Έργο για ασφαλτοστρώσεις στην Μεγαλόπολη δίνεται με έκπτωση 65%

3
1020

Την Δευτέρα 2 Απριλίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μεγαλόπολης συνεδρίασε και αποφάσισε την έγκριση του πρακτικού διαγωνισμού και την κατακύρωση του έργου “Ασφαλτοστρώσεις Δ.Κ. Μεγαλόπολης”, σε ανάδοχο με έκπτωση 65% !

Τι σημαίνει αυτό;

H υπηρεσία που έκανε την μελέτη για το έργο, υπολόγισε ότι θα κοστίσει 700.000 ευρώ.

Ο ανάδοχος που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό , πήρε το έργο προσφέροντας έκπτωση 65% , οπότε το έργο που υπολογίστηκε για 700.000 ευρώ, θα εκτελεστεί τελικά με 171.000 ευρώ.

Πως είναι δυνατόν σε ένα τόσο συγκεκριμένο έργο, να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά τιμών; Είναι δυνατόν να είναι σωστή η μελέτη και ο προϋπολογισμός και από την άλλη να μπορεί να εκτελεστεί το έργο με τόση μεγάλη διαφορά χρημάτων;

Έχει μεγάλη σημασία να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει , αφού το συγκεκριμένο έργο αφορά την ασφαλτόστρωση δρόμων της Μεγαλόπολης. Μιλάμε για ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους πολίτες χρόνια και που εντελώς τυχαία έρχεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Παρ όλες τις συμπτώσεις, είναι ένα έργο πολύ αναγκαίο και πρέπει να γίνει σωστά!

δείτε την σχετική απόφαση

Έργο για ασφαλτοστρώσεις στ… by on Scribd


Facebook Comments

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στις περισσότερες εργολαβιες δημοσίων έργων στην Ελλαδα η εκπτωση ξεπερνά το 40% παντα!
  Τωρα γιατι γίνονται ετσι οι προϋπολογισμοί δεν ξερω, παντως λαθος θεμα διαλεξες για να κανεις αντιπολίτευση στους πολιτικους σου αντιπάλους.

 2. Θα πέσει μετά από χρόνια άσφαλτος και θα φτιαχτούν οι δρόμοι που όλοι μας καθημερινά σπάμε τα νεύρα μας και τα αμάξια μας. Αυτό το σημαντικό έργο πρέπει να γίνει σωστά και να μην χαλάσουν πάλι οι δρόμοι.
  Αυτό είναι το θέμα μου και τίποτα άλλο.
  Το ότι αυτό γίνεται προεκλογικά και όχι πριν πολλά χρόνια που έπρεπε είναι ευθύνη άλλων και όχι δική μου. Δεν διάλεξα εγώ, αυτοί που κάνουν το έργο διάλεξαν να το κάνουν τώρα.

 3. Η σημερινή δημοτική αρχή άνοιξε την “αυλαία” της με ασφαλτόστρωση επί των κεντρικών οδών Παπαναστασίου-Κολοκοτρώνη-Αρχαίου Θεάτρου & Λ. Ζέρβα, στο πλαίσιο του έργου της Εφαρμογής της Κυκλοφοριακής Μελέτης Μεγαλόπολης, η οποία δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, γιατί είχε σχεδιασθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή…
  Επί του προκείμενου, βέβαια, η ποιότητα του μισού αυτού έργου έχει φανεί ήδη από πέρσι: ο δρόμος στο τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, έχει “νεροφαγιές”…Εν τέλει, η άσφαλτος που έπεσε, είχε …σφάλματα!
  Μια από τα ίδια θα είναι και η ασφαλτόστρωση με την οποία η νυν δημοτική αρχή κλείνει την “αυλαία” της!
  Η κακή ποιότητα αυτών των έργων οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται πλημμελής ή δε γίνεται καθόλου ο προβλεπόμενος εργαστηριακός έλεγχος του υλικού της ασφάλτου που διαστρώνεται…
  Όσον αφορά στις μεγάλες προσφορές, είναι γεγονός ότι δίδονται όντως μεγάλες προσφορές σε αυτά τα έργα, γιατί υπάρχει μεγάλο περιθώριο συμπίεσης του κόστους. Πώς “συμπιέζεται”; Από την “έκπτωση” της ποιότητας της ασφάλτου…Είναι σαν το γάλα που πουλούσαν κάποτε μερικοί τσοπάνηδες, που του έριχναν και νερό για να “αυγαταίνει”…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here