Αλεξανδρής Σαράντος: Γιατί καταψήφισα την ένταξη έργων στο ΕΑΠ

0
231

ΔΗΛΩΣΗ

Του Σαράντου ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου.

Kατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24 Ιουλίου 2017 εισήχθη προς συζήτηση και απόφαση «Έγκριση του υπ. αριθμ. 12/20-7-2014 αποσπάσματος πρακτικού της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης» με το οποίο εντάσσονται τέσσερα (4) νέα έργα προϋπολογισμού 863.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθούν από το 3ο ΕΑΠ του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Θεωρώντας ότι τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΑΠ πρέπει να είναι σημαντικές παρεμβάσεις και όχι κατακερματισμός και κατασπατάληση του πόρου. Ζητούμε οι οποίες δράσεις που θα συμπεριλαμβάνονται, να αποτελούν μέρος προγραμμάτων για την περιβαλλοντική προστασία και την προοπτική ανάπτυξης στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και την ευρύτερη περιοχή.

 

Σε κάθε περίπτωση έργα αναγκαία όπως τα τρία προτεινόμενα (προμήθεια εξοπλισμού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο – αποκατάσταση κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης – λειτουργία και συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Τηλεθέρμανσης για τριετία) να χρηματοδοτούνται από άλλους πόρους χωρίς να επιβαρύνουν το ΕΑΠ.

Το τέταρτο προτεινόμενο έργο για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ισιώματος Καρυών ενώ αποτελεί σημαντική δράση που πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το ΕΑΠ, δεν έχει καν ιδρυθεί το Μουσείο.

 

Κατά την δεκαετία που ο πόρος αυτός υφίσταται διατέθηκαν στο Λεκανοπέδιο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάτι που θα έπρεπε να είχε αλλάξει την εικόνα του. Όμως δόθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους σε μικρά έργα χωρίς ουσιαστική αξιοποίηση.

 

Το ΕΑΠ δεν είναι να κλείνει «τρύπες» σε έργα που πρέπει να διεκδικηθούν από άλλες κατευθύνσεις και πόρους. Πρέπει έστω και τώρα στην πράξη να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για το Λεκανοπέδιο, πρέπει να μην κατακερματίζεται αλλά να γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα προωθούν έργα με προοπτική και πολλαπλά για την περιοχή οφέλη.

Για τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε την ένταξη των συγκεκριμένων έργων

Γραφείο  Τύπου

Τρίπολη   24-7-2017

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here