Ακατάλληλο το νερό στην Λυκόσουρα – Ποιες ενέργειες εχουν γίνει;

0
910

Από τον αναγνώστη μας κ. Δημήτριο Μαστραγγελόπουλο , λάβαμε και σας δημοσιεύουμε ένα μικρό κείμενο που αφορά την ποιότητα του νερού στην Τ.Κ. Λυκόσουρας.

“Το καλύτερο και καταλληλότερο   νερό για πόσιμο και οικιακή χρήση το διαθέτει η Λυκόσουρα.
Είναι καλύτερο και από το νερό του Καματερού.
 Είναι πιστοποιημένο τόσο από το διαπιστευμένο Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όσο και από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας , όπως προκύπτει από τις επισυναπτόμενες εργαστηριακές αναλύσεις και τις σχετικές οδηγίες για την χρήση του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.”

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος μας έχει αποστείλει πολλά επισυναπτόμενα έγγραφα τα οποία είναι επίσημα και δείχνουν ότι το νερό στην Λυκόσουρα είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για κατανάλωση από ανθρώπους.

Για το θέμα αυτό έχουν γίνει  καταγγελίες από τον κ. Μαστραγγελόπουλο και όπως μας τόνισε , ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφ. Πελοποννήσου γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν έχουν κάνει κάτι για να το διορθώσουν. Επίσης μας καταγγέλει ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης καθυστέρησε να ενημερώσει τους πολίτες.

Στα έγγραφα που μας έχει στείλει ο κ. Μαστραγγελόπουλος υπάρχει ενημέρωση του Δήμου προς τον Πάρεδρο του χωριού τον Οκτώβριο του 2016. Όμως φαίνεται ότι το πρόβλημα υπάρχει πολλά χρόνια πριν και οι κάτοικοι έπιναν από το ακατάλληλο νερό. Επίσης θα δείτε και το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας τον Δεκέμβριο του 2016, που δίνει οδηγίες στον Δήμο Μεγαλόπολης. Επίσης στην διάθεση μας έχουμε και τις  επίσημες αναλύσεις από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας όσο και από τα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και σημαντικά. Από πότε υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα, πόσα χρόνια οι κάτοικοι πίνουν μολυσμένο νερό; Οι αρμόδιες υπηρεσίες πότε ενημερώθηκαν ; πότε αντέδρασαν; είχαν ενημερώσει όπως όφειλαν τους κατοίκους έγκαιρα; Τι έχουν κάνει για την αποκατάσταση του προβλήματος; Έχουν γίνει όλα αυτά που περιγράφονται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας;

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here