Έτοιμος ο δρόμος στην Πλάκα – Πεζοδρόμια προς το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

1
1889

Επιτέλους τελειώνουν οι εργασίες στο πολύπαθο τμήμα του δρόμου Μεγαλόπολη-Καρύταινα στην Πλάκα. Σήμερα ο εργολάβος έκανε την την ασφαλτόστρωση και παραδίνεται το τμήμα που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει πάθει καθίζηση.

Επίσης ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία πεζόδρομου από την Μεγαλόπολη προς το Αρχαίο Θέατρο, η αρχαιολογική υπηρεσία όμως σταμάτησε το έργο προσωρινά αφού στην περιοχή υπάρχουν παντού πολλά ευρήματα.

Τα 2 σημεία επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας και αφού είδε από κοντά τις εξελίξεις δήλωσε:

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Μεγαλόπολη- Καρύταινα.
Ένας δρόμος που μας “ταλαιπώρησε”, λόγω του γεωλογικού φαινομένου της καθίζησης που παρουσιάστηκε στο τμήμα, κοντά στο χωριό Πλάκα.
Μετά από αρκετό καιρό με προβλήματα και με την ανάγκη σύνταξης γεωλογικής μελέτης, αυτές τις μέρες πέφτει η άσφαλτος και ο δρόμος θεωρούμε πως δεν θα έχει πλέον πρόβλημα, αφού ο εργολάβος “κατέβηκε” πολύ χαμηλά στο υπέδαφος και προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα με την καθίζηση.
Θα πέσουν ακόμα κάποια ταπητίδια στα χωριά Σούλου και Πλάκα και θα γίνει και η διαγράμμιση.

Επίσης τις μέρες αυτές ξεκίνησαν και οι εργασίες για την κατασκευή των πεζοδρομίων από την πόλη της Μεγαλόπολης μέχρι το Αρχαίο Θέατρο, για να είναι ασφαλής η μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών.
Η υλοποίηση του έργου θα έχει μία καθυστέρηση, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εργολάβο, η αρχαιολογική υπηρεσία σταμάτησε τις εργασίες, λόγω ανεύρεσης αρχαίου τείχους και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Ελπίζουμε να μην υπάρξουν περαιτέρω θέματα και να συνεχιστεί το έργο γρήγορα.

Δείτε φωτογραφίες από την αυτοψία στο έργο του δρόμου Μεγαλόπολη-Καρύταινα καθώς και στην περιοχή του αρχαίου θεάτρου.

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελιωσε ο δρομος αλλα ολοι οσοι δουλεψαν εκει εμειναν απληρωτοι. Θα γραψετε κατι για αυτο το θεμα. Ή και εσεις ειστε: Ζητω το Τατουλισταν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here