Αδελφοποιήθηκαν η τοξωτή γέφυρα Μάναρη με τη γέφυρα ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου

0
163

Σε μία λιτή τελετή που ξεκίνησε στο Πνευματικό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Μάναρη, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλακέτας στο χώρο της Γέφυρας, πραγματοποιήθηκε για καθαρά συμβολικούς λόγους η τελετή αδελφοποίησης της τοξωτής γέφυρας Μάναρη και της γέφυρας της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου.

Η αδελφοποίηση αποτελεί υπόμνηση μεταξύ άλλων των κοινών στοιχείων των δύο επιτευγμάτων της Βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, ενός παλιού και ενός σύγχρονου, όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος.
Κοινά στοιχεία που ξεκινούν από τον οραματιστή και των γεφυρών, τον Χαρίλαο Τρικούπη, αλλά δεν τελειώνουν σε αυτόν, αφού έχουν και πολλά ακόμα από την τεχνική μέχρι την ασφάλεια και το ταίριασμά τους στο φυσικό περιβάλλον που έχουν κατασκευαστεί.

Η αδελφοποίηση όπως ειπώθηκε γίνεται και σε μία περίοδο που έχουμε κρίση οικονομική και υπενθυμίζει το γεγονός ότι και η γέφυρα του Μάναρη κατασκευάστηκε μετά το «Δυστυχώς επτωχεύσαμε» του Τρικούπη, που όμως δεν σταμάτησε την δημιουργία υποδομών.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την σελίδα drt915.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here