ΑρχικήΑΡΘΡΑΑκόμη μία ελληνική φαρμακοβιομηχανία αναζητεί οικόπεδο για να επενδύσει στην Τρίπολη

Ακόμη μία ελληνική φαρμακοβιομηχανία αναζητεί οικόπεδο για να επενδύσει στην Τρίπολη

Ακόμη μία φαρμακοβιομηχανία φαίνεται πως είναι έτοιμη να επενδύσει στην Τρίπολη.

Μετά την φαρμακοβιομηχανία DEMO, η οποία έχει προχωρήσει σε εργασίες σε οικόπεδο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, τη φαρμακοβιομηχανία ELPEN που αγόρασε οικόπεδο επίσης στη ΒΙΠΕ, όπου θα προχωρήσει στην εγκατάσταση της δικής της μονάδας, έρχεται να προστεθεί ακόμη μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και το powergame.gr μετά την Demo, που επενδύει 160 εκατ. ευρώ στην Αρκαδία για μονάδα φαρμάκων και πρώτων υλών, και τον όμιλο ELPEN, που προωθεί επένδυση 30 εκατ. ευρώ μέσω της Win Medica, μία ακόμα ελληνική φαρμακοβιομηχανία αναζητεί αυτήν την περίοδο οικόπεδο στην ίδια περιοχή.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και συνδιευθύνων σύμβουλος της ELPEN, Θεόδ. Τρύφων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου εργοστασίου του ομίλου στην Κερατέα εξήγησε πως με τις επενδύσεις για τις νέες μονάδες στην Τρίπολη σε τρία χρόνια από σήμερα θα καλύπτεται περισσότερο από το 20% των αναγκών της χώρας σε ογκολογικά φάρμακα, από μόλις 2% που συνεισφέρει σήμερα η εγχώρια παραγωγή. Ενώ αποκάλυψε ότι μία ακόμα ελληνική φαρμακοβιομηχανία αναζητεί αυτήν την περίοδο οικόπεδο στην Τρίπολη.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης είχε αναφέρει σε ζωντανή επικοινωνία που είχε με τους δημότες ότι το 2022 δόθηκαν μεγάλα κίνητρα για να εγκατασταθούν επιχειρήσεις στην περιοχή μας, κι αυτός είναι ο λόγος που 2+1 φαρμακοβιομηχανίες έχουν δρομολογήσει επενδύσεις στην περιοχή μας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Τρίπολη, όπως είχε αναφέρει και ο δήμαρχος, γίνεται το κέντρο της φαρμακοβιομηχανίας της χώρας μας όπου και θα παράγεται το 20% περίπου, της συνολικής παραγωγής πρώτων υλών της Ευρωπαικής Ένωσης. 

Η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης ξαναζωντανεύει, με εγκαταστάσεις νέων επιχειρήσεων, και μάλιστα ισχυρών ονομάτων του φαρμακευτικού κλάδου, ενώ νέες θέσεις εργασίας θα τονώσουν την ανάπτυξη της περιοχής

από το ArcadiaPortal.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια