ΑρχικήΑΡΘΡΑΈργο στα πυρόπληκτα της Αρκαδίας προκάλεσε ένταση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφ.Πελ/σου

Έργο στα πυρόπληκτα της Αρκαδίας προκάλεσε ένταση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφ.Πελ/σου

Το έργο, είναι παλιό, αφορά στο χωριό Τουρκολέκα και έπρεπε να έχει πληρωθεί από το Ταμείο Μολυβιάτη

Παλιά έργα και παλιές υποθέσεις, φαίνεται πως συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της “κληρονομικότητας” αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων είτε των παλιών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είτε της διορισμένης Αποκεντρωμένης Περιφέρειας. Ένα τέτοιο έργο, που έχει να κάνει με τις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας και συγκεκριμένα έργο στο χωριό Τουρκολέκα στη ΔΕ Φαλαισίας Δ.Μεγαλόπολης, προκάλεσε μεγάλη ένταση και οι τόνοι ανέβηκαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν λίγο καιρό καλεί την Περιφέρεια να πληρώσει 100 χιλιάδες ευρώ στον εργολάβο.
 

Στην διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη έγινε ενημέρωση για την δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε πριν λίγο καιρό και καλεί την Περιφέρεια να πληρώσει 100 χιλιάδες ευρώ για το εν λόγω έργο. Και αυτό έγινε μετά από προσφυγή του εργολάβου, αφού όταν ήλθε η ώρα να πληρωθεί για το έργο που εκτέλεσε, εδώ και πολλά χρόνια, δεν υπήρχαν χρήματα από το Ταμείο Μολυβιάτη (ή ταμείο Πυροπλήκτων) και έτσι ο εργολάβος δεν πήρε τα χρήματά του. Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η οποία τον δικαίωσε και η Περιφέρεια ως συνεχιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλείται να πληρώσει το “μάρμαρο”.

Οι αντιδράσεις από πλευράς μειοψηφίας μεγάλες, αφού ο κ.Πουλάς είπε πως “πληρώνουμε κερατιάτικα του Υπουργείου Υποδομών”, ενώ ο κ.Πατσαρίνος θεώρησε πως έπρεπε η Περιφέρεια να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μην πληρώσει το εν λόγω ποσό. Η κα.Νικολάκου ανέφερε πως αυτό δεν ήταν νομικά εφικτό και δεν το επιτρέπει ο Καλλικράτης και έτσι θα πρέπει να πληρωθεί το εν λόγω ποσό. Αντιδράσεις υπήρξαν και από πλευράς του Ν.Γόντικα και σε πολλά σημεία της συζήτησης που έγινε η ένταση ήταν μεγάλη. Να αναφέρουμε πάντως, πως , όπως ειπώθηκε, στη συνεδρίαση, υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Δείτε στο βίντεο ένα εκτενές απόσπασμα από την έντονη συζήτηση που έγινε για το εν λόγω έργο στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ