ΑρχικήΑΡΘΡΑΈτοιμος ο αγωγός φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης, start up σε...

Έτοιμος ο αγωγός φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης, start up σε 1 μήνα για τη 5η μονάδα της ΔΕΗ

όπως διαβάζουμε στην έγκυρη ιστοσελίδα energypress  που ασχολείται με ενεργειακά θέματα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα τροφοδοτήσει την νέα μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Μάλιστα στις 12 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει και η εμπορική παράδοση του έργου.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει η λειτουργία της 5ης μονάδας, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για startup της μονάδας μέχρι το τέλος του 2014.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι λίγο διαφορετική. Παρόλο που η παράδοση του αγωγού λύνει το τελευταίο μεγάλο πρόβλημα της μονάδας, θα χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, μέχρι την στιγμή που θα γίνει η πρώτη εκκίνηση και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες τελικές δοκιμές.

Έτσι και αλλιώς βέβαια βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο και μέσα στους πρώτους μήνες του 2015 θα είναι πλέον γεγονός η λειτουργία της 5ης  μονάδας. Αρκεί βέβαια να αντιληφθεί η Διοίκηση της ΔΕΗ ότι πρέπει πρώτα από όλα να βρει 11 έως 16 εργαζόμενους  να στελεχώσει την μονάδα , αλλιώς δεν θα μπορεί να την λειτουργήσει.

Διαβάστε στην συνέχεια ολόκληρο το δημοσίευμα από το energypress…..

5monada

Έτοιμος ο αγωγός της Μεγαλόπολης, start up σε 1 μήνα για τη μονάδα της ΔΕΗ

Η ολοκλήρωση του αγωγού του ΔΕΣΦΑ που επεκτείνει το δίκτυο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο έως τη Μεγαλόπολη, αίρει και την τελευταία εκκρεμότητα για την έναρξη της λειτουργίας της νέας μονάδας της ΔΕΗ ισχύος 800MW.

Η μηχανική ολοκλήρωση του έργου, ολοκληρώθηκε μέσα στο μήνα ενώ το έργο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εμπορικά στις 12 Δεκεμβρίου, τροφοδοτώντας τις ευρύτερες βιοτεχνικές και αστικές περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός υψηλής πίεσης (Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη και Μεγαλόπολη). Επιπλέον το έργο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή η μελλοντική επέκτασή του στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και ειδικότερα στην Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και τον Πύργο. Στόχος του ΔΕΣΦΑ είναι να ολοκληρωθεί γεωγραφικά το χερσαίο σύστημα υψηλής πίεσης στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδας.

Το συνολικό μήκος του αγωγού που καταλήγει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη είναι 167 χλμ και ξεκινά από τους Αγίους Θεοδώρους. Αποτελείται από δύο τμήματα:
·         Τμήμα Αγίων Θεοδώρων – Εξαμιλίων διαμέτρου 30 in και μήκους 12,22 km
·         Τμήμα Εξαμιλίων – Μεγαλόπολης διαμέτρου 24 in και μήκους 155,62 km.

Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε στο 35% επί του επιλέξιμου κόστους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, ενώ το υπόλοιπο κόστος καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ και δανεισμό. Μάλιστα υπεγράφη σχετική δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για ποσό 55 εκατ. €.

Μεγαλόπολη

Η ολοκλήρωση του αγωγού επιτρέπει την έναρξη λειτουργίας της μεγάλης μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Μάλιστα προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενόψει και της ολοκλήρωσης του έργου που θα τροφοδοτήσει με καύσιμο τη μονάδα, ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ. Η νέα μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, εντός του 2014, ενισχύοντας την ευστάθεια στο νότιο σύστημα της χώρας. 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ