Αθανάσιος Κουτρής: Αυτή είναι η αλήθεια

0
216

Αθανάσιος Κουτρής: Αυτή είναι η αλήθεια (Αναρτημένο και στο internet)

1. Ο εκπρόσωπός σας στην Τ.Κ. Λυκαίου είχε ανακοινώσει πριν από μήνες ότι μετά από υπόδειξή σας έκανε αίτηση στο Δήμο για ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής με σκοπό να τοποθετηθεί μηχάνημα για χλώριο, λέγοντάς μας μάλιστα ότι είναι υποχρεωτικό και “θέλετε δεν θέλετε θα το πιείτε, θα γίνει ότι λέει ο Δήμος”.
Μετά από λίγες μέρες στείλατε τη ΔΕΗ, ημέρα Κυριακή απόγευμα και έκανε μέτρηση.

2. Γιατί ενδιαφέρεστε τόσο πολύ όπως λέτε στην απάντησή σας στο αίτημα των 216 Λυκαιωτών (ΟΧΙ ΧΛΩΡΙΟ), να ηλεκτροδοτήσετε τη νέα δεξαμενή εκτός ορίων οικισμού στα Αλώνια τάχα για φωτισμό και για ηλεκτρική παροχή εργασιών που μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ αλλά αν χρειαστεί την ώρα εκείνη αυτό λύνεται με μια μπαλαντέζα από την παλιά δεξαμενή, η οποία απέχει 50m; Δεν δικαιολογείται τέτοια δαπάνη – και κρίση να μην υπήρχε – και πάγια έξοδα που θα φορτώσετε για όλα τα χρόνια, ενώ το νερό έρχεται ανέξοδα με φυσική ροή. Ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Απώτερος σκοπός σας είναι η μόνιμη ηλεκτροδότηση της νέας δεξαμενής για τοποθέτηση μηχανήματος χλωρίου. Γιατί συνεχίζετε να έχετε κομμένο το ρεύμα (που κόψατε την τετραετία 1999-2003) στην κάτω δεξαμενή κεντρικής βρύσης δίπλα στην κεντρική πλατεία;
Με αποτέλεσμα να συνεχίζετε να έχετε κάνει συσκότιση της δεξαμενής και συνεχίζετε να έχετε θέσει εκτός λειτουργίας το υπάρχον αντλητικό συγκρότημα, το οποίο ήταν εφεδρικό σε ετοιμότητα (επί κοινότητας) να στείλει νερό στην επάνω δεξαμενή σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης από το βουνό λόγω βλάβης, όπως έγινε το 2015 που μείναμε δύο μήνες χωρίς νερό (φέρνανε υδροφόρες θολό νερό και εμφιαλωμένα νερά). Αυτό το αίτημα το θέσαμε στον κ. Δήμαρχο στις 28-03-2015 κατά την επίσκεψη του στο Λύκαιο αλλά δεν πήραμε απάντηση.
Υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις Τ.Κ. του Δήμου πολλές δεξαμενές χωρίς ρεύμα όπως π.χ. δίπλα στο Καστανοχώρι. Είναι τρεις χωρίς ρεύμα, η μία είναι καινούρια. Γιατί δεν πάτε να τις ηλεκτροδοτήσετε όλες αυτές;

Οι δημότες – κάτοικοι Λυκαίου, από την αρχή που έγινε γνωστό το θέμα, ζητάνε (το είπαμε και στον εκπρόσωπο Τ.Κ. από την αρχή και πάλι τελευταία όταν του παραδώσαμε την κοινοποίηση του αρ. 1402/5-2-20165 εγγράφου με τις 216 υπογραφές) να σταματήσει κάθε ενέργεια δαπάνης – ηλεκτροδότησης της νέας δεξαμενής και το ποσό αυτό μαζί με άλλο που θα προσθέσετε, να διατεθεί για να υλοποιηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2015 που εκκρεμεί, και να ενταχθεί και υλοποιηθεί η πρότασή μας που έχουμε καταθέσει για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2016, για έργα μέσα στο χωριό, όπου έχετε αφήσει το χωριό Λύκαιο απ’ έξω με την αρ. 486/2-12-2015 απ. Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2016.

3. Αν εφαρμόζεται η χλωρίωση του νερού στις μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ αναγκαστικά και καλά κάνει, δε μας ενδιαφέρει γιατί εκεί το νερό είναι βρώμικο και ακατάλληλο έρχεται από λίμνες, ποτάμια με ψοφίμια, λήμματα, σκουπίδια κλπ.
Τι σχέση έχει με αυτά το νερό του Λυκαίου που το συγκρίνετε;
Η νομοθεσία που αναφέρετε, να εφαρμοσθεί εκεί.

4. Όσο για τον χλωριωτή στην παλιά δεξαμενή, δεν υπήρχε επί 22 χρόνια. Μάθαμε πριν από 2 μήνες ότι είχε τοποθετηθεί κρυφά τελευταία για ένα χρόνο πριν κατασκευαστεί η νέα δεξαμενή και το γνώριζαν μόνο αυτοί που τον τοποθέτησαν.

5. Στις 28-03-2015 ο κ. Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στο Λύκαιο, μας διαβεβαίωσε δημόσια ότι μετά από τακτικές εξετάσεις που γίνονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το νερό ύδρευσης καθώς και το νερό της κεντρικής βρύσης του Λυκαίου είναι καθαρό, κατάλληλο και υγιεινό και κάλεσε τον εκπρόσωπο της Τ.Κ να πάει στο Δημαρχείο να πάρει τις εξετάσεις.

Επίσης στις 24-07-2015 ο Δήμος Μεγαλόπολης είχε δηλώσει στην Αρκαδική Τηλεόραση (υπάρχει το βίντεο) ότι μετά από εξετάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το νερό ύδρευσης του Λυκαίου έχει βρεθεί σωστό και καθαρό.
Πρέπει να δώσετε στο λαό του Λυκαίου τις εξετάσεις του νερού που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Τέλος, για τις εξετάσεις έτους 2016 και πέρα είναι υποχρέωσή σας.

Αθανάσιος Κουτρής
Δημότης, Πρώην Γραμματέας Κοινότητας Λυκαίου
Πρώην Υπάλληλος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,
Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here