ΑρχικήΑΡΘΡΑΈνωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας: Ενημέρωση για τον μύλο του Κολοκοτρώνη

Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας: Ενημέρωση για τον μύλο του Κολοκοτρώνη

Σύμφωνα με το Α.Π.: 250322/30-05-22 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μνημείων και Τεχνικών Έργων / Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιουνίου, απέστειλε την έκθεση που αφορά τον χαρακτηρισμό ως μνημείου παλαιού νερόμυλου (μύλος του Κολοκοτρώνη) των κάτω Γιανναίων Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.) για την τελική έγκριση – κήρυξη  ως ιστορικού Μνημείου σύμφωνα με τον ν. 4858/2021.

Ευελπιστούμε, με την επίσημη ανακήρυξη του μνημείου από το Κ.Σ.Ν.Μ., ότι  θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μνημείο της νεότερης Ιστορίας για την περιοχή της Φαλαισίας. Μετά την αναστήλωση και την λειτουργία του που είναι ο στόχος μας, αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή ιστορικά και τουριστικά. Θα αποτελέσει τοπόσημο στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και σε συνδυασμό με τα περιηγητικά/ιστορικά μονοπάτια, την βιώσιμη ανάπτυξη που διεκδικούμε και προτείνουμε στο Δήμο Μεγαλόπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να δημιουργηθούν, θα σταματήσει η ερημοποίησή της.

Θα θέλαμε, να ευχαριστήσουμε δημόσια τους επιστήμονες της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιουνίου, την αρχιτέκτονα κα Κατσωνοπούλου Ειρήνη που είχε την ευθύνη της εισήγησης, τον κο Κολώνα Χρήστο που πραγματοποίησε την αυτοψία καθώς και τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας κο Παπανδρέου Γεώργιο για την συνεργασία και για την λήψη απόφασης, έκδοση και διαβίβαση της έκθεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης, ευχαριστούμε τον ειδικό συνεργάτη της Ε.Π.Σ.Φ.Α. τον αρχαιολόγο κο Τζιαμπάση Κωνσταντίνο για την άρτια επιστημονική του τεκμηρίωση της αίτηση μας και τον φάκελο που συνέταξε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Φ.Α. συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της Φαλαισίας ως ιστορική περιοχή όπως της αξίζει.

Ο Πρόεδρος Μπένος Παν.
Ο Γεν. Γραμματέας Παπαχρήστος Παν.
Ο Ειδικός Γραμματέας & Υπεύθυνος Τύπου Μανιάτης Παναγιώτης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ