ΑρχικήΑΡΘΡΑΉ στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Βρίσκομαι για ακόμη μια φορά στην πολύ δύσκολη θέση να γράψω και να σας ενημερώσω για συμπεριφορές και τακτικές αιρετών μας, οι οποίοι αντί να μας απαντούν και να μας ενημερώνουν για θέματα που πρέπει, αυτοί επιλέγουν να λένε ανακρίβειες, να παραπληροφορούν, να προσπαθούν να ξεφύγουν και να αλλάξουν θέμα. Και είναι η δεύτερη φορά που βάζω τον ίδιο τίτλο σε άρθρο.

Επειδή έχουμε μπροστά μας εκλογές, επειδή βλέπω πολλούς να παρερμηνεύουν κάποια πράγματα, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης έγραψε ότι υπάρχει ένα θέμα με δάνεια της Τηλεθέρμανσης τα οποία η εταιρία δεν τα πληρώνει και έτσι γίνονται παρακρατήσεις από χρήματα που θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου. Και αντί να δοθούν απαντήσεις τι έγινε;
Άλλος με ρωτάει γιατί το έγραψα τώρα, άλλος με ρωτάει ποιος μου το είπε, άλλος με κατηγορεί ότι θέλω να κλείσει η Τηλεθέρμανση, και πόσα ακόμα έχω ακούσει. Ελάχιστοι με ρώτησαν τι σημαίνει αυτό. Τι ακριβώς συμβαίνει και τι προβλήματα δημιουργούνται. Και όλοι οι υπόλοιποι με ρωτάτε εμένα που το έγραψα και κανείς σας δεν ρωτάει αυτούς που είναι αρμόδιοι να μας πουν τι συμβαίνει. Με ρωτάτε εμένα , μου προσάπτεται κατηγορίες και μετά πηγαίνετε και βαράτε παλαμάκια σε αυτούς που δεν μιλάνε.
Αυτοί που είναι αρμόδιοι να βγουν και να πουν τι γίνεται, τι κάνουν; Απόλυτη σιωπή και καμία απολύτως απάντηση για 10 ημέρες. Και μετά από πιέσεις , μέσα στο συμβούλιο αντί απαντήσεων ακούμε μισόλογα, απειλές, κατηγορίες και πράγματα που δεν έχουν καμία δόση αλήθειας.

Στο χθεσινό συμβούλιο άκουσα τον κ. Φουσέκη να λέει ότι τίποτα δεν είναι κρυφό , όλα τα στοιχεία που αφορούν τις παρακρατήσεις ήταν στους προϋπολογισμούς του Δήμου που τους ψήφιζαν όλοι οι σύμβουλοι. Αντί απάντησης ακούσαμε ότι είναι ο πλέον ειδικός επί των οικονομικών , γνωρίζει τα πάντα όλα και μας διαβεβαίωσε ότι όλα υπήρχαν γραμμένα. Τον προκαλώ να μας δείξει ένα προϋπολογισμό του δήμου και που ακριβώς είναι γραμμένο ότι υπάρχει χρέος τόσο μεγάλο. Αυτό είπε , υπάρχει στο βίντεο και πρέπει να μας το δείξει. Επίσης τον άκουσα να αφήνει μομφές κατά αυτών που έβγαλαν το θέμα. Τι το ενοχλεί; Είναι κάτι ψέμα; Να μας πει. Εγώ κ. Φουσέκη ρωτάω καθαρά, εσείς γιατί μιλάτε με γρίφους; Απαντήστε επί της ουσίας και αφήστε τους υπαινιγμούς. Που ακριβώς και σε ποιον προϋπολογισμό αναφέρεται ότι η Τηλεθέρμανση χρωστάει , ότι ο Δήμος χρωστάει και έτσι βγάλατε το συμπέρασμα ότι όσοι ρωτάνε είναι χαζοί και το κάνουν επίτηδες.

Άκουσα τον κ. Παπαδόπουλο να επιμένει να μην απαντάει , να μην λέει καν αν γνώριζε το θέμα. Περιμένει να περάσουν οι εκλογές να μην στεναχωρήσει τους συναγωνιστές του που περιμένει την στήριξη τους!! Πείτε μας κ. Δήμαρχε, το ξέρατε; πότε μάθατε; γιατί ενώ είστε λαλίστατος δεν αναφέρατε τίποτα; Η μήπως τα εκατομμύρια ευρώ είναι και αυτά λίγη σκόνη κάτω από το χαλί;
Άκουσα τον κ. Τσιριγώτη να αναλύει ότι ο Δήμος χρωστάει στην Τηλεθέρμανση 1.300.000 ευρώ από το 2006 , να υπολογίζει μέσα σε αυτά τα χρήματα και δωρεές μηχανημάτων και χρέη των υπηρεσιών του Δήμου από παροχή θερμικής ενέργειας. Να βάζει χέρι στους υπόλοιπους συμβούλους που ρωτάνε και ειδικά στον κ. Γιώτη και να του λέει ότι στους ισολογισμούς της Τηλεθέρμανσης που υπέγραφε , υπάρχει γραμμένο μέσα ότι το χρέος αυτό του Δήμου. Να τον διορθώνουν και αυτός να επιμένει, ας μας δείξει λοιπόν σε ποιο σημείο του ισολογισμού της Τηλεθέρμανσης υπάρχει ότι ο Δήμος χρωστάει τόσα χρήματα. Ας μας δείξει ένα προϋπολογισμό του Δήμου που έχει γραφτεί ότι ο Δήμος χρωστάει 1.300.000. Εμείς είμαστε πολίτες , δεν έχουμε πρόσβαση και γνώση, δείξτε μας λοιπόν ότι όλα αυτά ήταν γνωστά και κακώς ρωτάμε τώρα.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Τσιριγώτη πρόεδρε της Τηλεθέρμανσης, κύριε Φουσέκη που όπως λέτε ξέρετε τα πάντα όλα για τα οικονομικά, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και πλευρών, βάλτε καλά στο μυαλό σας ότι έχω κάθε δικαίωμα σαν πολίτης να θέτω ερωτήματα. Εγώ βγαίνω δημόσια και επώνυμα και σας ρωτάω. Εσείς όχι μόνο δεν απαντάτε αλλά προσπαθείτε να αφήσετε διάφορα υπονοούμενα με σκοπό να δείξετε τι; ότι δεν είμαι αξιόπιστος; Αν ρωτάω κάτι λάθος πείτε το και το θέμα κλείνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές και όσο το κάνετε δείχνετε ότι κάτι έχετε να φοβηθείτε.

Για να είμαι λοιπόν ξεκάθαρος, θα σας θέσω πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.

Αυτά που σας ρωτάω είναι ψέματα; Πληρώνει η δεν πληρώνει ο Δήμος τα χρωστούμενα της Τηλεθέρμανσης; Λείπουν αυτά χρήματα από τους ιδίους πόρους του Δήμου την στιγμή που αρκετές φορές δεν είχατε 1.000 ευρώ να βάλετε καύσιμα για να μαζέψετε σκουπίδια; Από πότε γίνεται αυτό και πότε κάποιος από εσάς έχει βγει και το έχει αναφέρει κάπου; Όλοι εσείς κύριοι που είστε εκλεγμένοι το γνωρίζετε ότι γίνεται αυτό; Κύριε Δήμαρχε απλά πράγματα, πότε μάθατε ότι υπάρχουν θέματα διεκδικήσεων μεταξύ δήμου και Τηλεθέρμανσης σε τόσο μεγάλα ποσά που ξεπερνάνε το 1.200.000 ευρώ; Εσείς κύριοι σύμβουλοι που χαζογελάτε όταν μπαίνουν τα ερωτήματα το ξέρατε; Το είπε ποτέ κανείς σας κάπου; Ακόμα και τώρα είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα; Πότε και με ποιο τρόπο θα μάθουμε οι πολίτες τι ακριβώς γίνεται; Εσείς οι αναγνώστες που διαβάζετε, τα ξέρατε όλα αυτά; δεν έχετε απορίες; δεν θέλετε απαντήσεις;

Εγώ δηλώνω δημόσια ότι δεν έχω ουδεμία σκέψη να μην λειτουργεί η Τηλεθέρμανση, το αντίθετο μάλιστα έχω πολλές φορές δηλώσει ότι είναι από τα πιο σημαντικά έργα και πρέπει να γίνει διαθέσιμη σε κάθε πολίτη. Εγώ σας φταίω αν κάτι δεν πάει καλά η όλοι εσείς που τόσα χρόνια κάνετε διαχείριση; Ρίχνετε ευθύνες και κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες που ρωτάνε; Ποιοι ; Εσείς που είστε υπεύθυνοι και εδώ και 15 χρόνια έχετε κρατήσει κρυφό από τους πολίτες ότι υπάρχουν τόσο σοβαρά ζητήματα; Και αναφέρομαι σε όλους όσους έχουν εμπλακεί με τον Δήμο και την Τηλεθέρμανση. Και αναφέρομαι και σε όλους όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;

Συγνώμη κύριοι που σας χαλάμε την προεκλογική σας ραστώνη, και που αμαυρώνουμε τις τεράστιες επιτυχίες σας. Το Καφενείο της Μεγαλόπολης υποστήριξε και πρόβαλε οτιδήποτε θετικό έγινε και γίνεται, θα συνεχίζουμε να το κάνουμε αλλά έκρινε και θα συνεχίσει να κρίνει οτιδήποτε βλέπουμε αρνητικό. Σας αρέσει σε όλους να σας προβάλλουμε αλλά όταν τολμήσουμε να γράψουμε κάτι αρνητικό τότε είμαστε βαλτοί και εχθροί σας.
Όσο αφορά εμένα θα κάνω υπομονή και θα περιμένω, έχω αντιληφθεί ότι οι απαντήσεις θα δοθούν μετά τις εκλογές. Τότε όμως θα είναι αργά. Και το λέω αυτό γιατί για όσα γίνονται και για όσα μένουν κρυφά, δεν φταίει ποτέ ένας. Έχουν μεγάλη ευθύνη όλοι όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν τον δήμο να ξεκαθαρίζουν τόσο σοβαρά θέματα και οι πολίτες να γνωρίζουν πως λειτουργούν οι αιρετοί και ποιος τελικά με τις πράξεις τους η την απραξία του ζημιώνει τον τόπο.

Είναι η τελευταία φορά που γράφω για το θέμα, εγώ δεν θα ασχοληθώ πάλι μέχρι τις εκλογές. Υπάρχουν 4 συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να δούμε επιτέλους αν μπορεί κάποιος αντί να απαντάει να μας γεμίζει με ψέματα και αερολογίες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τα όσα λέχθηκαν για Τηλεθέρμανση, ερωτήσεις του Θανάση Κουτρή για μηχανήματα, επίσης θα δείτε τον κ. Παπαδόπουλο να λέει ότι με 1.500.000 ευρώ θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού. Και σε αυτό το θέμα επίσης κανείς δεν μιλάει. Η οριστική λύση όπως την περιγράφει ο Δήμαρχος και ο κ. Τσιριγώτης είναι η κατασκευή μιας δεξαμενής σε ένα σύστημα που οι ίδιοι παραδέχονται πως είναι τελείως άχρηστο. Να λένε ότι τα χρήματα φτάνουν αλλά την Δευτέρα προχθές ψήφιζαν 18.000 απευθείας μελέτη για να μάθουν τα προβλήματα του Βιολογικού. Αυτό το βίντεο όπως και πολλά άλλα , θα το κρατήσω και το επόμενο διάστημα θα το βλέπουμε και μπορούμε να κρίνουμε πόσο δούλεμα έχουμε φάει. Γιατί σας το λέω από τώρα, με 1.500.000 και με μια δεξαμενή μόνο ο βιολογικός δεν θα λειτουργεί και δεν θα έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Το ξέρουν και αυτοί απλά έχουμε εκλογές τώρα και μετά από 5 χρόνια που δεν έγινε τίποτα , θέλουν να μας παρουσιάσουν τουλάχιστον μια υπογραφή.

Ξαναλέω, όσοι διαβάζετε σκεφτείτε ότι απομένουν 30 μέρες μέχρι τις εκλογές, δεν έχει γίνει ακόμα καμία απολύτως συζήτηση. Δεν είναι δικό μου θέμα να κάνω ερωτήσεις, να γράφω και να ακούω και από πάνω διάφορα. Είναι ανάγκη να ξεκινήσει επιτέλους ένας δημόσιος διάλογος , πως θα πάμε στις εκλογές; Δεν θα μιλήσουμε για τίποτα; Δεν θα αναζητήσουμε να βρούμε τα λάθη που έγιναν και να τα διορθώσουμε;

Η μήπως όλα είναι μια χαρά , εγώ ζω σε άλλη πόλη η με έχουν βάλει εμένα κάποιοι να φωνάζω χωρίς λόγο; Αναρωτιέμαι η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε

Αλεβίζος Παναγιώτης

Δείτε το βίντεο από το συμβούλιο:


Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ