ΑρχικήΑΡΘΡΑΈνωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών: Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο...

Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών: Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και το Λύκαιο όρος

Με αφορμή την ανάρτηση στις 15/01/2021 στην ιστοσελίδα της Ρ.Α.Ε (ρυθμιστική αρχή ενέργειας) υποβολή αιτήματος εγκατάστασης 54 ανεμογεννητριών στο ΜΑΙΝΑΛΟ όρος, καθώς και λοιπούς φακέλους για την εγκατάσταση ακόμη 49 ανεμογεννητριών βόρεια του Μαινάλου στα όρια των δημοτικών ενοτήτων Βυτίνας – Κλείτορος Κοντοβάζαινας, 54 ανεμογεννήτριες στα χωριά Λυκόχια – Σύρνα ελληνικό, Στεμνίτσα, χρυσοβίτσι.

72 ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Λύκαιου όρους και Ανδριτσαίνης. Οι φορείς της Αρκαδίας και οι δημοτικές αρχές κινητοποιούνται για την αποτροπή αυτού του καταστροφικού σχεδίου.

Η ΕΠ.Σ.Φ.Α. συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των φορέων της Αρκαδίας και του δήμου Γορτυνίας που έγινε την 17/01/2020.

Πρότεινε και έγινε αποδεκτό από όλους να μην δεχτούμε καμμιά ανεμογεννήτρια που έχουν υποβληθεί στη Ρ.Α.Ε.

Το Δ.Σ της ΕΠ.Σ.Φ.Α που συνήλθε την 22/01/2021 αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψή του ως άνω σχεδίου διότι:

1) δεδομένου ότι η Αρκαδία συμμετείχε στο παρελθόν όπως και σήμερα στην «καθαρή» ενέργεια δίνοντας 10πλάσια παραγωγή από ότι καταναλώνει.

2) δεδομένου ότι έχει συνεισφέρει επί δεκαετιών στο ενεργειακό πολλαπλώς της χώρας μας δεν δεχόμαστε τώρα που σταματά ο λιγίτης να καταστραφεί ότι έχει απομείνει.

Στην Μεγαλόπολη και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετές αιτήσεις για έργα Α.Π.Ε τα οποία αν εγκριθούν θα καταστρέψουν τελείως την περιοχή μας χωρίς κανένα όφελος.

4) Ανεμογεννήτριες στο ιερό όρος των Αρκάδων θεωρούμε ότι μας προσβάλλει, μας  υποτιμά και μας εξοργίζει.

5) φωτοβολταϊκά πάρκα στο μεγαλύτερο τμήμα των ορυχείων κάλυψης 15.000 στρεμμάτων, δεν είναι ανάπτυξη, είναι καταστροφή.

Είμαστε αντίθετοι γιατί:

1) Τα τέρατα αυτά των 90 μέτρων ύψους πυλώνα και 140 μέτρων περιμέτρου των ελίκων θα καταστρέψουν τις κορυφές των βουνών με τόνους οπλισμένου σκυροδέματος που δεν προβλέπεται να ανακυκλωθεί και μετά την παύση τους.

2) Καταστρέφεται κάθε ήπια τουριστική, γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής μας.

3) Κατασκευές τέτοιου μεγέθους πουθενά στην  Ευρώπη δεν πραγματοποιούνται. Το μέγιστο ύψος δεν υπερβαίνει τα 20 μ. παράλληλα συνήθως των αυτοκινητοδρόμων ή στη θάλασσα όπως επίσης και Φ/Β δεν έχουν αυτή την τεράστια ισχύ.

Υπάρχει ένα Brand Name απείρως μεγαλύτερο από κάθε επένδυση Φ/Β και ανεμογεννητριών που λέγεται Αρκαδία. Αυτή η βουκολική αιδαίμων Αρκαδία για την οποία έγραψε ο Βιργίλος, ζωγράφισε ο Πουσέν εξύμνησαν όλοι οι διανοούμενοι του μεσαίωνα, αλλά και όλοι οι πολιτικοί μας βουλευτές περιφερειάρχες, δήμαρχοι και τόσοι άλλοι, έχει εκλειφτεί ως επίγειος παράδεισος. Αυτή την Αρκαδία που υπήρξε το λίκνο της επανάστασης του 1821 δεν θα επιτρέψουμε να την καταστρέψουν με ανεμογεννήτριες στα βουνά της και Φ/Β στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε φορέα, δήμο, περιφέρεια μέχρι 29/01/2021 που δίνεται ο χρόνος για ένσταση στη Ρ.Α.Ε. να συστρατευτούμε ΟΛΟΙ μαζί για να αποτρέψουμε την καταστροφή.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Μπένος Παν.
Ο γεν. γραμματέας Παπαχρήστος Παν.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια