αλλά και την τιμολογιακή πολιτική.

Ο έτερος αναπληρωτής CEO, που είναι ο Ιωάννης Κοπανάκης θα έχει υπό την εποπτεία του τις τρεις νέες γενικές διευθύνσεις.

Θοδωρής Παναγούλης από το energypress.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ